Ihmetamma Mascate Match huutokaupattiin hurjalla hinnalla – syöpälapsille muhkea osa miljoonapotista

Julkaistu: , Päivitetty:

Raviliiga
Mascate Match pysyy Suomessa. Tamman hinta nettihuutokaupassa nousi 307 000 euroon.
Mascate Matchin uusi omistaja on viimein selvillä. Ihmetamman huusi Raviliigan 2017–20 päättäneestä huutokaupasta suomalainen ostajakimppa Massi Stable, jossa on mukana myös tamman aiempia omistajia.

Huutokauppa kesti viikon ja huipentui ennennäkemättömään jännitysnäytelmään, jota seurattiin niin verkossa kaupankäyntisivuilla kuin TotoTV:n suorassa lähetyksessä keskiviikkona.

Viimeisinä tunteina hevosesta kisasivat Mascate Matchin ympärille rakennettu uusi kimppa Massi Stable, amerikkalaisen suurkasvattajan Steve Stewartin edustajana Martti Ala-Seppälä sekä nimimerkit ”Mikko L.”, ”Palmu” ja ”Kimmo H.”

Stewartin viimeiseksi tarjoukseksi jäi 305 000 euroa. Sen jälkeen Mascate Matchista kisasivat 500 euron nostoilla vielä Massi Stable ja Kimmo H.

Massi Stablen tekemä voittohuuto 307 000 euroa ilmestyi tulosseurantaan yliajalla. Kaupankäynnin oli määrä päättyä kello 21, mutta huutajilla oli kolme minuuttia aikaa vastata viimeiseen tarjoukseen.

Mascate Match loukkaantui lokakuun lopulla. Jalan jännevamman vuoksi kilpailu-uran jatkuminen on epävarmaa ja todennäköisimmin hevonen siirtyy siitostehtäviin.

Arvailtavaksi jää, paljonko loukkaantuminen vaikutti myyntihintaan. Kyse lienee joka tapauksessa sadoistatuhansista.
Mascate Match ehti kilpailla Raviliiga HIFK:n omistuksessa ja Pekka Korven valmennuksessa yhteensä 32 kertaa. Se ravasi 28 ykköstilaa, lukuisia ennätysaikoja ja tienasi radoilta 702 762 euron palkintosumman.

Palkintopotin ja huutokauppahinnan summasta pyöreästi puolet menee hyväntekeväisyyteen. HIFK:n valitsema avustuskohde on syöpänuorten ja -lasten Sylva ry. Summa tarkentuu tilinpäätöksen valmistuttua.

Toinen puolikas miljoonapotista jaetaan hevosen omistaneen Raviliiga HIFK:n kesken. Omistus on Raviliigassa jaettu 1000 osuuteen.

Marschall Match toiseksi kallein

Huutokaupassa myytiin myös kahdeksan muuta Raviliigan hevosta. Niistä Raviliiga Tapparan omistaman Marschall Matchin hinta kohosi merkittäväksi, 81 100 euroon. Sen huusi tunnettu liikemies ja suurhevosenomistaja Reima Kuisla.

Radoilta ruuna ehti tienata liigalle 76 410 euroa. Yhteensä jaettavaa siis kertyi 157 510 euroa.

Raviliiga Tapparan hyväntekeväisyyskohde on Ville Niemisen rahasto. Rahasto tukee Tapparan vähävaraisia junioripelaajia.

– Hevosella on harvinaisen hyvä kapasiteetti, minkä se osoitti jo 3-vuotiaana. Tällaisia hevosia on harvoin tarjolla ja silloin kun tulee, pitää lyödä kiinni, Kuisla kommentoi TotoTV:n lähetyksessä.

Kuisla sanoi, että Marschall Matchin hinta nousi hieman korkeammaksi kuin hän ennakoi. Uusi omistaja suunnitteli rakentavansa sen ympärille neljän tai viiden omistajan kimpan. Ruuna jatkaa ainakin toistaiseksi Jonna Irrin valmennuksessa.

Juttua muokattu klo 22.18: Hyväntekeväisyyssummat tarkentuvat tilinpäätösten valmistuttua.

Kauteen 2020 päättyneen Raviliigan hevosten huutokauppahinnat

Mascate Match (HIFK) – 307 000 euroa

Marschall Match (Tappara) – 81 100 e

Rehab (Ilves) – 13 200 e

Royal Date (SaiPa) – 11 300 e

Tingaling (Jukurit) – 11 050 e

Beast Mode (Sport) – 7050 e

Fruttifero Luca (KooKoo) – 6350 e

Juliane De Veluwe (JYP) – 5850 e

Mercedes Match (Kärpät) – 5100 e

Kommentit

Artikkelin kommentointi ei ole käytössä.

Kommentointiaika on päättynyt.

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt