Magical Princess ME-vauhdissa Kriteriumin karsinnoissa – ”Meni helpon tuntuisesti”

Julkaistu:

Ravit
Teivon tiistai-illassa ravattiin huipputasokkaat molempien rotujen Kriterium-karsinnat.
Illan sykähdyttävimmästä suorituksesta vastasi ensimmäisessä karsintalähdössä 3-vuotiaiden tammojen ME-lukemat 14,1a/2600 metriä ravannut Magical Princess.

Pekka Korven ohjastama ja valmentama tamma paineli keulapaikalla koko matkan tasaisen reipasta vauhtia ja irtosi loppusuoralla ylivoimaiseen voittoon. Tamma valtasi samalla suosikkiaseman kahden viikon kuluttua ravattavaan finaaliin, jossa paras palkitaan muhkealla 112 500 euron ykköspalkinnolla.

– Hevonen oli tänään taas oma itsensä ja meni koko ajan helpon tuntuisesti. Tamma on todella hyvä ja odotan tulevaisuudelta todella paljon, ohjastaja Pekka Korpi sanaili voittajahaastattelussa.

Toisen suoran finaalipaikan nappasi johtavan takaa kakkoseksi seurannut Core Catcher. Ennakkosuosikki Sahara Jaeburn taipui johtavan rinnalta kolmanneksi, mutta selvitti tiensä nopeimpana kolmosena mukaan loppukilpailuun.

Keulavoittajien tahtiin

Toisen karsinnan paras oli räväkässä 10,5-vauhtisessa avauksessa johtopaikkaa puolustanut Stonecapes Thor. Olli Koivusen ohjastama ori sai jatkossa rauhoittaa vauhdin mieleisekseen ja matkasi finaaliin varmana voittajana. Alun kiihdytyksessä mukana ollut Betty Roof nappasi johtavan takaa toisen finaalipaikan.

– Hevonen oli tänään todella miellyttävä ajaa. Ori tuntui mahtavan hyvältä koko ajan. Loppusuoralla se haparoi hieman ja sen takia muut tavoittivat, Koivunen kertoi lähdön jälkeen.


Myös kolmannen karsintavoittajan resepti oli suoraviivainen. Ari Moilanen käskytti Markku Niemisen valmentaman Star Town Kempin heti lähtöauton irrottua kärkipaikalle ja finaalipaikka irtosi lopulta ylivoimaisesti. He Is Elliot yllätti kirimällä takajoukoista terävästi kakkoseksi.

– Hevonen meni alkumatkan kovaa vauhtia helposti. Tänään meillä ei ollut mitään hätää ja hevonen voitti helposti ja korvat pysyivät kiinni, Ari Moilanen sanoi voittajahaastattelussa.

Road To Hill jatkaa tappioitta

Nieminen/Moilanen -kaksikon illan toisen karsintavoiton toi johtavan rinnalta väkivahvasti ykköseksi runnonut Consalvo. Alkumatkasta kärkipaikan vallannut Mask Off nappasi toisen finaalitiketin ennen tuntumaan kirinyttä Stonecapes Trickyä.

– Kiva hevonen, jolla pystyy matkan aikana ajamaan johtavan rinnallekin. Ori meni tänään sen verran mitä voittoon täytyi mennä. Olen koko ajan uskonut tähän. Tällä hevosella on edessä hieno tulevaisuus, Moilanen kehui kolmevuotiasta Ready Cashin poikaa.

Viimeisestä karsinnasta odotettiin An-Dorran ja kolmen startin jälkeen tappiottoman Road To Hillin välistä kaksinkamppailua.

Road To Hill valtasi 09-vauhtisessa avauksessa kärkipaikan, mutta luopui siitä puolimatkassa An-Dorran ilmestyessä rinnalle. Lopussa Hannu Laakkosen valmentama Road To Hill punnersi niukasti suursuosikin edelle ja jatkaa tappiottomana kohti finaalia.

– Hevonen oli jo lämmityksessä tosi virkeä ja lähti startissakin reippaasti. Annoimme keulapaikan suunnitellusti pois, kun suosikki tuli rinnalle. Voitto oli lopulta varma, mutta tiukka. Kyseessä on todella lahjakas hevonen, vaikka se on vielä vähän raakile. Ensi vuonna tämä on todella kova, ohjastaja Kari Rosimo sanaili lähdön jälkeen.

Viimeinen finaalipaikka meni ajalla 14,7a kolmanneksi sijoittuneelle For A Reasonille.

Huisi Hemmo tyylitteli karsintavoittoon

Suomenhevosten Kriterium-karsinnat olivat ohjelmassa jo illan alkupuolella. Kahdesta karsintalähdöstä kuusi parasta selviytyi 57 000 euron ykköspalkinnolla ajettavaan loppukilpailuun.

Ensimmäistä karsintaa sävyttivät lukuisat lähtölaukat, joka koitui muun muassa kilpailun suurimpiin suosikeihin lukeutuneen Maurizon kohtaloksi.

Lähdön selväksi ykköseksi tyylitteli toisessa parissa ulkona matkannut Huisi Hemmo ohjaksissaan ajajaliigan ylivoimainen kärkinimi Santtu Raitala. Voittoajaksi noteerattiin 2100 metrin matkalla 28,7a.


– Ohjastaja oli tyytyväinen hevoseen. Luottavaisena lähdettiin matkaan ja voitto tuli helposti. Ori on parantanut otteitaan koko ajan ja ollut positiivinen yllätys meille kaikille, voittajan valmentaja Antti Ojanperä sanoi voittajahaastattelussa.

Toiseksi sijoittunut Elan paikkasi vahvasti alkumatkan laukkansa. Muut finalistit olivat Margarida, Säfööri, Siirin Santtu ja Briljantti Buugi.

Toisen karsinnan suurimmat suosikit Kinderi ja Ville Kalle suorittivat varman päälle ravilla läpi matkan ja olivat lopussa selvästi parhaat maalissa. Pidemmän korren veti Kinderi, joka sai voitolla balsamia haavoihin Oulu Expressin epäonnistumisen jälkeen.

Aimo Vuorisalon suojatin rattailla nähtiin luottokuski Hannu Torvinen. Voittoaika oli 27,8a.

– Saimme tällä kertaa kiltin juoksun. Maalisuoralla ei uskaltanut liikoja kannustaa, että pääsimme vain varmasti ravilla maaliin ja finaaliin. Mielestäni tämä on ikäluokan kovimpia heppoja ja toivotaan, että saadaan vielä pienet probleemat finaaliin mennessä paremmaksi, ohjastaja Hannu Torvinen maalaili lähdön jälkeen.

Toisen karsinnan muut finalistit olivat Sipisee, Suvelan Rinssi, Sintukka ja Viktorino.

Lämminveristen ja suomenhevosten Kriterium-finaalit ajetaan lauantaina 3. lokakuuta Tampereen Teivossa.

Kommentit

Artikkelin kommentointi ei ole käytössä.

Kommentointiaika on päättynyt.

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt