Hyväntekijähevonen Massi villitsi sateisessa Vermossa – ravasi syöpälapsille muhkean avustuspotin - Ravit - Ilta-Sanomat

Hyväntekijähevonen Massi villitsi sateisessa Vermossa – ravasi syöpälapsille muhkean avustuspotin

Julkkishevosen Mascate Matchin satumainen menestyskulku jatkui myös vuoden arvokkaimmassa ravilähdössä.

Pekka Korven valmentama ja Hanna Rakkolaisen hoitama Mascate Match voitti ravivuoden arvokkaimman kilpailun Derbyn.

5.9.2020 19:40

Riemu oli rajaton ja punaiset värit liehuivat, kun HIFK:n raviliigahevonen Mascate Match oli tyly emäntä kotiluolassaan, Vermon raviradalla.

Rajusti kannustanut yleisö ulvoi kuin playoff-peleissä konsanaan.

Uskomattomassa menestysputkessa jo kolmatta vuotta kilpaileva sensaatiotamma vei 150 000 euron arvoisen 4-vuotiaiden lämminveristen Derby-voiton suvereeniin tyyliin.

”Massi” on ravannut omistajilleen jo 620 000 euroa.

Raviliigalaiset kannustivat villisti Massia Vermon katsomossa.

Tammasta myytiin varsahuutokaupan jälkeen ennätysnopeasti täydet tuhat sadan euron arvoista osuutta, kun Pekka Korpi valitsi sen kolme vuotta sitten HIFK:n ja Vermon yhteiseksi hevoseksi raviliigaprojektiin.

Massi on näkyvä pr-hevonen raviurheilulle. Se on arvokas hyväntekijä. Tamman palkintorahoista menee iso osa lahjoituksena Sylva ry:lle syöpälasten ja -nuorten hyväksi.

Haastaja voimaton

Always Readyn odotettiin laittavan Mascate Matchin ahtaalle mahtavan karsintajuoksunsa perusteella. Vähän aikaa ehkä näyttikin siltä viimeisellä takasuoralla, kun haastaja hyökkäsi Korven ajokin kimppuun.

Suosikilla oli kuitenkin vaikka millä mitalla voimia vastata muiden vaateisiin ja se heitti kaikille tylyt hyvästit maalisuoralle tultaessa.

Always Ready pysyi ainoana jotenkuten Mascate Matchin vauhdissa mukana.

Always Ready lähestyi loppumetreillä uudelleen voittajaa, mutta se oli vain kosmetiikkaa. Korpi oli jo siinä vaiheessa lopettanut tosissaan ajamisen.

Muu lauma jäi jo todella kauas kärkikaksikosta. Kolmanneksi nousi upeasti lähtölaukkansa paikannut Sahara Peyote.

– Massi meni tosi helposti kärjessä, ja minulla oli koko ajan luottavainen olo. Annoin sen tulla viimeiset metrit enää vain sitä, mitä se itse tuli. Mitään hätää ei ollut, ja tamma oli tänään paras, Korpi sanoi.

Mascate Matchin voittoaika 13,4/2600a oli uusi tammojen Suomen ennätys.

– Vaikka vettä tuli, rata pysyi huippukunnossa ja nopeana. Etukäteen olosuhteet eivät tuntuneet mukavilta, mutta samathan ne olivat kaikille muillekin.

Pekka Korpi sai vesisateen lisäksi myös samppanjakylvyn Vermon toimitusjohtajalta Heikki Häyhältä.

Täydellinen ravuri

Valmentaja ei löydä 28:sta startistaan 24 voittaneesta Mascate Matchista mitään parannettavaa.

– Tamma on tosi viisas ja helppo hevonen, jolla on hyvä rakenne ja suku. Se on myös pysynyt terveenä, mikä on tosi tärkeää ravihevosille, jotta ne kestävät treenin.

– Minulla on ollut vuosien aikana paljon hyviä hevosia, mutta Mascate Match on kyllä poikkeus. Tällaisia hevosia ei usein synny. Tuntuu tosi mahtavalta voittaa Derby, kun ympärillä on vielä tällainen porukka ja yleisö, Korpi iloitsi seremonioissa.

Paineet vieraita

Kun Korvelta kysyttiin, tuoko jättimäisen omistajajoukon julkkishevonen hänelle paineita, kaiken kokenut ravi-ikoni ei miettinyt vastaustaan.

– Minä en ota mistään ylimääräisiä paineita. Meillä tehdään niin hyvin kuin osataan se työ, mikä meille kuuluu, mutta mukavampihan se on aina voittaa kuin hävitä.

Korpi korosti voittajahaastattelussa myös sitä, että hän on vain tähtihevosen valmentaja.

– Toivottavasti ihmiset eivät vain luule, että kaikki Massin voittamat rahat tulevat minulle. Ne menevät kyllä ihan oikeaan paikkaan, Korpi sanoi ja viittasi omistajiin ja HIFK:n avustuskohteeseen.

Huutokaupataan kauden jälkeen

Kun raviratojen ja jääkiekkoseurojen yhteinen raviliigaprojekti päättyy vuodenvaihteessa, siinä mukana olleet hevoset myydään huutokaupassa.

Massin hinta nousee huutokaupassa satoihin tuhansiin euroihin. Myös siitä menee lahjoituksena leijonan osan Sylvan hyväksi.

– Vaikkei tamma jäisi huutokaupan jälkeen minun valmennukseeni, toivottavasti se jatkaisi uraansa ainakin Suomessa, Korpi sanoi.

Mascate Matchin voittosumma on jo 618162 euroa.

Mascate Match jatkaa hyväntekeväisyyttään seuraavaksi Lappeenrannassa Villinmiehen Tammakilvassa, joka on arvokkain 4-vuotiaille lämminveritammoille rajattu kisa.

Saappaat jalassa kaatuneen Always Readyn ohjastaja Kari Rosimo oli voittajan tavoin mielissään Derbyn jälkeen.

– Hevonen oli hyvä, ja olen siihen tyytyväinen, mutta mukana oli vain yksi ylivoimainen vastustaja. Kun Korpi löi kaasun pohjaan loppukurvissa, sille ei voitu mitään, Rosimo tunnusti.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?