Jalkavamma vesitti ravikuningatar Akaasian jäähyväiskilpailun – ”Ei aivan kamalasti harmita”

Julkaistu:

kuninkuusravit
Kestomenestyjä Akaasia keskeytti tämän vuoden kuningatarkilpailun jalkavamman vuoksi.
Toissa vuoden ravikuningattaren Akaasia kunniakas kilpailu-ura päättyi kesken Seinäjoen kuningatarkilpailun.

Tamman avausmatkan juoksu lauantaina meni penkin alle, ja se saapui maaliin kaukana muiden takana.

Syy epäonnistumiselle selvisi lopullisesti sunnuntaiaamuna klinikalla.

Omistaja Ari Oja-Nisula kertoi, että Akaasian etujalka oli turvonnut yön aikana.

– Ajoin hevosen aamulla Seinäjoen klinikalle. Eläinlääkäri uskoi, että sen etujalassa oli hankoside- tai jännevamma. Jalkaa ei enää ultrattu. Sillä ei ole ollut aiemmin samassa jalassa mitään sanomista, Oja-Nisula huomautti.

Ei ontunut

Kantavana olevan 14-vuotiaan tähtitamman pitkän kilpauran piti loppua muutenkin Seinäjoen Kuninkuusraveissa. Haaverin takia se tapahtui kuitenkin jo lauantaina kaksi starttia ennenaikaisesti.

– Ei tämä aivan kamalasti harmita, koska Akaasian ura olisi muutenkin päättynyt tänä viikonloppuna. Asiat olisivat voineet toki mennä vähän mukavamminkin.

– Pääasia kuitenkin on, että hevonen pääsee terveenä eläkkeelle ja siitokseen. Se ei ontunut, ja sen jalka kyllä paranee itsestään ajan kanssa, Oja-Nisula vakuutti.

Akaasia oli jo kerran aikaisemmin hyvästellyt kaviourat toisen vamman vuoksi. Se palasi kuitenkin tänä kesänä takaisin, koska ei tullut viime vuonna kantavaksi. Nyt se on kantavana Fransista.
Yhden seppeleen lisäksi kurikkalainen Akaasia sijoittui kuningatarkilpailuissa kahdesti toiseksi. Se keräsi radoilta 267 220 euron voittosumman.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt