Montén Suomen mestaruudessa lappilaisjuhlat: ”Kylhä me taidamma samppanjapullon poksauttaa”

Julkaistu:

KUNINKUUSRAVIT
Niemen Eemil ja Noora Hirvimäki kestivät ennakkosuosikin paineet Montén Suomen Mestaruudessa.
Montén SM-pokaali ja 7500 euron palkintorahat matkasivat Kolariin Lalli-Tallin Tarmo Liikamaan mukana.

Ennakkosuosikkina kilpailuun startannut Niemen Eemil eteni juoksun puolivälissä johtoon, eivätkä vastustajat kyenneet lopulta juurikaan haastamaan.

Aivan ilman draamaa voitto ei tullut, sillä lähtö uusittiin kertaalleen ja ensimmäisellä yrityksellä Niemen Eemil olisi pilannut pelinsä laukkaan.

– Kyllähän se hirvitti, kun ensimmäisellä yrityksellä tuli laukka, mutta onneksi hyväksytyllä pääsimme ravia matkaan. Hevonen eteni avauskierroksella hyvin ja ajattelin antaa sen mennä johtoon. Eivät nuo muut sitten saaneet meitä lopussakaan kiinni, Noora Hirvimäki iloitsi.

27-vuotias kolarilainen Hirvimäki ratsasti ensimmäiset monté-kilpailunsa vuonna 2013, mutta uran ensimmäinen voitto tuli vasta viime vuonna. Seinäjoen Kuninkuusravien SM-lähdön voitto oli ratsastajalle viides uran 82. startissa.

– Kovaa työtä tämä on vaatinut, eikä niitä voittoja ole helppoa napsia.

Niemen Eemilin ja Hirvimäen yhteistyö alkoi tänä vuonna ratsastajan aloitteesta. Nyt koossa on kolme yhteistä starttia montéssa ja yhtä monta voittoa.

– Itseasiassa ehdotin jo viime kesänä omistaja-valmentaja Tarmo Liikamaalle, että kokeiltaisiinko hevosella montéa. Silloin oriilla oli pieniä jalkaongelmia, mutta tänä kesänä Tarmo soitti minullepäin, että nyt testataan, Hirvimäki muisteli yhteistyön alkua.

Liikamaa on ollut Kuninkuuskilpailussa mukana Marat-hevosensa kanssa, mutta suuri menestys tuli nyt toisessa lajissa.

– Maratin kanssa pääsimme haistelemaan pääkilpailun tunnelmaa ja olihan sekin mahtavaa. Nyt tuli kuitenkin voitto ja on se suurempaa. Kylhä me taidamma illalla samppanjapullon poksauttaa auki, vaikka hevosen työsarka jatkuu huomenna kärryt perässä, Liikamaa kommentoi.

Niemen Eemil ravasi voittoajan 27,5/2120 metriä. Viime vuoden mestari Ato otti hopeaa ja Jemmatar pronssia.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt