Nuori suomenhevoslupaus palasi parrasvaloihin – ”Oppii koko ajan lisää ja on entistä levollisempi”

Julkaistu:

Kuninkuusravit
Kinderi voitti suomenhevoslupausten tiukan kavionväännön.
Ennen kuninkuusravien päälähtöjä taitojaan Seinäjoella esittelivät Pikkuprinssi-lähdössä nelivuotiaat lahjakkuudet.

Lähtö huipentui upeaan voittokamppailuun, jossa kuumimmat suosikit joutuivat yllättäen sivusta seuraajien rooliin.

Taistoon 10 000 euron pääpalkinnosta erottuivat maalisuoralla viime vuonna ikäluokan selvästi parhaita otteita esittänyt Kinderi ja kovasti kehittynyt Vauhtis. Kaksikosta pontevammin ratkaisumetreillä kurotti Kinderi.

Suosikeista Ville Kalle nousi puolimatkan laukkansa jälkeen vielä väkevästi kolmanneksi, mutta Pikkupelimanni-ajon sankari Maurizo oli keulapaikalta ponneton ja laukkasi lyötynä loppukaarteessa.

Kinderin voittoaika 2100 metrin ryhmäajossa oli 26,6. Aimo Vuorisalon tallin lupauksen voittosumma kohosi jo 34 400 euroon.

Ulkoilua ja ruokailua

Kinderin ohjastaja on Hannu Torvinen, joka on myös vuotta vanhemman ikäluokan supertähden Parvelan Redun kuski.

Kinderin tämän kauden aiemmat startit eivät olleet sujuneet odotetusti. Torvinen oli syystäkin hyvin tyytyväinen voittajahaastattelussa, koska ori palasi komeasti parrasvaloihin.

– On hienoa, että Kinderi onnistui tänään. Se oli tosi hyvä 3-vuotiaana, mutta tänä vuonna hevosella on ollut vähän vaikeampaa. Ori ei ole ollut sellainen kuin olemme halunneet. Viimeksi se oli kuitenkin jo taas parempi pienen laukan jälkeen, ja olimme Aimon kanssa siihen tosi tyytyväisiä, Torvinen sanoi.

– Hevosta on hoideltu ja sille tehtiin vähän varustemuutoksia. Tärkeintä oli, että se sai viimeksi hyvän startin alle, joka vei sitä eteenpäin. Kinderi on tosi kiva heppa, joka oppii koko ajan lisää ja on joka kerta starteissa entistä levollisempi.

Vuorisalo kertoi, ettei Kinderillä ilmennyt tutkimuksissa vikaa, joka olisi selittänyt kauden aiemmat heikommat juoksut.

– Mitään hoidettavaa oriista ei löydetty. Välillä hevosilla on vain huonompia päiviä. Hevosemme ovat paljon valjaissa, saavat paljon ruokaa ja ovat paljon ulkona, Vuorisalo selvitti valmennettaviensa vuosi toisensa perään jatkuvaa menestyskulkua.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt