Joko Stoneisle Oceanin epäonni kääntyy? ”Mielipiteeni hevosesta ei ole muuttunut”

Julkaistu:

Toto65
Huipputammalla on loistosaumat palata voittokantaan Vermossa keskiviikkona.
Päättyneen vuoden 2020 piti olla se ravikausi, kun Stoneisle Ocean nousee pysyvästi ainakin tammojen huipulle. Kaikki näytti hyvältä vielä huhtikuussa, kun Isto Kuisman suojatti kävi Tukholmassa kylvettämässä laadukkaita vastustajia näytöstyyliin.

Voitto jäi kuitenkin kauden ainoaksi. Alamäki alkoi treeneissä tulleesta tapaturmasta toukokuussa. Kuisma ei ehtinyt saada hevostaan priimaksi ennen keskikesän Suur-Hollola-ajoa, joka oli kauden päätähtäin.

– Paranneltiin tamman jalkoja ja valmistauduttiin Suur-Hollolaan, mutta kun ongelmia tuli taas esiin, koin että meidän kausi oli tavallaan jo ohi. Sen jälkeen vain hoideltiin hevosta mahdollisimman terveeksi.

Stoneisle Ocean palasi radoille marraskuussa. Se esiintyi kaksi kertaa positiivisesti ja oli varsinkin Stonecapes Queilan voittamassa Tammatähdessä hyvä, kun kipaisi pussista päästyään pontevasti maaliin.

Joulukuun vastaavasta kisasta Vermosta odoteltiin jo menestystä, mutta taas epäonni puuttui peliin. Nyt syy ei ollut hevosessa.

– Sen startin voi unohtaa. Ensin esittelyn jälkeen starttia odotellessa toinen silmälappu putosi vahingossa alas. Kun saatiin se nostettua, hetken päästä irtosi solki rintaremmistä. Mitään vaaratilannetta ei syntynyt, mutta kovasti touhuavan hevosen psyyke ei kestänyt, kun se piti kääntää ja pysäyttää kahdesti varustekorjailuun vähän ennen starttia.

Stoneisle Ocean keräsi liikaa menopaineita kattilaan ja laukkasi lähtötilanteessa.

– Vaikka kuinka tarkka koittaa olla varusteiden kanssa, noinkin voi näköjään käydä. Ei voi kuin katsoa peiliin, Kuisma sanoo.

Valmentajan usko hevoseen ei horju, vaikka edellisestä voitosta on jo aikaa. Kuisman mukaan Stoneisle Ocean oli toissa kerralla parempi kuin aikoihin niin psyykkisesti kuin fyysisesti. Ohjastaja Santtu Raitala oli vahvistanut asian.

– Marraskuussa Vermossa kaikki voimat jäivät tallelle ja viimeksikin hevonen oli vielä lämmityksessä fantastinen. Kunhan tuurit kääntyvät ja hevonen energinen hevonen käyttäytyy, en näe syytä etteikö se voisi taas pärjätä.

Seuraava paikka näyttää oikeat kyvyt ja päivän kunto on Vermossa keskiviikkona. Vastus näyttää oikein sopivalta. Syksyn ja alkutalven tammalähtöjä hallinneet Stonecapes Queila ja Willow Pride ovat jo vetäytyneet tauolle. Pelatuimmat haastajat illan Toto65-kisassa ovat Ice Wine ja Bosses Lady.

Kuisman mukaan viikonlopun harjoitukset lupaavat hyvää.

– Olen aika tarkka alustasta millä Stoneisle Oceania ajetaan, ja jouluviikolla treenejä jäi kelien vuoksi väliin. Viime viikonloppuna päästiin kuitenkin ajamaan hyvin vetoja omalla suoralla huippuolosuhteissa. Olin hevoseen oikein tyytyväinen.

– Vaikka viime aikoina on vastustanut, mielipiteeni hevosesta ei ole muuttunut ja tavoitteet ovat edelleen korkealla.

Kommentit

Artikkelin kommentointi ei ole käytössä.

Kommentointiaika on päättynyt.

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt