Joseph Boko vain voittaa ja voittaa

Julkaistu:

Toto65
Viime vuodelta tutut menestyjät jatkoivat juhliaan Vermon pakkasessa.
Harvoin näkee raveissa tilannetta, jossa seitsemättä peräkkäistä voittoaan jahtaava hevonen starttaa altavastaajana. Näin kävi keskiviikkona Vermossa, kun Joseph Boko lähti kuuden valjakon kilpaan suuremmalla voittajakertoimella kuin Tanpopo tai Dickson Shadow.

Markku Niemisen valmentama hevonen näytti epäilijöille pitkää nenää ja ratkaisi pelin heti kiihdytyksessä. Se torjui ulkopuoleltaan kiihdyttäneen Dickson Shadow’n ja eteni keulaan, minkä jälkeen loppu oli lähinnä muodollisuus. Tanpopon kiri jäi suutariksi.

Joseph Bokon lähtönopeus ei yllättänyt ohjastajaa.

– On ollut sellainen tunne, että Jooseppi osaa lähteä kovaa kun sitä tarvitaan. Ruuna on ollut vakuuttava jo pitkään ja jatkoi siitä tänään, Hannu Torvinen sanoi.

Torvisen mukaan hevonen tuntuu koko ajan paremmalta, joten menestyskulku tuskin pysähtyy hetkeen. Keskiviikkona se kylvetti itseään selvästi ansioituneempia vastustajia.

5-vuotias Joseph Boko löysi kuntonsa loppusyksystä ja on noussut sen jälkeen raketin lailla kohti kovempia tehtäviä. Nyt kun lähtönopeuttakin alkaa löytyä hurjan vauhtikestävyyden rinnalle, kaikki kilpailumatkat käyvät.

Joseph Bokoa ei voi enää olla vertailematta Niemisen tallin takavuosien supertähteen Bret Bokoon, jota myös hoiti Suvi Himanka. Kumpikaan ruunista ei ollut ikäluokkatähtiä, vaan ne kahlasivat huipulle vanhemmalla iällä läpi rahasarjojen. Bret Bokon nousu huipentui Finlandia-ajon 2015 voittoon 7-vuotiaana.
Hannu Torvinen ohjasti voiton myös isänsä Heikki Torvisen valmentamalla Mattilan Miinalla. Tämäkin ajokki juoksi kärkipaikalla. Parhaan vastuksen tarjosi rinnalla kirinyt Vuaran Suvetar.

– Oltiin jo vähän alakynnessä viimeisessä kurvissa, mutta sitten tamma lähti vastaamaan ja voitti lopulta aika helposti. Hevonen on kyvykäs, jaksaa mennä ja pääseekin jonkin verran, ohjastaja luonnehti.

Mattilan Miinalla olisi ollut sanansa sanottavana myös illan avoimessa tammalähdössä. Sen voittaja Vennelmon Varma ravasi saman matkan vain kahta kymmenystä kovempaan kilometriaikaan 26,2a/2120 metriä.

– Tamma on mahtava päältään ja ylittää usein itsensä, ohjastaja-valmentaja Tapio Kukkonen tuumi ja laulaa luikautti päälle jo tavaramerkikseen tulleella tavalla.

Vennelmon Varma on ollut talven parhaita suomenhevostammoja. Lokakuussa alkanut menestysjakso on tuonut jo kuusi voittoa ja tukun muita palkintosijoja. Viimeiseen 15 kilpailuun mahtuu vain yksi rahaton startti. Jokohan Kukkosen suojatti ensi kesänä nähtäisiin viimein kuningatarkilpailussa?

Viime kauden valmentajakomeetalla Kimmo Aholalla on tallissaan uusi menestyshevonen. Norjasta Suomeen syksyllä tullut 4-vuotias Listas Tequila aloitti kakkostilalla viime viikolla ja oli nyt valmis voittamaan. Santtu Raitala ajoi takasuoralla keulaan, minkä jälkeen voitto ei ollut käytännössä uhattuna.

– Tykkäsin jo debyytistä paljon. Hyväntuntuinen hevonen, jolla riittää motivaatiota mennä. Tänään ei tarvinnut sanoa vielä parasta sanaa, joten mielenkiintoista nähdä kuinka korkealle tamma kehittyy, vuoden raviurheilijaksi toista kertaa peräkkäin valittu Raitala kehui.

Urjalassa valmentavalle Laura Mehtoselle talvinen keskiviikoilta oli ikimuistoinen. Jetset Vice toi treenarille uran ensimmäisen Vermon-voiton. Ruuna iski kiriin kärkihevosen takaa ja ohitti johtaneen Callela Socratesin kalkkiviivoilla.

– Hevonen on noussut huippuiskuun ja on tehnyt jo kuukauden päivät huippuesityksiä. Juoksu meni kuten vähän ennakoitiinkin ja kiritilaa tuli juuri sopivasti, ohjastaja Olli Koivunen sanoi.

T65-rivin päätti Jukka Lintulan ohjastama ja valmentaja I Keep My Word. Tamma liikkui kirivaiheessa huomattavasti ripeämmin kuin muut ja oli vakuuttava.

– Hevonen lähti takasuoralla tosi napakasti kirimään ja kaarretta tuntiin tosi haipakkaa. Tosi hyvä esitys.

I Keep My Wordista piti tulla Lintulan mukaan iltaravihevonen, mutta 7-vuotias oli keskiviikkona niin hyvä, että katsetta pitää suunnata jatkossa lauantailähtöihin.

Oikea T65-rivi

T65-1: 2 Joseph Boko

T65-2: 2 Jetset Vice

T65-3: 1 Listas Tequila

T65-4: 8 Mattilan Miina

T65-5: 4 Vennelmon Varma

T65-6: 5 I Keep My Word

Kuusi oikein tuloksille: 629,44 euroa

Viisi oikein: 17,39 e

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt