Minuutit ennen lähtöhetkeä ovat huipputärkeitä T65-pelaajien luottohevoselle – ”Kunto on rautaa”

Julkaistu:

Toto65
Wild Actionille jo tutuksi tullut yllättäjän rooli on vaihtunut suuren ennakkosuosikin asemaan.
Lämminveriruuna Wild Action muutti Ruotsista Harri Åkerlundin valmennukseen viime syksynä. Hevosen hurja kapasiteetti nousi kilpailusuoritusten perusteella nopeasti esille, mutta voittosaldo aukesi vasta seitsemännessä kisassa.

Kuusivuotiaalla Wild Actionilla on ongelmansa, jonka mukaan siitä ei koskaan tule ravikonetta. Seitsemästä Suomen-startista neljä on pilaantunut laukkaan.

– Ruunalta on varsana leikattu toinen etupolvi ja operaation jäljiltä jalka on jäänyt hieman tavallista jäykemmäksi. Jalka on täysin terve, mutta vaatii vetristyäkseen huolellisen lämmityksen, valmentaja selittää.

Åkerlundin mukaan Wild Actionille on sitä parempi, mitä lähempänä starttihetkeä ohjastaja niin sanotusti pruuvaa hevosta kilpailuvireeseen ajamalla terävän spurtin. Heti esittelyn jälkeen ajettavasta pruuvista ei ole maksimaalista hyötyä ruunalle.

Kilpailutilanteessa Wild Action on tarkka ajettava eikä pidä äkillisistä kaistanvaihdoksista varsinkaan alkumatkan aikana.

Viime kilpailussaan Vermon kolmella kilometrillä kaksi viikkoa sitten Wild Action, Åkerlund ja ohjastaja Jukka Torvinen onnistuivat täydellisesti. Asiat menivät nappiin jo ennen h-hetkeä, ja startissa Torvinen ajoi Wild Actionin keulapaikalle.

Loppu oli väkivahvalle hevoselle leikintekoa. Esimerkiksi pelätty Ilos Sansibar putosi selityksittä kyydistä.

– Ruuna ei ollut kisasta moksiskaan ja olisi mennyt tarvittaessa vaikka kierroksen lisää. Ravistudiossa Lähdekorven Kari kuului sanovan että keulapaikka oli voiton avain, mutta minusta juoksupaikalla ei ollut mitään väliä ja Wild Action olisi voittanut vaikka johtavan rinnalta sinä päivänä.

Toissa kilpailussaan hevonen juoksi juuri niin sanotulla kuolemanpaikalla. Viimeisellä takasuoralla tullut laukka pilasi pelin. Nämä harha-askeleet valmentaja ottaa omaan piikkiinsä.

– Se oli oma mokani. Ajettiin kilpaa liian pienillä jenkkikärryillä, jotka vieläpä jäivät asetuksiltaan mataliksi. Hevonen ei mahtunut juoksemaan kunnolla ja kolautti vauhdin kiihtyessä vasemman takajalkansa kärryihin. Jenkkejä ei laiteta nyt vähään aikaan taakse.

Wild Action on kilpaillut tähän asti Suomessa useimmiten yllättäjän roolissa. Keskiviikkona se on noussut T65-pelaajien selväksi suosikiksi.

Åkerlund muistuttaa, että hevonen ei edelleenkään ole pomminvarma suorittaja. Laukka voi tulla varoittamatta.

– Maanantain viimeistelyissä hevonen oli hyvä ja kunto on rautaa. Ravilla ruuna pystyy voittamaan. Mutta laukkariski pitää edelleen huomioida, samoin se että matka lyhenee kilometrillä viime kerrasta.

Valmentajan mukaan Wild Action on paras pitkillä matkoilla, kun vauhdit eivät ole tapissa. Lyhyemmillä matkoilla tarvitaan usein rytminvaihdoksia ja niissä ruuna ei ole omimmillaan. Tasaisen reipas tempo sopii sille parhaiten.

Kommentit

Artikkelin kommentointi ei ole käytössä.

Kommentointiaika on päättynyt.

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt