Evartti paras ravikuninkaiden kohtaamisessa

Julkaistu:

FINLANDIA-RAVIT
Tuore ravikuningas piti uudet alamaisensa kurissa ja nuhteessa Erkon Pokaalissa.
Evartti riisti ravivaltakunnan kirkkaimman kruunun Tähen Toivomukselta Seinäjoen Kuninkuusraveissa elokuun alussa. Ori sai perjantain Erkon Pokaalissa Vermossa vastaansa revanssihenkisen vuoden 2019 ravikuninkaan. Voitosta, sekä pokaalista nähtiinkin upea taisto.

Santtu Raitala teki ensimmäisen iskun ja ohjasti Evartin johtoon 1. takasuoran päätteeksi. Henri Bollström teki puolestaan Tähen Toivomuksen kanssa oman ratkaisunsa puolimatkassa ja kierrätti suojattinsa Evartin rinnalle.

Loppua tultiin rinta rinnan ja Evartti piti yliotteensa varmasti loppuun saakka.

– Otin alun tarkkaillen, mutta halusin sitten tehdä ratkaisun ennen Tähen Toivomusta. Hevonen meni johtopaikalla oikein iloisesti, eikä siinä tarvinnut turhia huolehtia, Raitala kommentoi Lauri Hyvösen voittajahaastattelussa.

Raitala paljasti, että jos voittotaiston seuraaminen oli hienoa katsojille, se oli sitä myös ohjastajille.

– Nämä kaksi alkaa olla toisilleen niin tuttuja kilpakumppaneita, että tunnistavat toisensa jo silmistäkin. Vinkattiinkin Bollströmin kanssa loppusuoran alussa toisillemme, että jahas, taas ollaan tässä. Se on kuskillekin kiva tilanne, kun kaksi kilpailuhenkistä huippuhevosta ratkaisee paremmuuttaan. Siinä ei rattailla tarvitse turhia kannustaa.

Evartin menestysvalmentajalla Antti Ojanperällä on kiireinen viikonloppu, sillä huomenna on edessä lämminveristen Derby ja sunnuntaina mies suuntaa Rovaniemen Kirppu-Ajoon. Suomenhevosten merkillinen kilpailukalenteri (Kolme suurkilpailua kolmena peräkkäisenä päivänä.) sai miehen mietteliääksi.

– Mielellään oltaisiin käyty näyttämässä ravikuningasta Rovaniemellä, mutta se ei valitettavasti ollut mahdollista tällä aikataululla. Mennään sunnuntaina sitten Rovaniemelle Vappuäijän kanssa, Ojanperä selvitti.

Talli Pajatson omistama tähti nappasi Erkon Pokaalista 15000 euroa komealla tuloksella 22,5/2120 metriä ja nosti kausiansionsa jo hurjiin 199300 euron lukemiin.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt