Vermossa ravattiin taas yksi SE-aika – ”Voitto oli hienoinen yllätys”

Julkaistu:

Toto65
Target Kronos viiletti kärkipaikalla maaliin saakka.
Vermossa on ravattu viime kevään rataremontin jälkeen jo yhdeksän Suomen ennätystä. Tuorein syntyi keskiviikkona, kun Target Kronos voitti 2620 metrin ryhmälähdön montéssa eli raviratsastuksessa kilometriajalla 15,3.

Trot Kronoksen nimissä ollut entinen SE parani peräti seitsemällä kymmenyksellä.

Target Kronos veti keskipitkää matkaa alusta loppuun. Vaikka juoksun tempo oli ennätysvauhtista, kyyti ei hirvittänyt ohjastaja Nelly-Janiika Korpikoskea.

– Vauhti ei ollut liian kovaa, hevonen rauhoittui hyvin. Eniten ihmettelin, että saatiin ajaa loppuun asti keulassa. Voitto oli hienoinen yllätys, Korpikoski kertoi.

Lähdön suursuosikki ja T65-pelaajien luottohevonen Nitro Diablo kiri Target Kronoksen tuntumaan, mutta ohi ei ollut mitään asiaa. Korpikosken mukaan voitto oli lopulta varma.

Kuski kehui Nina Petterson-Perklenin valmentaman 8-vuotiaan ruunan oikein innostuneen montésta.

– Hevosessa saakin olla vähän ruutia. Target Kronos on oikein hieno ajaa.

[video]
[/video]Ricocone oli keskiviikon vakuuttavimpia voittajia. Ruuna kirmasi omille teilleen johtavan rinnalta ja löi selvästi muun muassa kivikovan Stonecapes Queilan.

Olli Koivunen ajoi Harri Koivusen tallin ässää. Ylivoima yllätti ohjastajankin.

– Hevonen on ollut pitkään tosi hyvässä kunnossa ja jäi viimeksi säkkiin. Hyvää suoritusta osattiin odottaa, mutta tänään Ricocone oli erityisen jäätävä.

Koivunen vetäisi ajokiltaan pallot korvista lisää kirivauhtia tuomaan maalisuoran alussa, mutta tuumi lähdön jälkeen, että hevonen olisi voittanut sitä ilmankin.

– Kuski oli vähän liian voitonhimoinen tänään.

Illan kovimmasta suomenhevosten lähdöstä tuli odotetusti Morisonin ja Tuvikerin vääntö. Tuviker kiri edellä ja näytti välillä jopa karkaavan, mutta Morison puristi viimeisellä satasella vastustamattomasti ohi.

– Ajettiin tasaisesti ja tiesin että Tuviker antaa kovan vastuksen. Morison sai juosta tosissaan, ohjastaja Tapio Perttunen kuvaili.

12-vuotias Master As kilpailee viimeistä kuukauttaan, kun ravikilpailusääntöjen määräämä yläikäraja tulee täyteen vuodenvaihteessa. Keskiviikkona ruuna kiri kärkeen pikkuyllättäjänä Hannu Torvisen ohjastamana.

Satu Jurvasen valmentama ja myös omistama hevonen on noussut elämänsä kuntoon uran päätöksen kynnyksellä. Se voittanut kahdesti ja ravannut koko uran palkintosummastaan reilun neljänneksen viime viikkoina.

Lämminveristen matalin sarja typistyi poisjääntien jälkeen seitsemän hevosen koitokseksi. Ville Mäkelän valmentama 4-vuotias ranskanruuna Galileo Way pääsi yllättävästi keulapaikalle ohi pelisuosikki Nashville Nancyn, eikä ollut sen jälkeen ohitettavissa.

– Aika rajua hommaa oli, hevonen oli liian latautunut tänään. Aika pitkä aika oli odotella lähtöä ruunan kanssa, mutta hyvin siitä lopulta selvittiin, ohjastaja Ari Moilanen sanoi.

Antti Teivainen ajoi T65-voiton Tapio Mäki-Tulokkaan valmentamalla Perfect Rainmakerilla. Voitokas ruuna riuhtaisi loppusuoran tosi terävästi ja ehti kaukaa kärkeen.

– Vähän sekava lähtö, jossa spurttailtiin monta kertaa matkalla. Vähän huolestunut olin kun välillä mentiin hiljaa, mutta taktiikkana oli ajaa tänään selkäjuoksu. Kun käänsin kiriin, hevonen lähti menemään vähän turhankin innokkaasti ja meinasi alkaa tapailla petsiä, mutta pysyi onneksi ravilla.

Oikea T65-rivi

T65-1: 1 Morison

T65-2: 7 Target Kronos

T65-3: 9 Master As

T65-4: 8 Galileo Way

T65-5: 9 Perfect Rainmaker

T65-6: 6 Ricocone

Kuusi oikein tuloksille: 1472,01 euroa

Viisi oikein: 46,07 e

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt