Suomeen jättimäinen toto­voitto Ruotsista – Veikkaus: Taxi Out toi 1,9 miljoonaa euroa helsinkiläis­miehelle

Julkaistu: , Päivitetty:

Yllättäjä Taxi Outin voitto viimeisessä lähdössä tiesi helsinkiläiselle nettipelaajalle jättipottia.
Suomen kaikkien aikojen toiseksi suurin totovoitto, 1,9 miljoonaa euroa, kilahti helsinkiläismiehelle, kertoo Veikkaus tiedotteessaan.

Ruotsin Jägersron radalla ravattiin lauantaina 75-kierros, jonka päätöskohteen voitti yllättäjä Taxi Out.

5-vuotiaan ruunan voitto viimeisessä lähdössä toi helsinkiläiselle nettipelaajalle noin 1,84 miljoonaa euroa. Alavoittoineen kokonaissumma nousee Veikkauksen mukaan noin 1,9 miljoonaan euroon.

Ruotsalaisen Kanal V75:n julkaiseman ATG:n voittolistan mukaan suomalaispelaajan systeemi maksoi 1 019,16 kruunua eli 100,50 euroa ja siinä oli yksi varma. Systeemi voi olla osa suurempaa pelikokonaisuutta.


Taxi Out innostui pitämään muut takanaan ensimmäistä kertaa elämässään.

Se oli kilpaillut ennen lauantaita 41 kertaa – eikä ollut voittanut ennen sitä yhtään lähtöä.

Jägersrossa se kesti kärkipaikalta niukkaan, mutta varmaan voittoon, kun siitä jo helposti yliotteen saanut M.T. Oscar laukkasi maalisuoralla hyvävoimaisen oloisena.

Rivi oli hankala, ja suomalaisen kupongin lisäksi löytyi vain kaksi muuta täysosumaa, jotka menivät Ruotsiin.

Tukholman suurlunastajan voittopelin hinta paljastui vain 3,5 kruunun eli 3,45 euron hintaiseksi ja siinä oli kuusi varmaa.

30-vuotias tukholmalaismies kertoi ns. hajotuksena laaditusta 400 kruunun eli noin 40 euron hintaisesta pelistään ja voitostaan Aftonbladetille. Hänen systeemissään oli jokaiseen kolmeen viimeiseen V75-lähtöön vain yksi hevonen. Ne kaikki voittivat lähtönsä.

– Kun numero 12 (M.T. Oscar) eteni hyvin, sanoin kaverilleni, että tämä oli tässä. Mutta homma kääntyi. Olin paniikissa loppusuoran aikana, nimettömänä pysytellyt mies tunnusti.

Tv-asiantuntijat spekuloivat maaliintulon jälkeen, että kenelläkään tuskin on seitsemää oikein V75:ssä.

– Istuin siinä seitsemän oikein-tulokseni kanssa. Halusin nopeasti nähdä virallisen voitonjaon. Sen jälkeen oli pakko lähteä ulos kävelylle ja rauhoittumaan.

Mies paljasti saaneensa arvokkaita vinkkejä mummoltaan. Ilman niitä jättivoitto olisi jäänyt haaveeksi.

– Olin jo laittamassa V75:n toiseen kohteeseen varmaksi Jori Bokoa, mutta hän sai minut valitsemaan Glimma Blixtenin (suuryllättäjä). Hän sanoi myös katsoneensa läpi sitä ajaneen Jörgen Sjunnessonin kierroksen muutkin hevoset ja sai minut laittamaan viimeiseen kohteeseen Sjunnessonin ajaman Taxi Outin.

Kolman osunut eli skånelaispelaajan systeemi maksoi yli 2 000 kruunua eli vähintään 197 euroa eikä siinä ollut yhtään varmaa. Myös se voi olla osa suurempaa pelikokonaisuutta.

Suomen suurin totovoitto on 2,75 miljoonaa euroa.

Mikkeliläispelaajan kimppa voitti summan vuonna 2013 Norjan Bjerken radalla ravatulta totokierrokselta. Kolmanneksi suurin suomalaisen totovoitto on 1,6 miljoonaa euroa vuodelta 2012 Ruotsin Solvallan raveista.