Mascate Matchilla vakava jalkavamma – kilpaura katkolla: ”Rahan sijasta mielessä nyt rakkaan hevosen hyvinvointi”

Julkaistu:

ravit
Mascate Matchin jalkavamman paranemisennuste huipulla kilpailemiseen on huono.
Huipputamma Mascate Matchilla on todettu revähdys oikean etujalan pinnallisessa koukistajajänteessä. Arvostettu urheiluhevosten jalkaspesialisti Jukka Houttu tutki hevosen eilen iltapäivällä Tampereella.

Nelivuotias hevonen sai tulehdusta hillitsevän lääkityksen ja kutsun palata kontrolliin ja jatkohoitoon kolmen viikon kuluttua.

– ”Massi” keskittyy nyt toipumiseen ja saa parasta mahdollista hoitoa Tampereen klinikalla ja Pekka Korven tallilla Vihdissä, omistajakimppa Raviliiga-Travliga HIFK:n vetäjä Pauliina Raento kertoo tiedotteessa.

– Jalkavamman ennuste vaativimmalla tasolla kilpailtaessa on huono, mutta päätöksiä Massin tulevaisuudesta voidaan tehdä vasta sitten, kun tiedämme enemmän. Sitä varten käytettävissämme on alan paras asiantuntemus. Eli nyt odotetaan.

IS Ravit tavoitti valmentaja Korven, joka oli hyvin niukkasanainen ja kehotti kysymään Mascate Matchin tilanteesta enemmän Raentolta.

– Mascate Matchin jalassa on vähän sanomista. En tiedä, onko se satuttanut jalkansa johonkin, vai mistä vaiva on tullut. Hevonen oli tiistaina Houtun klinikalla. Kysykää enemmän Pauliinalta, Korpi sanoi juuri ennen kuin tiedote tuli julki.


Moninkertaiseen arvokisavoittajaan ja suomenennätysravuriin Mascate Matchiin kohdistuu poikkeuksellista kiinnostusta, koska se myydään avoimessa huutokaupassa kotiradallaan Vermossa 30.12.2020.

Myynnin jälkeen puolet 1 000 osakkaan omistajakimpan varoista lahjoitetaan syöpää sairastaville lapsille ja nuorille Sylva ry:n välityksellä.

– Totta kai jännevamma vaikuttaa Massin hintaan huutokaupassa, mutta rahan sijasta mielessä on nyt rakkaan hevosen hyvinvointi. Massi on antanut tuhannelle omistajalleen ja Suomen raviurheilulle valtavan paljon, tiedotteessa kerrotaan.
Ilmiömäisin saavutuksiin kaviourilla yltäneen Mascate Matchin piti startata sunnuntaina Eskilstunassa ravatussa huippulähdössä Breeders Crownissa suosikkina ja kaksi päivää myöhemmin Jyväskylässä Kasvattajakruunun välierässä.

Tamma ei osallistunut kuitenkaan kumpaakaan kilpailuun, koska Korpi ei ollut tyytyväinen suojattinsa raviin harjoituksissa.
32 juoksustaan peräti 28 voittanut ja 700 000 euron voittosumman ansainnut Massi on ollut viime kausina Suomen suurimpia ravuritoivoja.

Sen lautasille on soviteltu jo maailmanluokan tähtihevosen viittaa myös aikuisten hevosten kilpailuihin.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt