Hyväntekijähevonen Mascate Match jälleen suvereeni - ”Alussa ja lopussa piti parisataa metriä juosta”

Julkaistu:

Toto75
Suven Sametti omaa luokkaansa suomenhevosissa.
Lämminveristen Villinmiehen Tammakilpa käynnistyi odotetusti Mascate Matchin ottaessa kärkipaikan. 13,5-vauhtisen kierroksen jälkeen superhevonen tyylitteli kovassa lopetuksessa omille teilleen. Moonlight Velvet oli johtavan takaa toinen ennen hienosti kirinyttä Brave Dame Viviania.

–  Hevonen lähti hyvin ja olisi ollut varaa puskea lisääkin. Alussa ja lopussa piti parisataa metriä juosta, Pekka Korpi kommentoi suojatistaan.

Lukemattomia hevosia huipulle nostanut Korpi antoi tunnustusta tähtitammalle.

–  Varmaan tämä on opettanut, että antaa hevosen tehdä ne työt. Tämä on ollut niin viisas ja helppo hevonen, että antaa sen tehdä työt, Korpi totesi.

Lähes kaiken mahdollisen raviurheilussa saavuttaneelle Korvelle voitto oli ensimmäinen Villinmiehen Tammakilvassa.

HIFK:n raviliigahevosen voittosumma kohosi 52 500 eurolla, joten pelkästään tämän vuoden tienestit ovat jo lähes 300 000 euroa. Iso osa yli 670 000 euroa tiennaneen Mascate Matchin rahoista lahjoitetaan Sylva ry:lle syöpälasten ja -nuorten hyväksi.

Suven Sametti ei jättänyt parhaasta epäselvyyttä

Suomenhevosten Tammakilvassa Suven Sametti haki keulapaikan kierros jäljellä ja irtosi lopussa suvereenilla tyylillä kilpasisariltaan. Riksun Tähti oli toinen ennen Sirpsakkaa.

–  Alku otettiin varman päälle, että päästään vain ravia matkaan. Arvelinkin, että Tuomas (Pakkanen, Sanahelinän kuski) haluaa ajaa keulasta, mutta tamma jäi jonkun verran painamaan päälle ja tuossa kierros jäljellä annoin vain mennä eteenpäin. Pikkuisen laitettiin ja trimmattiin ennen finaalia, otettiin vauhtileikittelyjä, Tapio Perttunen sanoi suojatistaan.

Suven Sametin suku on hyvin tuttu Perttusen perheelle.

- Taitaa olla viides polvi meille tämä, kun vuonna 1963 tuli kantatamma Ponnetar, Perttunen kertoi.

Voitto palkittiin 30 000 eurolla. Suven Sametin omistaa Perttuset & Nea ja Pekka Kairtamo.

Moilaselle ykkössarjat

Lämminveristen Kavioliigassa koettiin jännittäviä hetkiä pitkään lähdön jälkeenkin. Keulassa juossut Lexus Dream aurasi loppusuoralla ulos ja tuomaristo tutki hartaasti häiritsikö se rinnallaan juossutta Justice Åsia.

Lopulta voittajaksi julistettiin tuomariston yksimielisellä päätöksellä Ari Moilasen ohjastama Lexus Dream.

- Vedin hevoselta laput suoran alussa ja se siirtyi ulospäin. Sitä en osaa sanoa kuinka paljon, Moilanen kommentoi loppusuoran tapahtumia.

Moilanen vei nimiinsä myös kylmäveristen ykkössarjan, kun Lissun Eerikki oli murskaava johtavan rinnalta noteeraten hienon tuloksen 22,6ke.

Sjö Kongen kiri terävästi toiseksi ennen Nopsan Vauhtia.

–  Arvelinkin, että lyhyt starttiväli parantaa. Jos tämä saa olla terveenä, se kamppailee ykkössarjoissa vielä useamman vuoden. Se on aina juhlapäivä, kun tämän hevosen kanssa pääsee raveihin, orin valmentaja Pekka Luukkonen tunnelmoi.

Oikea Toto75-rivi Lappeenranta 26.9.

Toto75-1: 2 Quick Diablo

Toto75-2: 1 Selah

Toto75-3: 5 Lissun Eerikki

Toto75-4: 3 Suven Sametti

Toto75-5: 3 Mascate Match

Toto75-6: 3 Lexus Dream

Toto75-7: 11 Myrskyri

Seitsemän oikein -tuloksille: 242,60 euroa

Kuusi ja viisi -oikein: ei voitto-osuutta

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt