Always Ready sisuuntui lauantain tappiostaan – Vermon kilpakumppanit hätää kärsimässä

Julkaistu:

toto65
Hannu Laakkosen tallin huippuravurit keräsivät superlatiivit Vermossa.
Vermon keskiviikkoravien kohokohta oli 4-vuotiaiden lämminveristen nimiajo Glenn Kosmos Memorial. 1980-luvun tähtiravurin kunniaksi nimetty perinteikäs kilpailu on ajettu normaalisti toukokuussa Finlandia-raveissa, mutta koska ravit olivat tänä keväänä koronatauolla, se siirtyi syksyyn.

Juoksu oli yhden hevosen näytöstä.

Ikäluokan pääkilpailussa Derbyssä ihmetamma Mascate Matchin jälkeen toiseksi sijoittunut Always Ready pisteli parastaan ja karkasi omille teilleen maalisuoralla, vaikka juoksi takarivistä ovelasti johtoon livahtaneen American Heron kupeella.

Kun kärkihevonen masentui voimakkaan voittajan prässin alla, sen edelle kirivät myös Slippery Runway, Raskolnikov Frido ja Piteraq.

Kari Rosimon ajaman Always Readyn voittoaika 2100 metrin ryhmäajossa oli 12,9a. Ykköspalkinto oli 10 000 euroa.

– Hevonen oli loistava. Mietimme tuossa valmentajan kanssa, että lyhyt starttiväli näytti sopivan oriille mainiosti.

Hannu Laakkosen treenaama Always Ready oli ollut pieni pettymys viime lauantaina Porin St. Leger-kilpailussa, jossa taipui piikkipaikalta neljänneksi. Vermossa sillä oli erilainen rähinä päällä.

Laakkonen kertoi, että keskiviikon startti jäi oriin viimeiseksi tällä kaudella. Huippulahjakkaan hevosen jatkoa ensi vuonna absoluuttisella huipputasolla odotetaan suurella mielenkiinnolla.
Ilta oli täydellinen Laakkosen tallille. Hänen valmentamansa Knows Best oli myös ylivoimainen omassa lähdössään.

Kenttä kääntyi tässä vanhempien lämminveristen kovimmassa sarjassa täysin kovan matkavauhdin jälkeen. Kaikki totosijat menivät aivan hännillä majailleille Knows Bestille, Sahara Sandstormille ja Por Nie Rockille.

– Hevonen oli hyvä, ja aika reipas ensimmäinen kilometri auttoi myös voittoamme. Viimeisen kurvin lopussa se alkoi tuntua todennäköiseltä, kun kavereita käskettiin, mutta Knows Bestillä oli vielä varaa, ohjastaja Rosimo kertoi.

Knows Bestin voitto yllätti valmentajansa.

– Allways Ready oli tuntunut niin hyvältä Porin startin jälkeen, että siltä odotin kyllä menestystä, mutta Knows Bestin voitto yllätti heikolta lähtöpaikalta. 12-radalta vaaditaan aina tuuria, Laakkonen huomautti.

Viisivuotiaat suomenhevoset kisailivat keskiviikkona keskipitkällä matkalla siten, että tammat pääsivät lähtemään 20 metrin etumatkalta oriisiin ja ruuniin nähden.

Villinmiehen Tammakilvan sankaritar Suven Sametti yritti käyttää etunsa hyväkseen kärkipaikalla, mutta puhurin lailla hyvän selkäreissun jälkeen spurtannut Stallone oli sille lopulta aivan liian kova.

Suven Sametti joutui päästämään vielä kalkkiviivoilla ohitseen Hujakkeen, joka paikkasi loistavasti alkulaukkansa.

– Juoksumme onnistui hyvin, kun saimme ajaa koko matkan selässä. 500 metriä ennen maalia oli makea vesi suussa, kun kavereilla ei näyttänyt olevan enää varaa, mutta Stallone oli yhä ihan ajamaton. Se erkani lopussa tosi helposti voittoon, ohjastaja Iikka Nurmonen kertoi.

Stallone joutuu ensi vuonna aikuisten ravureiden lähtöihin, joissa saa vastaansa paljon itseään kokeneempia konkareita.

– Ongelmia voi ensi vuoden kilpailuissa tulla, mutta hyvä ja jaksava hevonen on Stallonenkin, ohjastaja kehui isänsä Ossi Nurmosen valmennettavaa.

Vermon startti oli viime talvena jopa hengenvaarallisesti sairastuneelle ruunalle vasta uran seitsemästoista.
Iikka Nurmonen voitti myös oman tallinsa Look Completella.

Vaikka ruuna joutui taivaltamaan toisella radalla ilman vetoapua, se kamppaili urheasti niukkaan voittoon ennen takaa hyvin spurtanneita Mainiota ja Matter Of Factia. Suosikki BWT Caesar jaksoi sinnitellä pitkällä kirillään samaan kärkirintamaan edellisten kanssa.

– En uskonut siihen, että Look Complete pystyisi tulemaan kuolemanpaikalta, koska emme olleet ennen pärjänneet sieltä. Hevoselle on kuitenkin tullut nyt hyvä itseluottamus, Nurmonen kehui.

Toto65-kierroksen jättisuosikin Making Matchin kantti ei kestänyt rajua 10,0-vauhtista avausta, vaan se taipui maalisuoralla piikkipaikalta neljänneksi.

Voittoon rynnisti Handsome Sam, jota vastaan parhaiten loppumetreillä harasi sisukkaasti kuolemanpaikalta sinnitellyt Galileo Way. Timo Ahtiaisen valmentamaa Handsome Samia ajoi Arto Laaksonen.

Myös toinen suursuosikki, Making Matchin tallikaveri Samurai Comery jäi kauas voitosta nuorten ohjastajien Salamakypärät-lähdössä. Sen kiri katkesi loppukaarteeseen, jossa se meni vinoksi.

Näyttävään voittoon keulapaikalta kirmasi Tuija Irrin tallin Prodigy Shark, jota ajoi Niko Riekkinen. Toisen radan letkaa vetänyt Langen’s Airborne jaksoi selväksi kakkoseksi.

Oikea Toto65-rivi, Vermo 28.10.

Toto65-1: 4 Stallone

Toto65-2: 4 Handsome Sam

Toto65-3: 5 Prodigy Shark

Toto65-4: 12 Knows Best

Toto65-5: 4 Look Complete

Toto65-6: 2 Always Ready

Kuusi oikein -voitto-osuus 2449,57 euroa. Viisi oikein 39,27 euroa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt