Kajaanilaisen täryjyrän kohdalla treeniohjelman laatimiselle ei ole tarvetta – "Hevonen treenaa itse itsensä"

Julkaistu:

SUPERLAUANTAI
Whogonow muodostaa itse omat harjoitusohjelmansa.
Viisivuotias Whogonow on joko tai -tyyppinen ravihevonen. Ori on ravatessaan aina varteenotettava menestyjä, mutta samalla se on itse itsensä pahin vihollinen. Joskus laukkoja tulee liikaa.

Tällä kaudella Whogonow on voittanut yhdeksästä startista kolme kisaa. Muita totosijoja ei ole tullut eli silloin kun ori on päässyt kärkitaistoon mukaan, hevonen on myös poistunut voittajana.

Parissa viimeisessä kisassa meno on ollut mollivoittoista ja kirjaimia on ehtinyt kertyä tulosrivistöön.

- Toissa kerralla Jyväskylässä hevonen oli kipeä ja räkäinen startin jälkeen. Se ei näyttänyt mitään merkkiä ennen lähtöä ja aamulla kaikki oli normaalisti. Itse startissa hevonen rupesi mutruilemaan ja ilmoitti siten kuskille, ettei kaikki ole hyvin. Normaalina Whogonow olisi mennyt alussa eteenpäin, valmentaja Mikko Koivu valaisi.

Koivun itsensä ja Pierino Poverinin kasvattama ori on kotioloissa normaalisti menevä tapaus, mutta Jyväskylän kisan jälkeen se oli valmentajan mukaan vaisu ja “perässä vedettävä”.

- Virukseen ei lääkkeet auta, ja se menikin kotikonstein ohi. Viikon huilin jälkeen Whogonow oli normaali.

PALUU ARKEEN koitti Kajaanissa viime sunnuntaina. Lähtölaukan jälkeen sillä ajettiin järjen kanssa.

- En tiedä, mitä hevonen riekkui Kajaanissa. Joskus se on tehnyt voltista saman Kajaanissa, ja alun jälkeen Jari (Kemppainen) teki hienosti eikä ajanut hevosta puhki. Lähtö yritettiin voittaa, mutta ajatus oli että järkevästi mennään. Kurki ajoi porukkaan kiinni, missä hevosta ei patistettu liikaa ja ori tuli korvat kiinni joukon perällä maaliin.

Kajaanilaistreenari ei valjasta hevosia lähtöjen välillä. Niinpä Koivun, Poverinin ja Risto Mäläskän omistama viisivuotias täryjyrä on saanut latailla akkujaan koko viikon ajan.

- Kajaanin jälkeen ei ole ajettu eikä ajeta loppuviikollakaan ennen starttia. En aja hevosilla normaalisti starttien välillä kotioloissa, kun ne tarvitsevat lepoa. Lihashuolto tehtiin tiistaina ja kotona kaikki on ollut kunnossa.

Uransa 37 startistaan 13 voittanut ja urallaan 21 200 euroa tienannut Whogonow on ahkera treenaamaan omissa oloissaan.

Lelut sekä muut härpäkkeet ovat viikolla saaneet kyytiä.

- Oriilla on laaja tarha, missä se tykkää treenata itse itseään. Mitä olen seurannut niin pallo on viime aikoina lentänyt ja muukin roina mitä hevonen on ikinä löytänytkään. Se juoksee ahkerasti ympyrää ja on yötä päivää ulkona edelleen. Sitten kun maa jäätyy niin otan hevosen sisälle.

Kajaaniin voimalla iskenyt Aila-myrsky väisti sopivasti Koivun tallin eikä häirinnyt oriin treenihetkiä.

LAUANTAINA Whogonow palaa Toto75-areenoille Superlauantaina Mikkelissä. Edessä on viisivuotiaalle harvinainen mailin matka.

- Eturivi olisi ollut mukavampi paikka lähteä matkaan, mutta luotan kuskiin. Aion antaa ohjeet, että yritetään voittaa lähtö näistäkin asemista. Tämä on ensimmäinen mailin kisa Whogonow:lle sen uralla.

Odotuksien suhteen Koivu on salaperäinen.

- Sanotaan näin, että kisat on aina ajettava. Samoilla vehkeillä mennään kuin tähänkin asti.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt