71 kertaa kilpaillut kuninkuuskisakävijä uudessa tilanteessa – ”Sopii varmasti hyvin laiskansutjakalle hevoselle”

Julkaistu:

Toto75
Pauhista ohjastaa lauantaina Kouvolassa ensimmäistä kertaa joku muu kuin valmentaja Olavi Nisonen.
Seinäjoen kuninkuusraveissa elokuussa yksi valjakko hehkui menestyjien takanakin tyytyväisyyttään pitkin viikonloppua. Olavi Nisonen tuuletteli Pauhiksen rattailta iloisesti yleisölle jo esittelyajoissa, eikä pistänyt lainkaan pahakseen, vaikka ori sijoittui kaikilla matkoilla joukon jälkimmäiseen puoliskoon.

Kuninkuuskilpailuun osallistuminen isä-Suunen sekä poika-Matin tavoin – vieläpä oman tallin hevosella – oli pitkän uran täyttymys 66-vuotiaalle Nisoselle.

10-vuotiaalle Pauhikselle valmentajan tavoitteen täyttyminen voi olla jopa uuden alku. Lauantaina hevosta ohjastaa kilpailussa ensimmäistä kertaa koskaan joku muu kuin Olavi Nisonen.

– Voi sanoa, että pääsin tavoitteeseen, kun oltiin mukana Kunkkareissa. Oma ura on edennyt sellaiseen pisteeseen, että voi antaa muidenkin koittaa välillä, Nisonen perustelee.

Taipalsaarelainen luovuttaa T75-lähdössä Kouvolassa ohjat Antti Teivaiselle.

– Olen ajanut Pauhiksen kaikki 71 kilpailua ja melkein jokaisen treenilenkinkin. Olin miettinyt kuskinvaihdosta jo aiemmin, ja nyt siihen tuli sopiva paikka. Minä saatan olla orille jo vähän liiankin tuttu kaveri, joten on tosi jännä nähdä, miten kuskinvaihdos herättelee Pauhista, Nisonen perustelee.

– Ja herättelystä puheen ollen, juuri siksi valitsin Teivaisen. Hän sopii varmasti hyvin laiskansutjakalle hevoselle.

Yli 8000 ykköstilaa ohjastanut Teivainen tunnetaan voitontahtoisesta ajotyylistään, ja siitä että hän saa hevosista enemmän irti kuin moni muu. Myös laukkaherkkien hevosten pitäminen ravilla on Teivaisen bravuureja.

– Vielä yksi syy kuskinvaihdokseen oli, että minua alkoi ottaa aivoon, kun saatiin jatkuvasti huonoja lähtöpaikkoja takarivissä. Ajattelin että katsotaan piruuttaan, katkeaako putki uudella kuskilla. Ei se kovin huonosti mennyt, Nisonen hekottelee.

Pauhis starttaa lauantain kisaan radalta neljä.

Valmentajan mukaan hevonen on harjoitusten perusteella hyvässä vireessä. Koska 1600 metrin pikamatkalla pitää todennäköisesti mennä kovaa alusta loppuun, Pauhiksen kilpailuvarustukseen viime aikoina kuuluneet vedettävät silmälaput vaihdetaan lauantaiksi umpinaiseen malliin.

– Ori on treenannut mukavasti ja tuntuu ihan hyvältä, ehkä jopa paremmalta kuin viime Vermon-startin aikaan, jolloin se oli vähän veltto välillä. Vaikka hevonen ei ole mikään maileri vaan enemmän dieselmäinen, odotan silti ihan hyvää suoritusta.

Pauhis starttaa lauantaina enintään 120 000 euroa tienanneiden ryhmäajossa. Kavioliigan pisteitä jaetaan sarjaa ylempänä avoimessa lähdössä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt