Lexus Dreamilla oli jälleen hyvä päivä – tuloksena ylivoimavoitto

Julkaistu:

Toto75
Toto75-kierros juostiin Superlauantain merkeissä.
Tiiviillä tahdilla ajetuista lähdöistä neljä juostiin Mikkelissä ja kolme Porissa.

Porissa juostiin lämminveristen avoin mailin ryhmä, jossa lähes tasaiseksi suosikkikolmikoksi oli pelattu viimeksi Finlandia-Ajossa kohdanneet Lexus Dream, Thai Profit ja Cameron Evo.

Lexus Dream räväytti tapansa mukaan kovaa liikkeelle vallaten keulapaikan. Cameron Evo jäi toiselle ilman vetoapua ja Thai Profitilla jouduttiin pakittamaan porukan hännille.

Ari Moilanen sai Lexus Dreamin rattailla rauhoittaa vauhtia toisella puolikkaalla ja 09,5-kyytisessä lopetuksessa ruuna lähti maalisuoralla näyttävällä tyylillä omille teilleen. Mr Hot Shot pujotteli pirteästi toiseksi ennen lujaa kirinyttä Thai Profitia.

–  Nyt se oli sellainen kuin parhaimmillaan pystyy olemaan ja voitti tosi kevyesti. Ruuna on ailahdellut, enkä osaa sanoa mistä se johtuu. Se tuntuu lämmityksissä ja ennen lähtöä periaatteessa aina samanlaiselta, Moilanen sanoi Markku Niemisen valmennettavasta.

Vaellus jälleen paras

Lexus Dream oli pelattu niukaksi suosikiksi, mutta Mikkelissä lämminveristen ykkössarjan voittajana nähtiin jättiyllättäjä.

Sekavien vaiheiden jälkeen alussa keulaan päässyt ja matkalla kovaa vetänyt Wasa Warrior näytti pitkään voittajalta, mutta juuri maalilinjalla neljännessä ulkona juossut Arctic Lover kurkotti ohi.

–  Lähtö näytti jo ennakkoon siltä, että matkavauhti voi olla kovaa. Taisi olla hevoselle uran toinen maili, joten täytyy varmaan siirtyä näihin, kun vauhtiakin on tullut lisää, Hannu-Pekka Korpi totesi vain kaksi prosenttia pelatusta ajokistaan.

Toto75-kohteiden ainoassa kylmäverilähdössä nähtiin komea voittokamppailu, kun matkalla peräkkäin kolmannessa ja neljännessä ulkona juosseet Lissun Eerikki ja Vaellus iskivät maalisuoralla tiukasti yhteen.

Henri Bollströmin ajama Vaellus työnsi turpansa ensimmäisenä maaliin. Voitto oli uudet ennätysnumeronsa 21,9aly ravanneelle orille jo viikon toinen.

–  Aina kun olen Vaellusta ajanut, se on ollut tosi hyvä. Tänään se oli poikkeuksellisen virtava lämmityksessä, mutta näköjään se oli hyvä merkki, Bollström sanoi Timo Vääräsen treenattavasta.

Mikkelin muut Toto75-kohteiden voittajat olivat kierroksen pankki Tanpopo sekä kärjen ylivauhdista kiittänyt Whogonow.

Raitalan juhlaa

Ravikuningas Evartti oli yskähdellyt aamulla ja jäi varotoimenpiteenä Porista pois. Ilman voittoa Antti Ojanperän talli ei silti jäänyt tänäkään lauantaina.

Siitä huolehti Santtu Raitalan ohjastama MAS Champ, joka näytti viimeisellä takasuoralla olevan jo toivottoman kaukana kärjestä, mutta ruuna ehti hurjalla loppuvedollaan lopulta varmasti ykköseksi.

– Jos katsoi lähtöä silmät kiinni, niin oltiin näennäisesti hyvässä paikassa toisessa ulkona, mutta silti hullun kaukana kärjestä joka tapauksessa. Hevonen lähti kirimään tosi halukkaaasti, ja heti kun päästiin kärjen tuntumaan, niin tuli hyvät fiilikset. Juoksun vaiheisiin nähden mystisen helppo voitto, Raitala ihasteli.

Toisen Toto75-kohteen voiton Raitalalle toi piippuhyllyn paikalta muut kiertänyt Pitch Perfect.

– Makea voitto, sillä välillä tämä on ollut melkoista korpivaellusta hevosen kanssa, Raitala sanoi Timo Lahden valmennettavasta.

Hurjassa flyytissä ohjastava Raitala ajoi iltapäivän aikana kolme voittoa. Perjantain saldo oli neljä ja torstain kaksi, joten ylivoimaisesti ajajaliigaa johtava Pihtiputaan mies taituroi alle 48 tuntiin yhdeksän kertaa ajokkinsa ensimmäisenä maaliin.

Ennen Toto75-kohteita Porissa juostiin 12 000 euron ykköspalkinnolla ajettu Satakunta-Senior. Parvelan Retu laukkasi jälleen lähtöön, mutta kiri siitä huolimatta helposti ykköseksi. Voitto oli ilmiömäiselle lahjakkuudelle jo 25. perättäinen.

– Se ravaa varmasti ennen lähtöä, mutta kun kaverit lähtevät starttitilanteessa rinnalta, niin painetta alkaa olla liikaa. Kilpailuintoa on niin paljon, ja se on vähän huonoa asia tuossa lähtöhetkellä, mutta hyvä lopussa, oria ajanut Hannu Torvinen totesi.

Oikea T75-rivi:

T75-1: 9 Whogonow

T75-2: 3 MAS Champ

T75-3: 11 Vaellus

T75-4: 12 Pitch Perfect

T75-5: 8 Tanpopo

T75-6: 4 Lexus Dream

T75-7: 10 Arctic Lover

Seitsemän oikein tuloksille: 10 724,08 euroa

Kuusi oikein: 42,66 e

Viisi oikein: 3,58 e

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt