Redénin ravureille ällistyttävä kolmoisvoitto huippukisassa

Julkaistu:

ravit
Ruotsin Derbyn kiistaton kuningas Malmössä oli Hail Mary ja Tammaderbyssä Daniel Redénin talli vei sensaatiomaisen kolmoisvoiton.
Nelivuotiaiden Tammaderbyssä nähtiin sunnuntaina Daniel Redénin tallin huikeat juhlat, mutta ainakin pieni kylmä hiki ehti varmasti käväistä valmentajan ja hänen hovikuskinsa Örjan Kihlströmin otsilla kalkkiviivoilla.

Kihlströmin ajama suosikki Diana Zet näytti pötkivän keulapaikalta hallittuun voittoon, kunnes päätössatasella tamman ravi alkoi yllättäen uhkaavasti hajota.

Tuomaristo tulkitsi, että laukan partaalla hoippunut suosikki onnistui ylittämään maaliviivan sallitulla askellajilla ja hyväksyi sen juoksun.

Mikäli heti maalin jälkeen tulleen laukan olisi todettu alkavan vähänkin aikaisemmin, Diana Zet olisi auttamattomasti hylätty.

Toiseksi sijoittui Milady Grace, joka kiritti tallikaveriaan mainiosti toiselta radalta ilman vetoapua. Redén sai jättipaukun, kun Alaska Kronos varmisti tallille sensaatiomaisen kolmoisvoiton.

Mukana oli myös kaksi suomalaisomistuksessa olevaa tammaa. Niistä Grande Diva Sisu oli pitkällä kirillään hyvä neljäs estäen Redénin hevosten nelosvoiton, ja karsintalähtöjen yllätysvoittaja Orlando riitti sisäratareissulla seitsemänneksi.

Tammaderbyn ykköspalkinto oli 97 400 euroa, jonka ajalla 12,7/2140a vienyt Diana Zet sai premiechansenin ansiosta tuplana. Se on ollut ikäluokkansa ylivoimaisesti paras tamma Ruotsissa.

Redénin suojatti voitti jo viime kaudella 3-vuotiaiden pääkilpailun Trav-Oaksin, eli Tammakriteriumin. Diana Zetin voittosumma hipoo 900 000 euroa.

Hail Mary kesti kaiken

Varsinaisessa Derbyssä juoksi vain oriita ja ruunia, kun tammat keskittyivät omaan lähtöönsä. Kilpailun suvereeni hallitsija oli Robert Berghin ajama ja valmentama Hail Mary.

Ykkösradalta startannut Hail Mary joutui urakoimaan melkoisesti alkumatkalla, kun statisteihin kuulunut valjakko haki paikkaa sen perästä. Hurja 07,7-vauhtinen avaus ei painanut pitkällä 2640 metrin matkalla Berghin suojatin kintereissä, vaan se pötki maalisuoralla pitkillä jaloillaan omille teilleen.

Voittajan kupeelle matkalla kiertänyt suosikki Don Fanucci Zet kesti täpärästi kakkoseksi ennen viimeiseltä sijalta tuulispäänä kirinyttä Aetos Kronosia.

Ensin mainittu tulee Redénin tallista, ja jälkimmäisen valmentaja on Jerry Riordan, jonka treenaama Zarenne Fas voitti Vermon Finlandia-ajon perjantaina Santtu Raitalan ajamana.

Hail Maryn aika oli 12,9a, joka oli puoli sekuntia nopeampi kuin Mascate Matchin voittotulos Suomen vastaavassa kilpailussa lauantaina.

Derbyn ykköspalkinto oli 194 800 euroa, eli tuplasti suurempi kuin Tammaderbyssä. Myös Hail Mary sai voittosummansa kaksinkertaisena.

Voitto oli Berghille neljäs Ruotsin legendaarisimmassa ikäluokkakilpailussa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt