Tuomas Korvenojan tallissa on lahjakas ruotsalaisvarsa – ”Annoin vain hölkkiä omaa vauhtiaan”

Julkaistu:

Toto65
Fandango Brickissä voi olla ainesta jopa ikäluokkalähtöihin ensi vuonna, jos kehitys jatkuu. Don Williams oli keskiviikon ravien ylivoimaisin.
Tuomas Korvenojan valmennettavat ovat kilpailleet tänä vuonna totuttua vähemmän, muutenkin kuin kevään koronapaussin vuoksi. Kauden starttimäärä on jäämässä alle sataan. Tallin hevosten vuoden voittoprosentti on kuitenkin edelleen korkea, tällä hetkellä noin 26 %.

Keskiviikkona Vermossa tilastoa kohenteli lahjakas 3-vuotias Fandango Brick. Jykevä ori voitti vakuuttavasti johtavan rinnalta. Kovaa kirinyt Ilos Sansibar lähestyi lopussa, mutta se oli pelkkää kosmetiikkaa ykköstilan suhteen.

– Hevonen oli erittäin hyvä ja voitti varmasti. En käskenyt oria yhtään, annoin sen vain hölkkiä omaa vauhtiaan. Varaa kiristää olisi ollut, Korvenoja sanoi.

Voitto oli hevoselle toinen peräkkäinen ja tuli kilometriajalla 16,1a/2620 metriä.

Fandango Brickin syntymämaa on Ruotsi. Ohjastaja-valmentaja tuumi lähdön jälkeen, että naapurimaan ensi kauden rahakkaista ikäluokkalähdöistä ainakin haaveillaan tässä vaiheessa.

– Omistajan kanssa on puhuttu, että rakennellaan hevosta rauhassa. Fandango Brick kasvoikin vielä kovasti viime kesän aikana.

[video]
[/video]

Voimaliigassa Don Williams palasi parrasvaloihin. Alkukesän kilpailuissaan komean tolppaputken rakentaneella raamikkaalla voimanpesällä oli alla kuusi voitotonta kisaa, mutta silti ykköstilaa osattiin odottaa, kun vastus oli totuttua helpompi huippuhevoselle.

40 metrin takamatkalta startannut Don Williams tarkkaili alun takapareissa ja eteni keulaan 1400 metriä ennen maalia. Lopussa se venytti voittomarginaalin noin 15 metriin.

Markku Niemisen valmentaman ranskalaishevosen ohjastuksesta vastasi tuttuun tapaan Ari Moilanen.

[video]
[/video]

Avoimen sarjan suomenhevostammat kilpailivat harvinaisesti lyhyen matkan tasoitusajossa. Takamatkan kovanaamoista ei kuitenkaan ollut kärkitaistoon tai edes mitalisijoille, kun sisärata veti ja paalulta startannut Metsärinteen Valta hallitsi kisaa alusta loppuun.

Voittajaa ohjasti ja sitä valmentaa Timo Tuominen.

– Aika pian selvisi, että tänään yritetään keulasta. Loppusuoraa tultiin kovaa, mutta yliote pysyi meillä koko ajan ja voitto oli lopulta varma.

Rivin toiseksi kovimmassa lämminveristen lähdössä pöytä oli katettu Quick Valdille, joka livahti ulkoradan lähtöpaikasta huolimatta sujuvasti keulaan ja sai vetää letkaa rauhalliseen tahtiin. Ruuna ei kuitenkaan ollut parhaimmillaan vaan hukkasi vauhtiaan mutkitteluun.

Tilanteen hyödynsi voitokkaasti Aripekka Pakkasen valmentama kiritykki Deangelo. Ruuna nousi kiriin kärken tuntumasta toiselta radalta loppukurviin mentäessä.

– Hevonen palasi tauolta ja valmentaja toivoi hyvää juoksua, jollainen onneksi saatiinkin. Deangelo lähti kirimään hyvin ja katselin jo loppukurvissa, ettei Holopaisen Esan hevonen ole kovin hyvävoimainen enää. Ajattelin että ainakin haastetaan se, ja lopulta Deangelo liukui aika helposti ohi, ohjastaja Ari Moilanen sanoi.

Voittajan kilometriaika sateen kastelemalla radalla oli 14,3a/2100 metriä. Moilanen uskoi säännöllisesti menestyneen Deangelon pärjäävän jatkossakin, jos terveyttä vain riittää.

Vaikka Quick Vald ei onnistunut, Matias Salon talli ei jäänyt ilman ykköstilaa. Toisin kuin viime viikolla, Heat Of Dynamite sai tällä kertaa vetää letkaa kärjessä inhimillisellä tempolla. Sen jälkeen sillä ei ollut vaikeuksia karata muilta viimeisillä sadoilla metreillä.

Heat Of Dynamite on 4-vuotias ja kilpaillut vasta 13 kertaa. Voittoja on kasassa kuusi. Ilman epäonnea niitä tulee jatkossa monta lisää.

Ajajaliigan kärkimies Santtu Raitala ajoi toisen T65-voiton Rowhill’s Killerillä. Kaarteet piti ajaa varman päälle, mutta taitava kuski klaarasi homman ja Hanna Pasasen valmentama ori pinkoi loppusuoran selvästi parhaiten.

– Ori oli ennen lähtöä oikeinkin epävarman tuntuinen, mutta en ollut asiasta kovin huolissani, koska se ei ole mitenkään tavatonta tälle hevoselle. Loppusuoran alussa tunsin, että meillä on eniten voimia jäljellä, Raitala sanoi.

Oikea T65-rivi

T65-1: 7 Deangelo

T65-2: 5 Rowhill’s Killer

T65-3: 4 Heat Of Dynamite

T65-4: 11 Fandango Brick

T65-5: 9 Don Williams

T65-6: 1 Metsärinteen Valta

Kuusi oikein tuloksille: 78,33 euroa

Viisi oikein: 3,27 euroa

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt