Stonecapes Queila vauhdikkaan tammatähden ykkönen – Hannu Torviselle hattutemppu Toto65-lähdöistä

Julkaistu:

Ravit
Torvinen narutteli myös illan ylivoimaisimman voiton Joseph Bokon rattailla.
Ravi-illan päättäneestä tammatähdestä odotettiin jo ennakkoon kiivasta kamppailua maamme kärkitammojen välillä.

Kipinät sinkoilivatkin jo heti ensimetreistä alkaen, kun Tapio Perttunen puolusti hieman yllättäen Bosses Ladylla keulapaikkaa lähdön ennakkosuosikkeihin lukeutunutta Peanutsia vastaan. Avauspuolikas hurjasteltiin koleassa syyskelissä rajua 07,6-vauhtia ja koko ensimmäisen kilometrin väliajaksi kirjattiin lukemat 10,7.

Odotetun kentän kääntymisen hyödynsi parhaiten neljännessä ulkoparissa matkannut Stonecapes Queila, joka nitisti viimeisellä takasuoralla keulaan siirtyneen Willow Priden varmasti loppumetrien taistossa.

Christa Packalenin valmentaman ja Hannu Torvisen ohjastaman tamman voittoaika oli vuodenaikaan nähden hieno 12,5a/2120 metriä. Huippuhevosen tilipussi karttui 3000 eurolla.

– Superhieno tamma ja parantanut vaan joka starttiin. Kova matkavauhti oli meille tietysti hyvä juttu. Loppumatkasta vähän mietitytti ehdimmekö vielä tavoittaa reilusti edelle päässeen Willow Priden, Torvinen sanaili lähdön jälkeen.

Suomenhevosten tammatähti käynnisti illan Toto65-rivin.

Koko matkan johtanut Hulluduunari näytti pitkään olevan matkalla kohti yllätysvoittoa, mutta hyppäsi yllättäen laukalle maalisuoran alussa. Näin voiton pokkasi väkevän juoksun johtavan ulkopuolelta tehnyt Taksvenla, ennen ulkoa kirinyttä Vennelmon Varmaa ja Aurotarta.

Huippukuntoon kohonneen lapualaistamman edellisestä Vermon valloituksesta ei ehtinyt kulua aikaa kuin kaksi viikkoa.

Toisessa kohteessa yllätys väreili ilmassa jo ennen starttia, kun kohteen suursuosikiksi luotettu Ian Boko esiintyi epävarmasti lämmittelyajossaan. Itse kilpailukin sujui sen kannalta mollivoittoisesti ja päättyi varhaiseen taipumiseen johtavan rinnalta.

Suosikin epäonnistumisen hyödynsi parhaiten neljännessä ulkoparissa matkannut Rhapsody Point. Pitkään varjojen mailla vaellellut tamma palasi voittokantaan tuloksella 14,0a/1620 metriä.

– Reipas matkavauhti oli meille takarivistä startanneena hyödyksi. Hevonen on alisuorittanut pitkään, mutta tänään menossa oli erilaista vetoa, joten toivottavasti hevonen olisi löytämässä tasolleen. Ainesta tässä olisi, kyseessä on iso hieno tamma ja hyväsukuinenkin, ohjastaja Ari Moilanen kommentoi lähdön jälkeen.

Moilanen jatkoi voittotehtailua heti seuraavassa lähdössä, kun Issakan Valo punnersi parhaaksi 3100 metrin voimainkoitoksessa. Voitto oli vihtiläiselle ravi-illan kolmas.

– Hevonen sai tänään namureissun. Riina Rekilä on hoitanut hevosta ja saanut sen vaivat paremmalle mallille. Ajetaan nyt ainakin jonkin aikaa kilpaa, kun hevonen on hyvällä mallilla, kommentoi valmentaja Jussi Suominen menestysvireen löytymistä.

Illan ylivoimaisin voittaja nähtiin Toto65-rivin neljännessä kohteessa, kun huippusukuinen Joseph Boko irtosi johtopaikalta omille teilleen jo viimeisellä takasuoralla ja voittomarginaali venyi lopulta kymmeniin metreihin. Ohjaksissa nautiskeli illan menestysohjastaja Hannu Torvinen.

– Hevonen oli tänään tosi hyvä ja innokas koko matkan. Tämä on kiva hevonen ajaa. Voitto tuli suuresta marginaalista huolimatta helposti, Torvinen kuvaili ajokkiaan.

Koko kierroksen pelatuin hevonen Amazing Warrior oli kaiken luottamuksen arvoinen. Iikka Nurmonen kannusti ajokkinsa odotetusti johtoon heti lähtöauton irrotessa ja hevosen uran 26.voitto irtosi parastaan yrittämättä. Erityismaininnan juoksustaan saa myös johtavan rinnalta väkevästi hopealle taistellut Deangelo.

– Annoin hevosen lähteä omaa vauhtiaan ja se lähti itsestään lujaa. Kaikki oli helppoa tänään, Nurmonen sanaili lähdön jälkeen.

Vermon syysillassa nähtiin SE-vauhtia jo ennen Toto65-kierroksen alkua, kun Markku Niemisen valmentama 2-vuotias Time Match kirjaili 2140 metrin volttilähdössä tuloksen 16,3.

Aikaisempi Graceful Swampin nimissä ollut ennätys kohentui kertaheitolla 0,9 sekuntia.

Uran kolmas täysosuma nosti lahjakkaan ravurilupauksen ansiot jo 34 000 euroon.

Oikea Toto65-rivi

T65-1: 4 Taksvenla

T65-2: 11 Rhapsody Point

T65-3: 9 Issakan Valo

T65-4: 4 Joseph Boko

T65-5: 4 Amazing Warrior

T65-6: 10 Stonecapes Queila

Kuusi oikein tuloksille: 759,84 euroa

Viisi oikein: 17,63 euroa

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt