HIFK:n raviliigavarsa jahtaa lauantaina suurvoittoa – taustavoimat viilipyttyinä: ”Ei ole muuttanut arkeamme millään tavalla”

Julkaistu: , Päivitetty:

DERBY
Mascate Match hakee lauantaina kruunua tamman upeille varsavuosilleen.
Mascate Match ei onnistunut viime kaudella kolmevuotiaiden pääkisassa Kriteriumissa ollessaan kipeänä. Lauantaina “Massi” hakee ikään kuin revanssia nelivuotiaiden kauden päätähtäimestä Derbystä, jossa maalitolpalla voittajaa odottaa muhkea 150 000 euron ykköspalkinto.

Raviliigavarsa Mascate Match juoksee HIFK:n “väreissä”. Pekka Korven ajama ja valmentama tamma on kilpaillut järisyttävän korkealla tasolla ja aiheuttanut paljon ilonaiheita sen tuhannelle omistajalleen.

Uran 27 starttia on tuottanut jo huimat 467 162 euroa.

Yksi uran 23 voitosta tuli viime viikon keskiviikkona karsinnasta, jonka tamma hoiteli eleettömään tyyliinsä.

- Karsinta oli tosi helppo kisa, eikä siitä ole kahta sanaa, Hannu-Pekka Korpi näki.

Laaja omistajajoukko sekä muut “Massin” kannattajat voivat olla levollisin mielin lauantaita kohti mentäessä, sillä treeniotteet ovat olleet ennallaan.

- Treeneissä kaikki on ollut hyvin ja Pekka on ollut tammaan tyytyväinen. Viimeistelyt meni hyvin.

Finaali ei ole pyörinyt mielessä

Korven talli ei ole ensimmäistä kertaa etenemässä kohti suurkilpailua. Rutiini on niin kovalla tasolla, ettei arki hievahda mihinkään suuntaan vaikka lauantaina odottaa 150 000 euron suurlähtö.

- Jokainen päivä on tallilla niin työntäyteinen, ettei finaalia ole ehtinyt liikoja miettimään ja jännittelemään. Derby-finaalin lähestyminen ei ole muuttanut arkeamme millään tavalla.

Viime kaudella Mascate Match jäi Kriteriumissa ulos kärkipäästä, mutta mitään suurempia harmituksia siitä ei taustavoimille jäänyt.

- Kriterium on Suomessa isoimpia kisoja, joten siinä olisi ollut mukava pärjätä. En kuitenkaan osaa sanoa, jäikö Kriteriumista jotain hampaankoloon. Hevoset voivat sairastua ja Massin kohdalla se sattui Kriteriumin finaalipäivälle. Paljon me viime kaudelta saatiin, joten hirveän pettynyt ei voi kokonaisuuteen olla.

Kriteriumin on ollut harvoja kisoja joissa Mascate Match on alisuorittanut. Vastaavasti hyviä esityksiä on ollut niin viljalti, että lauantaita kohti on hyvä lähteä etenemään korkealla itseluottamuksella.

- Hevonen on ollut niin hyvä, että sen pitäisi olla samanlaisena pysyessään aika lähellä voittoa lauantaina. Toki Laakkosen hevonen (Always Ready) on hyvä haastaja, ja päivillä voi olla vähän eroa suorituksessa vaikka olisi kuinka hyvä hevonen olemassaan. Lauantaina jos joskus hevosen pitää olla hyvä.

Kuiva keli toiveissa

Sääennusteiden mukaan lauantaina voi tulla vettä. Jos näin käy, nähtäväksi jää, kuinka paljon vettä tulee ja missä kohdassa ravitapahtumaa.

Korpi toivoo illaksi kuivaa keliä, jolloin Mascate Matchin vauhtiominaisuudet pääsevät oikeuksiinsa.

- Vaikka Massi on vahva tammahevonen, vauhti on sen ykkösase. Siksi märkä keli ei olisi plussaa meille, ja siitä olisi vastustajille enemmän hyötyä, jos rata menisi raskaaksi. Vermon rataremontin jälkeen vettä saa kyllä tulla paljon ennen kuin sillä alkaa olemaan vaikutusta suorituksiin. Ennusteiden mukaan lauantaista ei pitäisi tulla kelikatastrofi.

Mascate Match on usein nopeana avaajana päässyt keulaan ja kuumana käyvät juoksunkulkuspekulaatiot päättyvät yhä useammin siihen lopputulemaan, että Mascate Match juoksee keulassa ja tallikaveri American Hero tämän selässä.

- Uskon, että meidän hevonen on keulassa, mutta onko se lopulta American Hero vai Massi, se jää nähtäväksi. American Hero on niin nopea alussa, ettei siitä aja ohi kukaan. Kaksoisvoitto voi olla liikaa toivottu, mutta jos Massi ja American Hero menisivät peräkkäin, olisi se mielenkiintoinen juoksuskenaario.

Korpi vahvisti, että Mascate Match juoksee lauantaina jenkkikärryillä, kuten on tehnyt kahdessa edelliskisassaan.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt