Ruotsalaishevosten osallistuminen viikonlopun maaotteluun varmistui – ”Lupa-asiat kunnossa”

Julkaistu:

Ravit
Kiristyneet karanteenivaatimukset eivät estä ruotsalaiskolmikon kilpailumatkaa perjantaina Ylivieskassa käynnistyvään Ruunaruhtinas -kilpailuun.
Raviradan toimintaa pyörittävän Pohjanmaan ravi ry:n hallituksen puheenjohtajan Markku Aution mukaan ruotsalaisvieraiden lupa-asiat on saatu kuntoon ja osallistujien taustahenkilöt pääsevät työskentelemään Ylivieskan raviradalle ilman pakollista 14 vuorokauden karanteeniaikaa.

Ylivieskassa Keskisen raviradalla kilpaillaan viikonloppuna historian kolmannesta Ruunaruhtinas -tittelistä. Länsinaapurista tittelijahtiin saapuvat Don Viking, Hvalstad Odin ja Rubus.

– Hevosten taustavoimien lupa-asiat on kunnossa, eli heille on hankittu asiaankuuluvat työluvat saapua maahan. Paperit menevät Hippoksesta tulliin ja he pääsevät jatkamaan matkaa Ylivieskaan, Autio kertoo.

Ulkomaalaisvieraiden saapuminen aiheuttaa järjestelyjä myös tallialueen puolella, joilla pyritään minimoimaan henkilöiden välisiä kontakteja.

– Ruotsalaisille on varattu tallialueelta kokonaan oma pilttuunsa. Yleisöltä on pääsy kielletty tallialueelle, kuten nyt korona-aikaan on ollut muutenkin tapana.

Kiihtynyt epidemiatilanne on Aution mukaan huomioitu myös yleisöalueen puolella.

Katsomoalue on rajattu kahteen tilavaan lohkoon, joiden yleisömääriä on rajattu. Lohkojen välillä ei myöskään sallita läpikulkua.

– Meillä on täällä noin puolen kilometrin laajuinen yleisöalue. Täällä mahtuu seuraamaan kilpailuja huoletta turvavälit säilyttäen.

Viikonlopun päälähtö Ruunaruhtinas on kylmäveriruunille rajattu kilpailu, joka tunnetaan myös nimellä Ruunakunkkarit. Ruunilla ei ole osallistumisoikeutta suomenhevosten vuoden pääkilpailuun Kuninkuusraveihin.

Kilpailun voittoa puolustaa tänäkin vuonna Antti Tupamäen valmennustallin Polara. Polara nappasi tittelin nimiinsä myös vuonna 2018.

Kaksipäiväinen kilpailu käydään 1600 metrin ja 2600 metrin juoksumatkoilla. Kokonaiskilpailun voittaja määräytyy kahden ravatun matkan yhteisajalla. Kummankin osalähdön parhaat palkitaan 10 000 euron ykköspalkinnolla.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt