Kriterium-nelonen Callela Ikaros sopivasti nousuvireessä Derbyn alla

Julkaistu:

TOTO65
Callela Ikaros alkaa löytää huippuvirettään juuri Derbyä edeltävinä viikkoina. Varusteetkin ovat napsumassa kohdalleen.
Liperiläinen Jere Taulio saattaa pitää tallissaan yhtä jokerikorttia Derbyn suhteen. Callela Ikaros on osoittanut pystyvänsä pärjäämään parhaita ikätovereitaan vastaan ja syksyä kohti mentäessä kunton sopivasti koholla.

Callela Ikaros on startannut tällä kaudella kolmesti eikä menestystä ole tullut, kun lähtöpaikka on jokaisessa kisassa ollut haastava kasirata auton takaa. Lisäksi paras kunto on ollut hakusessa ja vehkeitäkin on muuteltu.

Taulio itse odotti parempaa jo ensimmäisestä startista.

- Olin liian optimistinen tauolta Callela Ikaroksen suhteen. Se tuntui treeneissä hyvältä, mutta paikat eivät olleet kunnolla auki ennen kuin hevonen sai muutaman startin alle.

Callela Ikaros kilpailee tällä hetkellä nousuvireessä ja varusteetkin alkavat osua kohdalleen.

- Eka startissa oli sekin, kun ajoimme ilman silmälappuja eikä hevonen vastaillut toisille. Seuraavaan kisaan laitettiin laput eikä ruuna laukannut tyhjänä vaikka olikin viimeisenä loppukurvissa. Jotenkin vauhti oli kovaa siinä vaiheessa. Viimeksi laitettiin laput ja laitettiin napakammat sekit ja muut. Hevonen oli heti parempi ja meni kurvitkin paremmin.

Kontiolahtelaisen Joona Laakkosen omistama ruuna on voittanut uransa 14 startistaan neljä kisaa ja top3-osumaprosentti on 50. Tiliä on toistaiseksi kertynyt 37 935 euron verran.

Derbyn musta hevonen

Callela Ikaros sijoittui viime vuoden lokakuussa neljänneksi 112 500 euron ykköspalkinnolla ajettussa kolmevuotiaiden kauden päälähdössä Kriteriumissa vaikka ehti laukkaamaankin välissä.

Voiton vei Raskolnikov Frido ennen Stonecapes Sparrowia ja BWT Echoa. Olipa mukana muuan Mascate Matchkin. Nelossija tuotti 22 500 euron tilin.

Keskiviikkona Callela Ikaros starttaa neljännen kerran tälle kaudelle ja kauden päätavoitteen Derbyn karsinta tulee olemaan sesongin viides startti.

Taulion mukaan hänen suojattinsa ei ole täysin ulkona 150 000 euron ykköspalkinnolla ajettavassa Derbyssä, jos asiat loksahtelevat sopivasti paikoilleen.

- Uskon, että Callela Ikaroksella on saumat Derbyyn, jos tuurit ovat kohdallaan. Itse finaalissakin se suorittaisi jollain tavalla. Itse voittaminen on tosi vaikeaa iltaraveissa - Derbyn finaalista puhumattakaan.

Vast'ikään 30 vuotta täyttänyt treenari odottaa valmennettavaltaan hyvää suoritusta keskiviikkoiltana Vermossa Derby-kenraalissa.

- Hevonen on ollut koko ajan parempi ja parempi ja mielestäni sen pitäisi mennä tähän kisaan eteenpäin. Toivottavasti se ei joudu viimeiseen pariin ulos tällä kertaa kuten viime starteissa. Miksei Callela Ikaros voisi kaiken mennessä putkeen voittaakin tämän lähdön. Kengittä jatketaan ja jenkkikärryt on perässä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt