Vastoinkäymisten sumaan joutunut hevonen mielii takaisin voittoputkeen – ”Odotan pikkuisen pärjäämistä”

Julkaistu:

Toto65
Takaiskuja kokenut Syneri yrittää Vermossa vakuuttaa katsojat sillä, kuinka hyvä hevonen se todellisuudessa on.
Mikään ei kestä ikuisesti ravihevostenkaan kanssa.

Hyvä puoli sen sijaan on, että menestysputket voivat aina palata uudelleen lamakausien jälkeen, jos hevonen on tarpeeksi lahjakas.

Tällaista paluuta parrasvaloihin yrittää Vermon keskiviikkoraveissa Ari Kotikulman valmentama Syneri.

Sipoolaishevonen syttyi hurjaan menoon toissa kesänä, jonka jälkeen se ravasi vuoden sisällä 22 startissa peräti 14 voittoa ja kolme muuta totosijaa.

Väkevässä kehityskaaressa olleen ruunan meno katkesi kuitenkin tänä kesänä kuin kananlento. Kesäkuun alun Mikkelin voittojuoksun jälkeen sen paras saavutus on ollut kuutossija.

Laukka on sotkenut harvakseltaan kilpailemaan päässeen Synerin menoa jokaisessa neljässä viime startissa.

Kotikulma selvittää epäonnistumisten taustoja. Vastoinkäymiset alkoivat kunnolla heinäkuussa St. Michel-raveissa, missä Syneri joutui omistajansa mukaan häirityksi.

– Synerille kävi Mikkelissä lähtötilanteessa ahtaassa paikassa haaveri. Vastustajan kärryt ottivat ruunan jalkaan kiinni, ja se laukkasi, Kotikulma kertoo.


Kolaroinnilla ei ollut onneksi vakavia seurauksia.

– Syneriä piti vähän hoitaa sen jälkeen, mutta mitään pahempaa vauriota sille ei tullut.

Mikkelin lähtöä seuranneeseen kolmen kuukauden kilpailupaussiin oli myös toinen syy. Kotikulma kertoo, että Synerin veriarvot reistasivat loppukesällä, minkä takia sen paluu radoille viivästyi.

Aurinko ei hymyillyt sipoolaiskaksikolle vielä sairauslomankaan jälkeen Forssan raveissa. Se jäi kuuden kilpailijan tynkälähdössä viimeiseksi.

Syneri laukkasi lyhyesti lähdössä, pääsi vielä porukkaan hyvin mukaan, mutta sammui kesken kirinsä maalisuoralla.

Kotikulman mukaan kaikki oli mennyt Forssassa pieleen jo ennen starttiviivalle pääsyä. Syneri oli liian rauhaton odotellessaan juoksua.

– Hevonen kävi kovilla kierroksilla tallialueella. Se oli ikään kuin juossut parin kilometrin startin jo ennen kuin se edes alkoi. Siltä loppuivat sitten eväät pitkällä matkalla lopussa, valmentaja valaisee.

Myös temppuillut lähetysauto oli osasyyllinen epäonnistumiseen.

– Lähtöauto pysähtyi hevosten eteen, kun sitä lähestyttiin. Porukassa ihmettelimme, että sammuiko auto, vai mikä hämminki sille tuli. Antti Teivaisen hevonenkin meni autoa päin, Kotikulma huomauttaa.

– Syneriä haittasi, kun se ei päässyt lähestymään tasaisesti autoa ilman kiinniottoa. Se laukkasi ennen starttiviivaa, mutta osaa kyllä tehdä sen muutenkin aika herkästi.

Forssan kilpailusta on kulunut jo yli kuukausi. Valmentajan mukaan Synerillä on ollut kaikki mallillaan, vaikka starttipaussi on venynyt pitkäksi.

– Tauko johtuu pelkästään siitä, kun hevoselle ei ole ollut käypäsiä sarjoja tarjolla. Volttilähtöjä en ole tohtinut ajella ruunalla, koska ne ovat sille niin hankalia. Jatkossa sille on taas enemmän autolähtöjä.

Kotikulma on tyytyväinen suojattinsa vireeseen. Hän odottaa Vermosta menestystä, mikäli kaikki vastoinkäymiset ovat jo jääneet taakse.

– Synerin kunto vaikuttaa ihan hyvältä. Se oli viime viikolla hiitissä hyvän tuntuinen.

– Startti ratkaisee ruunalla aina paljon. Jos lähtö vain onnistuu, odotan siltä pikkuisen pärjäämistä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt