Pystyvä Veeran Poika aloittaa uudesta tallista: ”Harjoituksissa ori ei tunnu yhtään miltään” - Ravit - Ilta-Sanomat

Pystyvä Veeran Poika aloittaa uudesta tallista: ”Harjoituksissa ori ei tunnu yhtään miltään”

Veeran Poika aloittaa Vermon Toto65-kierroksella Jussi Suomisen valmennuksesta.

Veeran Poika vierailee pitkästä aikaa Vermossa.

29.9.2020 18:40

16 kertaa voittanut ja lähes 80000 euroa ansainnut Veeran Poika yrittää 11-vuotiaana uutta tulemista uusista käsistä.

Vain kerran tänä vuonna startannut ori ei ole ehtinyt kauaa pölyyntymään Jussi Suomisen tallissa, kun hevonen ilmestyy jo Vermossa viivalle. Uusi valmentaja on lupaavan hevosen kanssa varsin pessimistinen, sillä harjoituksissa valjaissa on tuntunut olevan ennemmin lammas kuin leijona.

Kauden toistaiseksi ainoassa startissaan ori oli ollut omistajansa käsistä kipeänä, mutta se murhe on selätetty.

– Hevonen on nyt ainakin terve, joten se on hyvä lähtökohta. Luokkaahan sillä on, mutta se on ilmeisesti osannut olla aiemminkin vähän huono ottamaan työrukkasia käteen, vaikka on menestynytkin hyvin, Suominen selvittää.

– Viimeistelyharjoituksessa hevonen ei tuntunut kyllä yhtään miltään, joten sen perusteella olen varsin paessimistinen. Toki, omistajat raportoivat, että sellainen se on kotioloissa aina ja terävöityy sitten kovastikin itse kilpailuun. Toivotaan, että näin tapahtuu.

Viime kaudella Veeran Poika ravasi uudet ennätyksensä sekä auto- että volttilähetyksellä ja menestyi Toto75-tasollakin. Suominenkin yrittää sen vuoksi pysytellä positiivisena.

– Silloin kun hevonen suorittaa omalla tasollaan, niin se pärjää kovissakin tehtävissä. Toivottavasti saamme sen sellaiseksi, että se innostuu näyttämään mihin se pystyy.

Positiivinen muuttoliike

Suomisen Elimäen tallissa ovat ovet käyneet viime aikoina kovasti ja mikä miehen kannalta iloisinta, virta on ollut sisäänpäin. Veeran Pojan lisäksi talliin muutti toinen kova suomenhevonen, Issakan Valo, joka ehti jo voittaakin Suomiselta.

Viimeisimpänä saapui Ruotsista lämminverinen, Verozzo.

– Nyt on tullut kivasti uusia mielenkiintoisia hevosia talliin ja kyllähän se piristää, Suominen iloitsee.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?