Morris vei Derby-kenraalin

Julkaistu:

TOTO65
Derby-kenraalissa Morris sai tiukan haasteen American Herolta, mutta piti ykköseksi.
Keskiviikkona Vermossa Derby-kenraali keräsi viivalle yhdeksän hevosta, jotka tähtäävät kauden nelivuotiaiden ykköskisaan Derbyyn. Se kisataan syyskuun ensimmäisenä viikonloppuna 150 000 euron ykköspalkinnolla.

Kenraalin voiton vei Morris, joka kävi pokkaamassa etusuoralla piikkipaikan American Herolta.

- Ajauduimme johtavan rinnalle ja ajattelin, että jos tämän selkä kelpaisi (keulahevoselle), kun hevonen on sen verran hyvin mennyt viime aikoina. Keulasta Morris on tosi rauhallinen menemään ja vauhti meni turhankin hiljaiseksi, ohjastaja Juha Utala kertoi.

- Viimeisen tuhannen yritin ajaa reippaammin ettei kukaan pääse lopussa yllättämään, mutta silti meinasi (yllättää). Hyväpäinen hevonen kuitenkin vastaili (uhkaajalle).

American Hero esitti todellisen haasteen ja oli huippuhyvä, mutta hävisi paremmalleen. Utalan mukaan lopussa mentiin niin kovaa kuin hevoset pääsivät.

Morris ei päässyt tekemään kunnon tiliä kolmevuotiaana vastoinkäymisten takia ja voittosumma on keskiviikon 5000 euron arvoisen ykkössijan jälkeen lukemissa 29 324 euroa.

Ori pyrkii korjaamaan tilanteen Derbyssä yhdessä ohjastaja-Utalan ja valmentaja Kari Savolaisen kanssa. Keskiviikon startin perusteella Talli Me ja Morrisonin omistama ori on aikataulussa.

Pelipankki Peanuts voitti niukasti

Yli 70-prosenttisesti luotetulta Peanutsilta odotettiin voittoa Toto65:ssa ja sellainen tulikin, mutta voittomarginaali oli erittäin pieni.

Ohjastaja Jukka Torvinen käskytti Peanutsin alussa johtopaikalle, minkä jälkeen vauhti meni suorastaan kävelyksi. Selässä matkannut Free Me oli paiskata maalisuoralla pätkällä ohi, mutta hävisi niukasti maalikamerassa 08-vauhtisessa lopetuksessa.

- Ehkä ajoin turhankin hiljaa ensimmäisen kierroksen, jolloin muutkin saivat ajaa tosi rauhassa. Meillä oli pieni paussi, jonka aikana hevosta huollettiin. Ei se ollut parhaimmillaan tänään, mutta tuli se aika kovaa viimeisen kierroksen. Kilpasiskot antoivat kovan vastuksen tänään, Torvinen kertoi.

Peanutsilla koitettiin varustevaihdosta ja auton takana tuli lennosta toinenkin muutos vermeisiin.

- Vetolappuja koitettiin tässä startissa ja loppuviimein ajettiin ilman sekkiä, kun se onnistui aukeamaan auton perässä. Onneksi tamma meni hyvin sitenkin.

Effronte Photo löi Tanpopon

Neljättä peräkkäistä voittoa hakenut Tanpopo pääsi Toto65-avauksessa keulaan, mutta se maksoi hurjan 06,5-vauhtisen ensimmäisen puolikkaan. Ruuna näytti tästä huolimatta vievän kohteen nimiinsä, mutta sekosi askelissaan maalisuoralla ja meni peitsille. Suoritus hylättiin sijalta kaksi.

Voiton vei etukäteen toinen kuuma keulanimi Effronte Photo, joka oli mukana kiihdytyksessä ensimmäisen 200 metrin ajan ja sai lopulta tasaisemman juoksun parijonossa. Loppusuoralla ruuna näytti, että huippukunto pitää. Voittoaika merkittiin lukemin 11,2a/1609m.

Kokelaslähdössä sattui ja tapahtui ensimmäisellä takasuoralla, ja tiukkojen tapahtumien seurauksena toinen suosikeista Promptus laukkasi keulahevosen rinnalta.

Pitkäksi venyneen avauksen jälkeen Canarsie teki yllätyshyökkäyksen, minkä jälkeen suosikki Knows Everything joutui hakemaan johtopaikan uudelleen nimiinsä.

Kolmas prässääjä Scarlet Collection oli nimi, jolle Knows Everything ei enää kyennyt vastaamaan viimeisellä takasuoralla. Helppoon tyyliin tullut voitto oli vuonna 2000 syntyneen Vilja Kivisen ensimmäinen Toto65-tasolla.

- Tuntuu aika mahtavalta. En tiedä mitä pitäisi sanoa, kun sanat ovat vähän hukassa, Kivinen sai sanotuksi.

- Hevonen tuntui tosi hyvältä. Annoin sen mennä viimeisen puolikkaan ja hevonen meni mielellään. Ei sitä tarvinnut juuri käskeä.

Kakkoseksi ehti toinen suuryllättäjä Eurythmic täydentäen peräti 1005-kertoimisen kaksarin. Knows Everything kesti kolmanneksi.

Gold Arrow Web järjesti toisen yllätyksen ja kukisti suosikit No Vicen ja Beach Girlin. Ohjastaja Marko Heikari tunnusti, että mukana oli onneakin, kun keulapaikka tipahti syliin ensimmäisessä kurvissa Outlanderin laukattua.

Je Suis Justine piti suosikkina omassa lähdössään erittäin varmasti. Se pääsi johtopaikalle ensimmäisellä takasuoralla eikä tämän jälkeen luopunut paikastaan.

Oikea Toto65-rivi Vermo 12.8.

Toto65-1: 5 Effronte Photo

Toto65-2: 3 Gold Arrow Web

Toto65-3: 8 Scarlet Collection

Toto65-4: 2 Je Suis Justine

Toto65-5: 4 Morris

Toto65-6: 3 Peanuts

Kuusi oikein -tuloksille 1863,81 euroa ja viisi oikein 23,76e.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt