Tapio Perttusen lupaavat taukohevoset isossa roolissa jackpot-kierroksella – valmentaja varovaisen toiveikas

Julkaistu:

TOTO65
Orimattilalaisvalmentajalla on Vermon Toto65-jackpotissa kolme kovaa kakkossuosikkia.
Tapio Perttunen on keskiviikon Toto65-jackpotin avainohjastaja. Mies tuo Vermoon kaksi mielenkiintoista ja lupaavaa taukohevosta, joiden tilanteen selvittäminen etukäteen on pelaajille iso asia ison rahan jahtia ajatellen. Perttusen kolmas kova on päätöskohteen vakio-ohjastettava Limuska.

Toisen Toto65-kohteen 3-vuotias Salpaus Inside-Out ehti startata keväällä kerran. Hevonen oli uran avauksessaan mainio kakkonen, mutta loukkaantui sitten ja ura on ollut katkolla päälle puoli vuotta.

– Kyseessä on tosi pystyvä tamma, jonka kanssa on odotuksia tulevaisuutta ajatellen. Hevonen aloitti hienosti, mutta joutui vamman vuoksi aika pitkälle tauolle. Tietysti se on vähän arvoitus, että miten kroppa toimii tauolta, mutta varsalla on ajettu kotona kerran reippaammin ja siinä se tuntui oikein mainiolta, Perttunen arvioi.

– Voltin kakkoselta on pieni laukkariski, mutta kyllä se minusta paljon todennäköisemmin lähtee tuosta ravia, kuin laukkaa.

Perttusen toinen kova taukohevonen on kolmannen Toto65-kohteen No Limit Star, sekin tamma, joka on lahjansa näyttänyt, mutta uralle on ehtinyt tulla jo kaksi pidempää katkosta.

5-vuotias voitti viime kaudella kolmesta yrittämästä kolme kertaa, mutta edellisestä kilpailusta on kulunut päälle 14 kuukautta. Hevonen joutuikin hakemaan kilpailuoikeutensa takaisin koelähdön kautta, sillä se oli ehtinyt mennä vanhaksi.

– Hieno tamma, jolla on valitettavasti ollut paljon ongelmia. Se sai availla paikkoja koelähdössä viikko sitten. Hevoselta leikattiin viimeisimmäksi jalkaa, mutta se vaikuttaa olevan hyvällä mallilla nyt.

– Onhan se vähän arvoitus, kun edellisestä startista on noin paljon aikaa, mutta viime kesänä hevonen oli mainio suoraan aika vastaavista lähtökohdista. En tiedä voittaako se heti noista asemista, mutta kyllä tämänkin kanssa pärjätään vielä muuten.

Ajajaliigan seitsemättä sijaa miehittävä Perttunen ohjastaa Toto65-päätöksessä vielä Limuskaa, joka on löytänyt huippukuntonsa pitkän vaikean kauden jälkeen. Viime viikolla Kuopiossa hevonen löi tammalähdössä maan parhaita sukupuolensa edustajia.

– En tiedä mistä hevosen kanssa oikein kiikasti, mutta nyt se on ollut jo useamman startin oikein hyvä ja palasi viimeksi ansaitusti voittajaksi. Pyrkivällä tammalla on aina pieni laukkariski, mutta se on vain innokkuutta, eikä kysessä ole mikään laukkuri. Hyvät odotukset senkin kanssa, Perttunen päättää.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt