Evartti kasvatti etumatkaansa kuninkuuskilpailun maililla – 31 vuotta vanha rataennätys historiaan

Julkaistu:

KUNINKUUSRAVIT
Evartti oli selityksittä paras myös kuninkuuskilpailun toisessa osalähdössä.
Kuninkuuskilpailussa jatkui sunnuntaina sama kaiku kavioiden kuin lauantain avausmatkalla, vaikka juoksunkulku oli erityyppinen. Vixus säntäsi nyt johtoon ja lauantain voittaja Evartti asettui 2. ulos.

Santtu Raitala antoi Evartille kirikäskyn viimeisen takasuoran lopussa ja ori kiisi selvään voittoon.

– Evartti oli tänään superhieno. Juosta toki piti ja kovaa pitkin, mutta helpolla voitto lopulta tuli. Hevonen ei ole ollut mikään eron repijä muihin, mutta nyt saatiin kivasti sitäkin aikaiseksi, Raitala kommentoi tapahtumia.

– Yritin ajaa kirin vain mahdollisimman tasaisesti loppusuoralla saakka ja sitten koitettiin saada mahdollisimman paljon eroa kovimpiin haastajiin lopussa.

Evartti starttaa selvän etumatkan turvin päätösmatkalle, joka on hevosen uran ensimmäinen kolmen kilometrin kilpailu. Huippuohjastaja ei ole asiasta huolissaan.

– Pitkä matka ei huolestuta yhtään, piste.

Ensimmäistä kuninkuustitteliään tavoitteleva kuski ei myönnä, että suosikin paineet olisivat tulleet uniin.

– Hyvin nukutti ja aamulla olisi nukuttanut vielä pidempäänkin, Raitala myhäili.

Evartin voittoaika oli historiallinen 20,5/1609 metriä, jolla se siirsi 31 vuotta sitten Kuninkuusraveissa Patrikin maililla ravaaman rataennätyksen historian lehdille.

Kuninkuuskilpailussa kakkoseksi nousseen hallitsevan kuninkaan Tähen Toivomuksen taustajoukot saivat jännittää mailin kakkossijaansa pitkään lähdön jälkeen, kun tuomaristo tarkkaili Henri Bollströmin viimeisen kaarteen ajolinjoja. Ori sai kuitenkin pitää sijansa ja pysyi mukana kilpailussa.

Eilisen avausmatkan voiton jälkeen voittajakehässä oli taustajoukoista äänessä hoitaja Jutta Ihalainen. Sunnuntaina oli valmentaja Antti Ojanperän vuoro.

Ojanperä pääsi selventämään miten Evartti viettää seuraavat jännittävät tunnit ennen ratkaisevaa kisaa.

– Pysytään liikkeessä, syötellään vähän, juomaa on tarjolla runsaasti ja itse vain toivotaan parasta. Tietysti se pitkä matka jännittää, kun se on uran ensimmäinen ja kaksi kovaa kilpailua on jo alla. Hevonen on tosin näyttänyt, että se on kunnossa, joten pakkohan siihen on luottaa, Ojanperä selvitti.

Kuninkuuskilpailun kärkikahinoissa olleet Lissun Eerikki ja Joriini pilasivat maililla laukkaan.

Kuninkuuskilpailun tilanne kahden matkan jälkeen:

1. Evartti

2. Tähen Toivomus +1,6 sekuntia

3. Caijus +2,2

4. Vixus +2,8

5. Joriini +4,5

6. A.T. Veeti +4,6

7. Sheikki +4,7

8. Pauhis +5,0

9. Rokin Maxi +5,8

10. Vixen +6,1

Lissun Eerikki hylätty

Camri poissa

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt