Juhan lahjakkaasta suomenhevosesta on tehty jo parikymmentä myyntitiedustelua – ”Hyvä kaveri, jota ei tee mieli kaupata”

Julkaistu:

Toto65
Vonkari on salolaisen Juha Lindroosin ensimmäinen oma ravuri ja pitkän tähtäimen suomenhevosprojekti.
– Edesmennyt ystäväni Veikko Kopola sanoi aina, että suomenhevosen kanssa pitää olla kärsivällinen. Tätä neuvoa ja muitakin hänen oppejaan olen yrittänyt noudattaa Vonkarin kanssa.

Juha Lindroos, 47, ajautui ensimmäistä kertaa ravitallille ”naisen perässä” noin viisi vuotta sitten. Tallilla hän tutustui pitkän linjan valmentajana tunnettuun Kopolaan, ja löysi itsensä pian ohjat käsissä treenikärryiltä.

Lindroos ajeli apulaisena tallin ravureita yhden talven.

– Sen verran mukavaa puuhaa oli heti, että hevoskärpänen puraisi oikein kunnolla ja iski idea oman hevosen hankkimisesta. Vonkari on Veikon kasvatti ja oli sopivasti myynnissä samoihin aikoihin. Tein siitä tarjouksen.

Kaupat tehtiin samoihin aikoihin kun Vonkari kääntyi 3-vuotiaaksi.

6-vuotiaaksi varttunut ori asuu edelleen Kopolan entisessä tallissa, jota pitää nykyään Minna Hakala. Lindroos on kengitysalan yrittäjä ja treenaa ainoaa hevostaan harrastuspohjalta.

Lindroos on edennyt Vonkarin kanssa opastajansa neuvojen mukaan eli kiireettä ja rauhassa. Joka talvi hevonen on saanut kolmen kuukauden voimatreenikuurin ja siihen päälle kuukauden mittaisen herkistelyjakson ennen kilpailukauden avausta.

 

Parikymmentä puhelua olen saanut mahdolliseen kaupantekoon liittyen. Niitä on tullut varsinkin huonosti menneiden kilpailujen jälkeen.

Vonkari on kilpaillut yhteensä 30 kertaa. Sopivan kengityksen ja kilpailuvarustuksen löytäminen otti aikaa, mutta nyt kolmannella kilpailukaudellaan ori on jättänyt laukat vähemmälle ja alkanut näyttää oikeaa osaamistaan. Jaksava hevonen on pärjännyt vaativillakin juoksunkuluilla.

Tänä vuonna on tullut kolme voittoa 13 kilpailusta. Samalla näyttävästi ravaava nuori liinaharja on kiinnittänyt ostajaehdokkaiden huomion.

Vonkari, jota omistaja-valmentaja kuvailee huumorityypiksi, ei kuitenkaan ole varsinaisesti myynnissä.

– Parikymmentä puhelua olen saanut mahdolliseen kaupantekoon liittyen. Niitä on tullut varsinkin huonosti menneiden kilpailujen jälkeen. Mutta kun olen touhunnut orin kanssa neljä vuotta päivittäin, siitä on tullut hyvä kaveri, jota ei tee mieli kaupata, Lindroos sanoo.

– Ehkä asiaa pitäisi ainakin harkita, jos joku tarjoaisi oikein päättömän summan, mutta en usko että siihen asti koskaan mennään.

Santtu Raitala kyytiin

Vonkari kilpailee seuraavaksi Vermossa keskiviikkona. Sitä ohjastaa kilpailutilanteessa ensimmäistä kertaa joku muu kuin omistaja-valmentaja, joka tähän asti on vain sähköttänyt ajokkiaan hellästi ohjilla eikä ole esimerkiksi käyttänyt piiskaa kilpailuissa ollenkaan.

– Kuski vaihtuu, kun sain noidannuolen selkääni kengittäessä ja piti tehdä nopea päätös asiasta ilmoittautumisen umpeutumisen aikoihin. Olen oikein tyytyväinen, että Raitalan Santtu sattui olemaan vapaana. Hän vaikuttaa kuskilta, joka ajaa kuten toivoisin ja ajattelee pidemmälle kuin vain yhtä starttia.

Keskiviikon lähtö on V-divisioonan karsintaa. Jos Vonkari kerää riittävästi pisteitä ja yltää tapaninpäivän finaalilähtöön, myös silloin jonkun muun olisi huolehdittava ohjastamisesta. Lindroosin harrastajalisenssillä ei ole asiaa finaaliin.

Vonkarin valmistautuminen tämän illan kilpailuun ei ole sujunut täysin suunnitelmien mukaan valmentajan selkävaivojen vuoksi.

– Optimaalisessa tilanteessa hevosta olisi ajettu viime viikolla kertaalleen enemmän ja lisäksi olisin vähän hienosäätänyt kengityspuolta. Mutta maanantaina saatiin kuitenkin ajettua viimeistelyt ja tiistaina Emilia Frisk kävi hieromassa Vonkarin kuten aina startin alla, joten uskoisin että hevonen on aika lähelle entisensä.

Kommentit

Artikkelin kommentointi ei ole käytössä.

Kommentointiaika on päättynyt.

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt