Puolustava mestari on valmis SM-ajoon – menestystä tuoneen maskin kera

Julkaistu:

SM-ajo
Next Direction teki positiivisen viimeistelyharjoituksen maanantaina.
Next Direction oli suomalaisten ykköstoivo Vermon Finlandia-ajossa 1,5 kuukautta takaperin. Ruunalla ei kuitenkaan ollut hyvä päivä. Se ei saanut huippunopeutta päälle sen paremmin kiihdytyksessä kuin kirivaiheessakaan. Sijoitukseksi jäi seitsemäs.

– Hevonen ei sitten kuitenkaan ollut ihan satku Finlandia-ajossa viimeksi. Sitä vähän hoidettiin, minkä jälkeen on tähtäilty tähän kisaan, omistaja-valmentaja Timo Hulkkonen kuittaa.

Lauantaina ruuna starttaa ennakkosuosikkina Vermossa ravattavaan lämminveristen SM-ajoon. Se on puolustava Suomen mestari viime syksyltä. Lähdön voittaja saa tittelin ja 30 000 euroa palkintorahaa.

Next Directionin tärkeä viimeistelyharjoitus tätä kisaa varten ajettiin maanantaina. Hevonen juoksi Hulkkosen omalla radalla Leppävirralla kuusi vetoa kovenevilla vauhdeilla. Hulkkosen harjoitusbaana ei ole pelkkää suoraa, vaan siinä on myös hevoselta koordinaatiokykyä vaativia kaarteita.

Ruunaa ajoi harjoituksissa hoitaja Anna-Leena Peippo. Peipon ansioita Next Directionin rakentamisessa ja menestyksessä vastuuvalmentaja Hulkkonen on korostanut moneen otteeseen.

– Ohjelma oli sama kuin usein ennenkin. Jos Anna-Leenaa oikein tulkitsin, fiilikset treenin jälkeen olivat ennemmin positiiviset kuin negatiiviset, Hulkkonen summaa.

Hiittipäivän päätteeksi hieroja käsitteli Next Directionin. Taustavoimien tavoitteena on, että hevonen olisi mahdollisimman rento kilpailupäivänä.


Next Direction voitti St. Michelin heinäkuussa yllättäjänä. Silloin yksi puheenaiheista oli päivitetty kilpailuvarustus, johon ohjastaja Iikka Nurmonen halusi lisätä uudenlaiset silmälaput.

Kokeilu onnistui. Kauden aikaisemmissa kilpailuissa ohjastajan mielestä hieman laiskasti esiintynyt Next Direction terävöityi selvästi ja oli suvereeni ykkönen kansainvälisessä tehtävässä.

– Kyseessä on kuppilapullinen naamari, joka toimi Mikkelissä hyvin. Ihan samalla varustuksella jatketaan kuin St. Michelissä, eli myös jenkkikärryt laitetaan taakse, Hulkkonen kertoo.

Suomen mestaruus ratkeaa ravien Superlauantain viimeisenä lähtönä lauantaina. Startti tapahtuu järjestäjien ilmoittaman aikataulun mukaan kello 20.30.

Lämminveristen SM, ryhmäajo 2120 metriä, 1. palkinto 30 000 euroa, Vermo 17.10.

1 Tanpopo / Tommi Kylliäinen

2 Next Direction / Iikka Nurmonen

3 Hotshot Luca / Pekka Korpi

4 Valiant Dream / Kari Rosimo

5 Grainfield Aiden / Hannu Korpi

6 Club Nord Elit / Jarmo Saarela

7 Ricocone / Tapio Perttunen

8 Cameron Evo / Olli Koivunen

9 Willow Pride / Jukka Torvinen

10 Big Headache / Santtu Raitala

11 Lexus Dream / Ari Moilanen

12 Le Gros Bill / Antti Teivainen

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt