An-Dorra omaa luokkaansa Tammakriteriumissa – Le Gros Bill kohti Finlandia-Ajoa

Julkaistu:

Toto75
Antti Teivaiselle kolme T75-voittoa.
Lämminveristen Suurmestaruus käynnistyi odotetusti suosikki Le Gros Billin pitäessä keulat ja selväksi ykköshaastajaksi ennakoitu Sobel Conway otti suosiolla asemat sen takaa.

Kukaan ei vaatinut matkalla vauhtia ja kolmas puolikas hölkättiin vain 17,0-vauhtia. Antti Teivaisen ajama Le Gros Bill irrotteli 09,0-vauhtisessa lopetuksessa kevyesti voittoon ennen Sobel Conwayta. Lexus Dream kiri toisesta ulkoa kolmanneksi.

–  Meni vähän niin kuin suunniteltiin ja saatiin ajaa oma juoksu. Tämä on äärettömän nopea hevonen ja vaikkei se vauhti kärryille tunnukaan, niin tänään tuntui, että se vain hölkötteli puolitehoilla menemään. Pahin vastustaja oli takana ja piti sitä vähän passailla, ja ajaa se mukaan. Koko ajan oli tilanne hallinnassa. Pysyisi nyt hevonen tässä mallissa, Teivainen kommentoi

Seuraavaksi Le Gros Billilla on edessään mitä ilmeisimmin uran kovin koitos.

–  Saattaa olla, että saatiin Finlandia-Ajoon kutsu. Jos se voittaa tänään hyvällä esityksellä, niin saa kutsun. Se on Vermon asia päättää riittikö tämä juoksu, orin valmentaja Ari Viander sanoi.

Huiman nousun tällä kaudella rodun eliittin tehneen Le Gros Billin omistaa Team Luck'ap Iitistä. Suurmestaruuden voitto palkittiin 27 000 eurolla ja kausiansiot kohosivat päälle 70 000 euron.

Tammakriteriumin seremoniakehään ”pelottavan helposti”

Tammakriteriumin lähdökiihdytyksessä Wishing Dreams piti sisäradalta keulapaikan helposti itsellään. Magical Princess jäi taivaltamaan toiselle ilman vetoapua ja asemat sen takaa sai lähdön ennakkosuosikki An-Dorra.

Jukka Torvinen käänsi An-Dorran kiriin viimeisellä takasuoralla ja vaikka vielä loppukurvissa ei osannut sanoa mikä lahjakkuuksista vie nimiinsä 30 000 euron ykkösrahat, niin lopulta An-Dorra erkani selvästi muista 10-vauhtisen lopetuksen päätteeksi.

Magical Princess kesti urheasti toiseksi ja kolmanneksi kiri johtavan takaa Artful Drop.

–  Otettiin alku varman päälle ja annettiin muiden kiihdyttää. Kuvittelin, että saadaan joka tapauksessa hyvä juoksu, kun lähtöpaikka (2) oli alunperinkin niin hyvä. Lopulta kävi superhyvin ja saatiin tosi hyvä paikka. Lähdettiin vähän aikaisemmin mitä olisi tarvinnut, mutta ajattelin, että muutkin joutuu juoksemaan vähän pidemmän matkaa, eikä jätetä ihan lopun varaan. Loppukurvissa vielä kateltiin ja ihmeteltiin, loppusuoralla vasta ajettiin kovaa ja se voitti oikein pelottavan helposti, Torvinen sanoi.

An-Dorran pian 85 vuotta täyttävä omistaja, valmentaja ja kasvattaja Reino Palomäki oli liikuttuneessa tilassa seremoniakehässä.

–  Me päätettiin kaksi asiaa. Kasvatetaan kunnon lapset ja sitten toinen asia, että vanhempana kasvatamme kunnon hevosen. Nyt nämä on molemmat toteutuneet. Kiitos Irja sinne hoitokotiin, tämä on sun ansiota yhtä paljon kuin minunkin, Palomäki sanoi tunteikkaasti vaimoonsa viitaten.

Vixeli ei anna armoa ikätovereilleen

Kylmäveristen suurimmat rahat olivat jaossa 6-vuotiaiden Mauri Tuurnan ajossa. Ikäluokan herruuden kavioihinsa ottanut Vixeli sai tasaisen reissun toisella radalla ja karautti päätöspuolikkaalla omille teilleen. Hiioppi kesti keulasta niukasti toiseksi ennen rinnallaan vahvasti tsempannutta Kaappia.

–  Hieno hevonen ja kehittyy koko ajan eteenpäin. Jos vain terveenä saa olla, niin tällä on edessään tosi hieno tulevaisuus. Varmasti yksi parhaita suomenhevosia mitä olen saanut treenata, Vixelia valmentava Tapio Perttunen totesi.

Lahtelaisen Tuultenpojat Tiimin omistava ori palkittiin 7000 eurolla.

Perttusten perheellä oli aihetta hymyyn myös Pimara Cupin finaalissa, jossa moninaisten vaiheiden jälkeen parhaaksi osoittautui Antti Perttusen nimiin kasvatettu Tapsan Toivo. Se kadotti johtavan rinnalta raviaan viimeisellä takasuoralla ja näytti olevan vaikeuksissa. Mika Mäkelän valmennettava sai uudelleen juonen päästä kiinni ja ehti vielä niukasti ohi jo selvällä karkumatkalla olleen Mustamanin.

- Oli toivepaikka päästä johtavan rinnalle ja ajaa siitä tasaisesti, mutta takasuoralla oli jo ongelmia kun meinasi laukka tulla ja joutui vain varmistelemaan. Yllättävän hyvin hevonen sitten lähti, kun sai olla hetken selässä ja se sai uutta puhtia. Loppusuoran puolivälissä tuntui, että voidaan ehkä ehtiä voittoon, Antti Teivainen sanoi ajokistaan.

Iltapäivän aikana kaikkiaan neljästi voittanut Teivainen pääsi juhlimaan myös enintään 75 000 tienanneiden ryhmäajossa Juliet Alen kanssa. Lähdön ainoa tamma näytti poikahevosille kaapin paikan heti lähdössä täräyttämällä keulaan ja halliten siitä varmoin ottein perille asti.

–  Hevonen meni helposti keulaan, eikä tullut sen kummempaa prässiä, niin ajattelin että ajetaan tästä ja katsotaan kuinka pitkälle riittää. Tällä on sellaiset ominaisuudet, että tamma pärjää varmasti jatkossakin, Teivainen sanoi Tiina Koskisen valmennettavasta.

Oikea Toto75-rivi Teivo 8.8.

Toto75-1: 8 Vixeli

Toto75-2: 5 Juliet Ale

Toto75-3: 6 Tapsan Toivo

Toto75-4: 1 Lake's Action

Toto75-5: 2 An-Dorra

Toto75-6: 2 Lakuri

Toto75-7: 1 Le Gros Bill

Seitsemän oikein -tuloksille 1671,81 euroa

Kuusi oikein: 17,45 euroa

Viisi oikein: ei voitto-osuutta

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt