Tähtihevosen treenikaverilla näytönpaikka Vermossa – ”Kysymysmerkkejä yhä on”

Julkaistu:

Toto65
Tallikaverukset Motivated Second ja Credit To Love mielivät omalle tasolleen suvantovaiheen jälkeen.
Hevoskuntola Vesiittiä viime vuosina pyörittänyt Anne Kangas on tullut kaviourilla parhaiten tunnetuksi huipputamma Peanutsin valmentajana. Nurmijärveläinen raviharrastaja on satsannut koko ajan enemmän kilpailemiseen, ja hänen treenilistallaan on jo kymmenen ravuria.

Vaikka 275 000 euron voittosumman ravannut Peanuts on vetäytynyt jo ansaitulle talvitauolle, Kankaalla on jännät paikat keskiviikkona Vermossa. Hänen tallistaan starttaa kaksi hevosta Toto65-kohteissa.

Erityisellä mielenkiinnolla valmentaja odottaa Motivated Secondin paluuta tositoimiin 2,5 kuukauden tauolta. Tamma aloitti uransa komeasti kolmella voitolla viime vuoden lopulla.

Tämä kausi on sen sijaan sujunut lahjakkaalta hevoselta kaikkea muuta kuin odotetusti. Vain kymmenen kertaa starttaamaan päässeen Motivated Secondin parhaat saavutukset ovat kaksi kolmossijaa.

Mistä sitten on kiikastanut?

– Tamma on treenannut koko ajan hyvin ja palautunut harjoituksista välillä jopa paremmin kuin Peanuts, mutta starteissa sillä on ollut koko ajan ongelmia. Tämä kausi on ollut sille hyvin hankala, Kangas voivottelee.

– Milloin hevonen on lyönyt kannalleen ja milloin polviinsa kilpailuissa. Polviin kopsiminen on ollut Motivated Secondin suurin murhe.


Kangas kertoo, että lokakuun alun Lahden juoksun jälkeen tamma piti viedä eläinlääkärin pakeille.

– Hevosen jalasta tuli verta, vaikka sitä yritettiin suojata startissa vaikka kuinka hyvin. Se joutui sen takia tauolle.

Motivated Second juoksi Kankaan mukaan kaikki viime kilpailunsa ilman kenkiä, jottei se löisi polviinsa. Ratkaisevaa apua tästäkään kikkailusta ei ollut.

– Nythän kengittä kilpaileminen ei ole enää mahdollista. Saa sitten nähdä, kuinka tamma menee taas kengillä.

Kengitysseppä on pyrkinyt tosissaan löytämään ratkaisun Motivated Secondin raviongelmiin.

– Tamman kengitystä on nyt yritetty saada sopivammaksi. Se juoksi kyllä hyvin 1.22-vauhtisessa hiitissä, jossa lopetti kuuttatoista, mutta ainahan se on treenannut hyvin, Kangas kertoo.

Motivated Second on yhä yhtä suuri arvoitus niin pelaajille kuin valmentajalleenkin.

– On tosi vaikea sanoa, minkälainen tamma on keskiviikon startissa. Kysymysmerkkejä yhä on, muttei Motivated Secondin menestyskään koskaan varsinaisesti yllättäisi, jos se juoksisi kykyjensä mukaisesti.

Kankaan keskiviikkoillan toinen starttihevonen Credit To Love on valmentajalle paljon oudompi tapaus. Kuusivuotias ruuna tuli hänen talliinsa vasta lokakuun alussa.

Se sopeutui hyvin uusiin maisemiin.

– Credit To Love tuli meille hyvässä vireessä, eikä sille pitänyt alkaa treenata kuntoa. Ruunan jalkoja vähän hoidettiin ja siihen tutustuttiin, Kangas kertoo.


Credit To Love ehti juosta jo comebackin Kankaan väreissä kolme viikkoa sitten Vermossa. Vaikka se ei sijoittunut viitossijaa korkeammalle, treenari oli hymyssä suin kilpailun jälkeen.

– Hevonen oli ollut ihan hyvän tuntuinen harjoituksissa ennen starttia, mutta oli silti siinä yllättävän hyvä. Se ei ollut välillä kirinyt kunnolla kilpailuissaan, vaan oli tullut maaliin käsijarru päällä. Siihen nähden se kiri Vermossa epäonnistuneen reissun jälkeen tosi hyvin hänniltä.

Kangas ei odota huonolta lähtöpaikalta voittoa vielä Vermosta, mutta myöhemmin täysosumatkaan eivät häntä yllättäisi.

– Keskiviikon lähtö on tasaisen kova, ja kun ruunan lähtöpaikkakin on mikä on, minulla ei ole voitto-odotuksia. Totosijalle hevonen voi kuitenkin nousta, jos on samanlainen kuin viimeksi.

– Minulla on sellaiset fiilikset, että Credit To Love voisi palata jatkossa vielä omalle tasolleen, Kangas uskoo viime vuonna 20 startistaan kahdeksan voittaneesta tallinsa uudesta tulokkaasta.

Kommentit

Artikkelin kommentointi ei ole käytössä.

Kommentointiaika on päättynyt.

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt