Tammakriteriumin suosikin haastajat valmiina taistoon - "Ei sitä valmiiksi lyötynä kannata lähteä mukaan"

Julkaistu:

Toto75
An-Dorran kovimpiin vastustajiin lukeutuvien Wishing Dreamsin ja Sahara Kellyannen valmentajat levollisina kilpailupäivän aattona.
Wishing Dreams yllätti pelikansan voittamalla karsintansa, mutta treenarille se ei tullut yhtä isona paukkuna.

–  Porin startin jälkeen päätettiin, että lähdetään karsintoihin. Voittoa enemmän ehkä yllätti miten hyvin tamma käyttäytyi, kun se oli ensimmäistä kertaa auton takana ja miten paljon se oli mennyt vielä eteenpäin Porin kisasta, hevosen valmentaja Juho Ihamuotila toteaa.

Lahjakkuus juoksee finaalissa vasta viidennen starttinsa.

–  Mukava olla ylipäänsä mukana tällaisessa kilpailussa. Siinä on rutinoituneimpia menijöitä ja niitä pitää kunnioittaa, Ihamuotila sanoo.

”Monta koukeroa”

Nopeimpana karsintavoittajana Wishing Dreamsille päästiin valitsemaan finaaliin rata yksi.

–  Se on tosi mielenkiintoinen lähtö, kun on niin monta hyvää ja osa, joista ei puhuta mitään, saattaa parantaa vaikka kuinka paljon. Huono hevonen ei ole meilläkään. Mitään ajotaktiikkaa on mahdoton sanoa, katsotaan mikä on tilanne ensimmäisellä takasuoralla. Siinä on niin monta koukeroa matkassa. Ei sitä valmiiksi lyötynä kannata lähteä mukaan, muuten häviää varmasti. Varusteita ei ole vielä päätetty, ne päätetään lauantaina. Jos jotain tehdään niin todennäköisemmin laitetaan jenkkikärryt perään kuin otettaisiin kengät pois, Ihamuotila sanoo.

Wishing Dreams on varsinainen yhden miehen työnäyte, sillä Ihamuotila on lahjakkuuden omistaja, valmentaja, ohjastaja - sekä myös kasvattaja.

–  Pari siitostammaa on ja ihan harrastuspohjalta kasvatellaan. Tänä keväänä ei syntynyt yhtään varsaa, kun tammat jäivät tyhjäksi, mutta ensi vuonna pitäisi tulla taas. Ei varsoja väkisin pidetä itsellä, mukava niitä olisi myydäkin, Ihamuotila sanoo.

Oman karsintansa myös voittaneen Sahara Kellyannen valmentaja Tapio Mäki-Tulokas ei lähde hänkään pullistelemaan, vaikka tamma on ainoa An-Dorran tänä vuonna kukistanut hevonen. Uroteko tapahtui Suur-Hollola viikonlopun Tammahambossa.

- Sille jäi kuskin (Santtu Raitala) mukaan varaakin, mutta en tiedä oliko An-Dorra silloin ihan parhaimmillaan. Lähtökiihdytyksessä voi tulla reipas ja tuosta voisi päästä kääntämään sisäradalle lähelle kärkeä. Sellaisella juoksulla tämä lähtö olisi mahdollista voittaa, tuskin kiertelemällä ja kaartelemalla ulkoratoja pitkin.

Tammakriterium juostaan Teivon ravien yhdeksäntenä lähtönä, joka starttaa aikataulun mukaan klo 16.20. Voittaja palkitaan 30 000 eurolla.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt