Jysäyttääkö pesäpallogurun hevonen totopommin? ”Kuski on töpeksinyt”

Julkaistu:

toto65
Juha Puhtimäen mielestä viime tulokset antavat väärän kuvan Johnny Flamen iskukyvystä.
Vermossa ravataan keskiviikkona tasaisten vääntöjen ravit. Useita voittajakandidaatteja löytyy vähän joka lähdöstä.

Yksi seremoniapaikalle mielivä kilpailija on joensuulaisen pesäpalloässän Juha Puhtimäen omistama Johnny Flame.

Puhtimäen suojatin voitto olisi samalla myös totopommi, sillä sen viime sijoitukset Itä-Suomen pienemmissä ympyröissä eivät ole vakuuttaneet pelikansaa.

Monesta ravihevosesta kuulee välillä sanottavan: tauluaan vaarallisempi.

Puhtimäen mielestä hänen ruunansa kuuluu tällä hetkellä juuri tähän kategoriaan.

– Johnny Flame on tulosrivistöään parempi. Se on ollut ihan samanlaisessa kunnossa kuin heinäkuun Mikkelin hyvässä juoksussaan, mutta kuski on vain töpeksinyt, Puhtimäki painottaa.

Valmentaja ei lyttää suoralla lausunnollaan huippukuskeja, vaan itsensä. Treenaamisen lisäksi aina välillä myös kilvanajoa harrastava Puhtimäki on istunut hevosensa kärryillä viime kilpailuissa.


Pesäpalloilija on vielä hyvin vihreä ravikuski, jolle ei ole ehtinyt kertyä samanlaista ammattitaitoa kuin huippuohjastajille.

Puhtimäellä on takana vasta 25 starttia.

Niistä kolme on päättynyt täysosumaan. Puhtimäki narutteli Johnny Flamella kolmen voiton putken viime vuoden alussa kotiradallaan Linnunlahdella.

Hän kertoo viime kilpailujen epäonnisista vaiheista.

– Viimeksi Joensuussa en osannut pysyä muiden mukana kasiradan lähtöpaikalta, ja hevonen laukkasi. Myöskään sitä ennen Kajaanissa starttini ei onnistunut volttilähdössä, vaan jäimme alussa.

Johnny Flamen esitys Kajaanissa oli muuten positiivinen. Se nousi pummistarttinsa jälkeen vielä kolmanneksi.

Viime kilpailun jälkeen Puhtimäen hevoselle tuli pientä jobinpostia. Ruuna jäi Oulun kilpailusta pois, minkä takia sen starttipaussi on venähtänyt kuuteen viikkoon.

– Jätin hevosen Oulusta pois, koska se vähän yskähteli ennen starttia. En viitsinyt lähteä sen kanssa pitkälle reissulle, jos se olisikin ollut kipeä. Ruuna ei kuitenkaan tullut sairaaksi, Puhtimäki valaisee.

Valmentajaa pitkä kilpailuväli ei huoleta. Hän kertoo, että Johnny Flame oli hyvä hänen Vermon lähtöä varten ajamassaan testihiitissä.

Myöskään ohjastajasta tai lähtöpaikasta ei pitäisi jäädä tällä kertaa mikään kiinni.

Johnny Flame pääsee starttaamaan keskiviikon pikamatkalle loistavalta ykkösradalta. Sen ohjaksiin hyppää valtakunnallisessa ajajaliigassa kolmospaikalla tuleva Hannu Torvinen.

– Johnny Flame avaa aika hyvin, ja saa sitten nähdä, juokseeko se keulassa vai toisen takana selässä. Juoksupaikalla ei ole ruunalle oikeastaan niin väliä, koska mailin se menee joka tapauksessa. Yllätysten etsijät voivat harkita sitä peleihin, Puhtimäki vihjaa. 

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt