Suomalaismies menetti neljä miljoonaa euroa silmänräpäyksessä – ”Mitäköhän ajatteli?”

Julkaistu:

Ilman epäonnea helsinkiläispelurin voittopotti olisi ollut yli 5,5 miljoonaa euroa.
Viikonloppuna uutisoitiin, että lauantaina Ruotsin V75-pelin viimeisen kohteen voittaja Taxi Out toi helsinkiläiselle ravipelurille jättimäisen 1,9 miljoonan euron voittopotin.

Kolmesta täysosumasta muut oli pelattu Tukholmassa ja Skånessa.

Myöhemmin paljastui, että suomalaispelaajalle jäi rutkasti jossiteltavaakin.

Hänen pelitositteestaan olisi löytynyt päätöslähtöön myös Taxi Outia suurempi yllättäjä M.T. Oscar, joka näytti maalisuoran alussa kirivän jo voittoon.

Pian tapahtui kuitenkin jokaisen ravipelaajan ja -ohjastajan pahin painajainen, yllättävä laukka.

Juuri kun M.T. Oscar näytti porhaltavan ohi kärjessä juosseesta Taxi Outista, se kompuroi hylkäykseen johtaneelle laukalle.
Mikäli M.T. Oscar olisi ravannut ensimmäisenä maalitolpalle, ainoa täysosuma olisi löytynyt Trav365:n uutisen mukaan suomalaispelurilta.

Hän olisi tällöin rohmunnut yksin koko päävoittoluokan jakosumman, noin 5,4 miljoonaa euroa, ja sen päälle alemmista voittoluokista kertyneet pienemmät summat.

Voidaan todeta, että helsinkiläiseltä ravitaiturilta katosivat yhdessä askeleessa miljoonat savuna ilmaan.

Aivan niin raadollista superpotin menettäminen ei pelurille kuitenkaan ollut, koska lohtuvoittona hänelle tupsahti vajaa kaksi miljoonaa euroa.

IS Ravien saamien tietojen mukaan helsinkiläismies oli jäänyt sen sijaan nuolemaan näppejään, mikäli toiseksi sijoittuneen ja 0,1 sekuntia Taxi Outille hävinneen Cruisen turpa olisi kurvannut maalilinjalle ensimmäisenä.

Tätä ruunaa ei olisi löytynyt hänen voittolapustaan, johon oli kyseiseen kohteeseen merkattuna kaikkiaan seitsemän kilpailijaa.

Sitä vastoin koko jakopotti olisi tullut helsinkiläisen syliin myös, jos neljänneksi sijoittunut Leon Zon olisi ollut loppusuoran kavionväännössä vahvin. Sekin jäi voitosta kymmenyksen päähän.

Peliyhtiö Atg:n edustaja Hans G Lindskog kommentoi tapahtumaa Ruotsin ravien tv-lähetyksessä.

– Mietin sitä, mitäköhän suomalainen ajatteli, kun hevoset kääntyivät maalisuoralle, missä miljoonat jaettaisiin. Taxi Out johti ja ulkorataa kiri M.T. Oscar, jolle kaikki näytti selvältä, kunnes se laukkasi. Siinä katosi 60 miljoonaa kruunua, Lindskog taivasteli Trav 365:n mukaan.

Lindskog sanoi myös samassa yhteydessä, että suomalainen sai Taxi Outin voitolla ”pientä lohturahaa” 19 miljoonan kruunun edestä.

Oman mausteensa viime viikonlopun puhutuimmalle ravilähdölle toi se, että 42. kilpailunsa ravannut Taxi Out ei ollut koskaan aikaisemmin onnistunut voittamaan.

Eikä olisi voittanut nytkään ilman vastustajansa harha-askeleita.

M.T. Oscarilla on kuusi ykkössijaa.

Suomeen tullut suurin ravivoitto on 2,75 miljoonaa euroa, jonka mikkeliläispelaajan kimppa voitti vuonna 2013 Norjan Bjerken radalla ravatulta totokierrokselta.

Helsinkiläispelaajan lauantaina veikkaama potti on toiseksi suurin suomalaisen totovoitto, ja kolmanneksi suurin on 1,6 miljoonaa euroa vuodelta 2012 Ruotsin Solvallan raveista.

Suomen raveissa on voitettu kaksi miljoonapottia. Vuonna 2005 Tampereella ravirivi palautti 1 040 947 euroa ja vuonna 2012 Kuopiossa 1 012 439 euroa. Jälkimmäinen voitto osui pelisijoittaja Jorma Vuoksenmaan kimpalle.
Viimeksi jättivoitto Suomen raveissa syntyi joulukuun alkupuolella, jolloin lappeenrantalainen opiskelijaporukka kuittasi Magic Monday -raveista 162 852 euron potin.

Kommentit

Artikkelin kommentointi ei ole käytössä.

Kommentointiaika on päättynyt.

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt