Kymenlaakso-ajossa syttyi uusi tähti – ”Vetäähän tämä herkäksi”

Julkaistu:

kymenlaakso-ajo
Jos valmentajan ja ohjastajan ennustukset pitävät kutinsa, Consalvosta otsikoidaan seuraavina kausina hevosenkokoisin kirjaimin.
Samat nimet juhlivat lauantaina Kymenlaakso-ajon seremonioissa kuin viime syksynä. Vain hevonen vaihtui.

Vuosi sitten Kouvolassa voiton vei Markku Niemisen tallin Sahara Peyote, ja tällä kertaa Niemisen treenattavista Consalvo osoittautui varsalauman parhaaksi. Molempia hevosia ajoi Ari Moilanen.

Laukat ovat olleet monesti tavallista herkemmässä tässä 3-vuotiaiden loppusyksyn suurkilpailuissa, joka kilpaillaan tasoitusajona. Näin kävi myös lauantaina.

Paalukarsinasta startanneista neljästä kärkihevosesta kolme pomppasi väärälle askellajille ensimmäisessä kaarteessa, ja saman kohtalon koki myös joukon selvästi rikkain hevonen An-Dorra lähtösuoralla.

Laukoilla ei tainnut olla kuitenkaan merkitystä kilpailun voittajalle. Hurjasti syksyllä tehtävien mukaan kehittynyt Consalvo oli niin hurjalla menopäällä, ettei se olisi ollut mitenkään lyötävissä lauantaina.

Moilanen ajoi Consalvon nopeasti johtaneen It’s Raining Manin tuntumaan, hoputti oriin kärkipaikalle jo viimeisellä takasuoralla ja varmisteli vain voittoa maalisuoralla.

– Consalvo on kyllä erikoisen hyvän tuntuinen hevonen. Se tuli maaliin korvat kiinni, ja sille jäi aika paljon varaa, Moilanen vakuutti.

Niemisen valmentaman suurlupauksen voittoaika 14,1 alitti vanhan kilpailuennätyksen neljällä kymmenyksellä. SE-tulos jäi kuuden kymmenyksen päähän.

Core Catcher nousi selväksi kakkoseksi kaksi kymmenystä hitaammalla ajalla, ja Lovestory sijoittui kolmanneksi. Voittajan tallikaveri Star Town Kemp oli neljäs. An-Dorran hurja takaa-ajo laukan jälkeen riitti viitossijaan.

Ohjastaja on mieltynyt myös ajokkinsa luonteesta.

– Consalvo on lunki kaveri, jota uusintalähtö ei haitannut. Se on kuin vastakohta monelle muulle varsalle. Ensimmäiset 500 metriä olivat tänään aika sekavat, ja hevosia laukkasi paljon, mutta me pääsimme etenemään takamatkalta sujuvasti.

– Koska ori tuntui niin hyvävoimaiselta, päätin lähteä lyömään tahtia lisää ja tekemään ohitusta jo viimeisellä takasuoralla. Se etenikin siellä helposti keulaan, Moilanen sanoi.

Moilanen odottaa 45 000 euron arvoisen voiton vieneen lauantain sankarin jatkoa hyvin toiveikkaana.

– Consalvo on koko ajan petrannut ja petrannut. Ensi vuodesta on tulossa sen kanssa tosi mielenkiintoinen.

– Hevonen kilpailee vielä raskaalla balanssilla, jota päästään kuitenkin keventämään, kun ori vahvistuu. Se tuo sille vauhtia lisää, Moilanen sanoi seremonioissa.

Myös valmentaja Niemistä haastateltiin palkitsemisringissä. Voitto oli hänelle tunteikas, vaikka hän on saavuttanut jo lähes kaiken mahdollisen raviurheilun saralla.

– Vetäähän tämä herkäksi. Välillä on vastoinkäymisiä, ja välillä meillä on taas näin hyvä hevonen ja rauha asioissa. Silloin tulos voi olla tällaista, Nieminen kuvaili.

Valmentaja analysoi Moilasen tavoin lupauksensa tulevaisuutta.

– Consalvosta tulee varmasti hyvä hevonen, kun se saa vielä lähtönopeutta lisää. Olemme tyytyväisiä, jos se kehittyy kansallisen tason huipulle, mutta tokihan näillä kilometreillä olisi upea juttu saada talliin vielä kansainvälisenkin luokan hevonen, konkarivalmentaja myönsi.

Consalvon omistajajoukkoon kuuluvat muun muassa Esa Hietakangas, jonka Passionate Kempillä Nieminen valloitti aikanaan maailmaa ja Suomen Hippoksen entinen toimitusjohtaja Pekka Soini.

– Nyt on jättihyvä fiilis, ja itkuhan tässä tuli. Näyttää siltä, että olemme taas oikeilla jäljillä, intohimoinen raviharrastaja Hietakangas oletti.

Nieminen kertoi, että Consalvo kilpailee vielä Kasvattajakruunussa ennen talvitaukoaan.

Kommentit

Artikkelin kommentointi ei ole käytössä.

Kommentointiaika on päättynyt.

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt