Sää kiusaa ravien järjestäjiä – nyt peruttiin Kouvolan kilpailut

Julkaistu:

Peruutus
Kouvolassa ei ravata huomenna torstaina.
Kouvolan torstaiset Toto5-ravit on peruttu. Ravien piti alkaa kello 18.

Ennusteiden mukaan pakkanen kiristyy liikaa. Ilmatieteen laitoksen ennusteen mukaan Kouvolassa on torstaina illalla pakkasta -20 astetta. Tuulen voimakkuus nostaa vaikutuksen -28 asteeseen.

– Vastuullisuus on tämän hetken avainasioita ja meidän tulee tiedostaa se, että hevosen hyvinvointi on tärkeä asia, toiminnanjohtaja Arto Hytönen sanoo raviradan tiedotteessa.

– Tässä tilanteessa kun pakkasennuste on näin kova ja tuuli lisää pakkasen purevuutta, nähtiin parhaaksi, että tehdään ajoissa peruuttamispäätös ja mennään vastuullisuus edellä.

Hippoksen ravikilpailusääntöjen mukaan suositeltava pakkasraja kilpailujen peruuttamiseksi on rannikolla 15–20 pakkasastetta ja sisämaassa 20–25 pakkasastetta. Lisäksi huomioidaan tuuliolosuhteiden ilmaa kylmentävä vaikutus.

Hytösen mukaan vaihtoehtoisena ratkaisuna pohdittiin, olisiko torstain ravit voitu ajaa Vermossa.

– Ravikilpailusäännöissä lukee selkeästi, että tuulen vaikutus on otettava huomioon päätöksiä tehdessä. Silloin olisi ollut kylmää Vermossakin, Hytönen sanoo tiedotteessa.

Peruutusilmoitus oli jo toinen tällä viikolla raveissa. Forssassa ei ravattu tiistaina lumimyräkän vuoksi.

Vermon keskiviikon Toto65-ravit kisataan lähes normaaliin tapaan. Pääkaupunkiseudun lumipyryn on ennakoitu hiipuvan illaksi, eikä pakkanen kiristy peruutusrajoille vielä tänään.

Vaativien olosuhteiden vuoksi hevoset eivät joudu ilmoittautumiskarenssiin, vaikka jäisivät pois ilman erillistä syytä.

 

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt