Tanpopo innosti ohjastajansa hehkutuksiin – ”Nousee ihan varmasti ykkössarjoihin”

Julkaistu:

toto75
Kuninkuusravien sunnuntaipäivän Toto75-peli oli suosikkien hallintaa. Tanpopo hurmasi ilmiömäisellä loppukirillään.
Lämminveristen kolmosdivisioonan finaalissa nähtiin Seinäjoella niin ylivertainen esitys, että voittajakehässä julistettiin suuria.

Matias Salon tallin Tanpopo tykitti hankalasta 12-radan lähtöpaikastaan huolimatta kuin eri sarjojen menijä omille teilleen ratkaisuvaiheessa.

– Tällä hevosella on niin hyvät vauhdit, että se nousee ihan varmasti vielä ykkössarjoihin, jos saa olla vain terveenä. Sille jäi tänäänkin aika paljon voima varastoon, ohjastaja Tommi Kylliäinen sanoi kolmannen peräkkäisen voittonsa ravanneesta nousijasta.

Valmentaja Salo hiukan toppuutteli ohjastajaansa, mutta tuskin hänkään penkiltä putoaisi, vaikka Kylliäisen ennustus toteutuisi lähikausina.

– Ei nyt vielä maalata pilvilinnoja, mutta on kyllä hienoa, kun hevosella on tällaiset vauhtivarat, Salo sanoi iloisena.

Kuusivuotias Tanpopo siirtyi iittiläistreenarin hoiviin viime maaliskuussa ja on parantanut startti startilta menoaan kevään koronatauon jälkeen.

Tähtitamma palasi voittajaksi

Ilman voittoja viime aikoina jäänyt Willow Pride palasi omalle tasolleen.

Markku Niemisen tallin hevonen oli huipputammojen lähdössä johtopaikalta täysin pitelemätön, vaikka joutui alkumatkalla urakoimaan kovasti, kun puolusti paikkaansa Club Nord Elitiä vastaan. Free Me kiri pitkän välimatkan päässä kakkoseksi ohi In Royalty Bokon. 

– Tamma ei ollut lähtenyt viime lähdöissään jostain syystä niin kuin normaalisti. Se oli kompuroinut ja laukkaillut. Tänään siltä raapaistiin kaikki kengät pois, mistä saattoi olla apua. Willow Pride meni koko ajan helposti keulassa ja pyöritteli vain korviaan, ohjastaja Ari Moilanen sanoi.

Kesän superkilpailussa Suur-Hollola -ajossa upeasti venyt ja lopulta viidenneksi sijoittunut Better Boss leikitteli kuninkuusraveissa omiensa joukossa kakkossarjalaisten kustannuksella.

Vastustajat kunnioittivat kovasti jättisuosikkia, joka sai tehdä pitkällä kolmen kilometrin matkalla täysin mieleisensä juoksun. Kun valmentaja Iikka Nurmonen antoi ajokilleen menoluvan, se karkasi 10,5-vauhtisella loppukirillään höyhenen kevyesti muilta.

Juoksu kävi Better Bossille hädin tuskin hyvästä treenilenkistä.

– Better Boss oli tänäänkin oikein hyvä ja tuli voimissaan maaliin, Nurmonen vahvisti.

Voittokone lisäsi johtoaan

Suomenhevosten tasoitusajo oli Henri Bollströmin ajaman Myrskyrin heiniä joka metrin osalta. Enon Vilppi ja kaukana takajoukossa juossut Hipatsu kirivät ärhäkästi, mutta Myrskyri meni niiltäkin tarpeen mukaan alta pois maalisuoralla.

Ari Karttusen valmentama ruuna on tämän vuoden voitokkain suomenhevonen. Voitto oli 7-vuotiaalle Myrskyrille kauden yhdeksäs.

– Minulla oli hyvät odotukset tänään, koska hevonen on ollut hyvä jo pitkään, ja meillä oli hyvä lähtöpaikkakin. Myrskyri on äärettömän lahjakas ruuna, joka pääsee lujaa, jaksaa mennä hyvin ja on suomenhevoseksi hyvin ravivarma, Bollström ylisti.

Viidentoista hevosen autolähdössä nähtiin Miika Tenhusen tallin juhlat. Hänen treenaamansa Ranch Quijote ja Cameleo Press ravasivat musertavan kaksoisvoiton.

Jorma Kontio ajoi Ranch Quijoten toisen kaarteen alussa kärkipaikalle ohi tallikaverinsa ja karkasi loppumatkalla murskavoittoon. Cameleo Press seurasi yhtä pitkän välimatkan turvin toiseksi.

Oikea Toto75-rivi, Seinäjoki 2.8.

Toto75-1: 6 Hetviina

Toto75-2: 4 Evartti

Toto75-3: 12 Tanpopo

Toto75-4: 5 Ranch Quijote

Toto75-5: 5 Better Boss

Toto75-6: 1 Myrskyri

Toto75-7: 1 Willow Pride

Seitsemän oikein voitto-osuus 47,69 euroa. Ei alavoittoja.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt