Crossoverin hirmuesitys valaisi Vermon syksyisen keskiviikkoillan

Julkaistu:

Toto65
Elämänsä kuntoon virinnyt ruuna riisui vastustajansa täysin aseista tasaisen reippaalla matkavauhdilla.
Neljäs kohde käynnistyi suosikiksi luotetun Bismarck Comeryn lähtölaukalla, mikä helpotti osaltaan Jukka Torvisen ohjastaman Crossoverin tietä keulapaikalle.

Johtoon päästyään ruuna polki tasaisen kovaa vauhtia läpi matkan. Tulos 12,3a/2100 metriä oli sateiset ja tuuliset olosuhteet huomioiden suorastaan häikäisevä.

– Vähän hullulta tuntuu, mutta vielä jäi muutama apukeinokin käyttämättä. Hevonen oli tosi innokas heti startista ja halusi tänään mennä reippaammin.

– Ruunan varustepuolta on viime aikoina viilailtu ja kaikki näyttää natsanneen hienosti kohdilleen, Torvinen valotti menestysputken taustoja voittajahaastattelussa.

Voitto oli Riikka Helasrannan valmennettavalle jo kolmas peräkkäinen.

Junnustartti-finaali yllättäjälle

Yksi keskiviikkoillan profiililähdöstä oli viidentenä kohteena ajettu 2-vuotiaiden lämminveristen Junnustartti-finaali.

Lähdön selityksittä parhaaksi varsaksi osoittautui alussa omaa vauhtiaan keulaan singahtanut Birgit Combo. Pekka Korven luotsaama tamma kiihdytti kärjessä vauhtia tarpeen mukaan ja piti ohitusta yrittäneet oriit ja ruunat varmasti kurissa.

Toto65-pelissä alle neljä prosenttia luotetun tamman voitto oli pelaajille yllätys, mutta kokeneelle valmentajalle ei.

– Luottavaisin mielin lähdin sen kanssa matkaan. Kyseessä on oikea juoksijavarsa, pieni ja sitkeä. Tamma rauhottui hyvin juoksemaan keulapaikalle ja karkasi viimeisessä kurvissa, kun annoin vähän löysää, Korpi kuvaili voittajaa.

Pekka Korven ja Ilkka Herlinin kasvattama tamma noteerasi täydellä matkalla voittotuloksen 16,2a. Uran avausvoitto kartutti sen tilipussia 5000 eurolla.

True Devotion debytoi voitolla

Kierroksen käynnistäneessä tammalähdössä riitti vauhtia heti starttihetkestä alkaen, kun keulaan väkisin rynninyt Ice Wine kellotti avauspuolikkaan väliajaksi 07,7 ja kierroksenkin lukemiksi 12,2.

Reippaan matkavauhdin hyödynsi parhaiten Suomessa debytoinut True Devotion, joka seuraili tapahtumia kolmannessa parissa sisällä ja spurttasi loppusuoralla yllätysvoittoon ohi kangistuvien suosikkien.

Esa Holopaisen ohjastaman ja Kimmo Taipaleen valmentaman tamman voittoaika oli 2100 metrin matkalla 13,2a. Hurjassa avauksessa mukana ollut Ice Wine kesti keulasta toiseksi ennen suosikki Selene Lunea.

– Tamma seuraili kovassa vauhdissa helposti. Viimeisessä kaarteessa tuntui, että lähelle voittoa ainakin noustaan ja lopulta se tuli varmasti ohi keulahevosesta. Tammalle voi kyllä odottaa hyvää jatkoa, kun heti debyytissä kaatui näin hyviä hevosia, Holopainen kommentoi juoksua voittajahaastattelussa.

Kierroksen muut voittajat olivat suosikkeihin lukeutuneet Wille's Rainpower ja Briljantti Buugi, sekä päätöskohteen alle viisi prosenttia rastattu Enon Vilppi, jonka kiri kantoi lopussa niukkaan, mutta varmaan voittoon.

Oikea Toto65-rivi Vermo 16.9.

Toto65-1: 6 True Devotion

Toto65-2: 4 Wille's Rainpower

Toto65-3: 2 Briljantti Buugi

Toto65-4: 7 Crossover

Toto65-5: 7 Birgit Combo

Toto65-6: 12 Enon Vilppi

Kuusi oikein -voitto-osuus 8524,08 euroa. Viisi oikein 248,52 euroa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt