Parvelan Retun sensaatiomainen voittoputki jatkuu – Derby-karsinnasta uran 22. perättäinen täysosuma

Julkaistu:

Ravit
Suomenhevosten Derby-karsinnoissa suurimmat suosikit selvittivät tiensä loppukilpailuun. Illan ykköstähtenä tuikki ikäluokan suvereeni hallitsija Parvelan Retu.
Jyväskylän aurinkoisessa torstai-illassa karsittiin paikoista ikäluokan ykköskilpailuun Derbyyn. Kolmen karsintalähdön neljä parasta ansaitsi pääsylipun runsaan viikon kuluttua ravattavaan loppukilpailuun.

Karsintojen odotetusti vakuuttavin oli viisivuotiaiden lähtöjä suvereenisti hallinnut Petri Laineen valmentama Parvelan Retu. Hannu Torvinen kannusti ajokkinsa kierros jäljellä määrätietoisesti keulapaikalle, josta ori polki eleettömällä tyylillä muilta karkuun.

Poikkeuksellisen superlahjakkuuden 22. perättäinen ykköstila irtosi voittotuloksella 26,3/2140 metriä. Yhteensä 23 starttia juossut Parvelan Retu ei ole uran avausstarttinsa jälkeen kokenut ainuttakaan tappiota.

– Hevonen oli tänään koko ajan tosi varman tuntuinen. Kova kilpakumppani hyökkäsi loppukaarteessa selästä, mutta Retu lähti heti vastaamaan sille, Torvinen kommentoi voittojuoksua ratahaastattelussa.

– Nöyrin mielin lähdemme finaaliin, eikä missään nimessä mitenkään takki auki. Tietysti tällaiselta hevoselta pitää odottaa paljon. Toivotaan, että kaikki menee hyvin ja hevonen pysyy terveenä.

Suursuosikin pahimmaksi haastajaksi uumoiltu Stallone seurasi johtavan takaa selvästi toiseksi. Muut finaalipaikat menivät Lumettajalle ja Suvijussille.

Säihkeen Sähinälle kauden ensimmäinen

Ensimmäisenä ajetun karsinnan odotettu ykkönen oli ikäluokan kärkihevosiin lukeutuva Säihkeen Sähinä. Voitto oli tasaisesti kärkipäähän sijoittuneelle oriille kauden ensimmäinen.

Jukka-Pekka Kauhasen ohjastama ja valmentama lupaus ratkaisi maalisuoralla pelin lopulta varmasti edukseen, vaikka oli viimeisellä takasuoralla vielä kaukana keulapäässä paahtaneista Aika-Sinkosta ja Issakan Valosta. Voittotulokseksi kirjattiin lukemat 27,7/2140 metriä.

– Voitto tuli lopulta helposti. Juoksu meinasi mennä turhan vaikeaksi, kun otin alkumatkan vähän turhan varman päälle ja selät eivät matkalla kunnolla vetäneet, Kauhanen kommentoi kilpailun tapahtumia.

– Finaaliin lähdemme yrittämään voittoa ihan tosissaan. Uskon, että Säihkeen Sähinä pystyy tästä vielä parantamaan.

Loppukilpailuun tiensä selvittivät myös Aika-Sinko, Tapsan Toivo ja Virin Urho. Kakkosijassa pitkään kiinni ollut Issakan Valo laukkasi juuri ennen maalia ja varma finaalipaikka vaihtui hylkäystuomioon.


Mitori vei tiukan väännön

Toisen karsinnan alussa nähtiin dramatiikkaa, kun suursuosikiksi luotettu Vilkkeen Velmu otti pahan lähtölaukan. Lähdön voittajaksi punnersi lopulta Mika Mäkelän valmentama Mitori.

Ari Moilasen ajokki joutui alussa luopumaan paineen alla kärkipaikastaan, mutta kamppaili päätöspuolikkaalla varmasti ykköseksi ennen hyvän haasteen heittänyttä Hujaketta.

Ruunan voittotulokseksi kirjattiin 27,2/2140 metriä.

– Maalisuora oli tiukkaa vääntöä. Tämä on vielä vähän sählääjä, mutta kun se tuosta vähän tasaantuu, niin tästä tulee vielä kelpo kilpahevonen, Moilanen kommentoi voittajan otteita.

– Ruuna on alkumatkasta nopea ja ravivarma, joten eiköhän se finaalissakin jonkinlaista roolia näyttele. Etenkin nyt kun pääsemme valitsemaan hyvän lähtöradan. Parvelan Retulle emme taida silti riittää.

Vilkkeen Velmu paikkasi vahvasti lähtölaukkansa ja nousi vielä finaaliin. Neljännen paikan auringossa nappasi Krios.

Jyväskylässä reilun viikon kuluttua lauantaina ravattavan finaalin paras palkitaan 45 000 euron ykköspalkinnolla.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt