Evartti ja Virin Camilla ovat uudet ravikuninkaalliset

Julkaistu:

kuninkuusravit
Antti Ojanperän tallin Evartti ja Reino Miettisen valmentama konkaritamma Virin Camilla ovat suomenhevosten ravikuninkaalliset.
Evartti hallitsi kuninkuuskilpaa itsevaltiaan ottein ja Virin Camilla kaappasi ravikuningattaren kruunun viimeisen osamatkan mahtavan kirinsä ansiosta.

Evartin nousu suomenhevosten kuninkaaksi on melkoinen tuhkimotarina, sillä kaksi vuotta sitten se sairastui vakavasti suolisolmuun, jonka seurauksena taisteli hengestään eläinlääkärien käsissä leikkuupöydällä.

Evartin mestarillisista ajosuorituksista Seinäjoella vastasi totuttuun tapaan maan ykköskuskiksi viime vuonna kohonnut Santtu Raitala. Viime kesän ravikuningas Tähen Toivomus teki kaikkensa, mutta joutui tyytymään tällä kertaa kakkossijaan.

Virin Camilla tuli koko viikonlopun kuningatarkilpailun ajan kärjen tuntumassa ja ratkaisi kokonaiskilpailun itselleen viimeisen osamatkan, 3100 metrin osamatkan huikealla loppukirillään, joka lennätti sen ylivoimavoittoon.

Evartti oli mukana vasta ensimmäisen kerran suomenhevosten superkarkeloissa.

Virin Camillan kohdalla voidaan sen sijaan sanoa, että sinnikkyys palkittiin. Monta kertaa taistoon lähtenyt, mutta ilman kruunua jäänyt tamma sai viimein kaipaamansa jättionnistumisen Seinäjoella.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt