Pelicansin väellä aihetta iloon – Piece Of Glory on valmis Derbyyn

Julkaistu:

Toto65
Vermossa nähtiin yllätyksellinen kierros.
Ikäluokan kuningattarella ja ykköstykillä, HIFK:n raviliigahevosella Mascate Matchilla, jätettiin perinteinen Derbyn Tammasuosikki väliin. Voitosta pääsi silti nauttimaan iso joukko jääkiekon ja raviurheilun ystäviä, sillä tilanteen käytti parhaiten hyödykseen Pelicansin raviliigahevonen Piece Of Glory.

–  Se on vähän kuumansorttinen tyttö, niin otettiin alku vaan rauhassa. Oltiin aika kaukana, mutta sitten juoksu lähti luontumaan hyvin, kun saatiin selkä eteen ja päästiin toiseen ulos. Korvat jäivät vetämättä ja vielä jäi vähän varojakin, Juha Utala sanoi valmentamastaan tammasta.

Derbyn karsinnat juostaan neljän viikon päästä.

–  Ehkä yksi startti ajetaan tässä välissä. Derby on kova kisa ja kaikkien palasten pitää olla kohdallaan, että pääsee edes finaaliin, saati pärjää siellä. Koitetaan pitää tamma vain tällaisena, Utala totesi.

Raviliigahevoset herättävät luonnollisesti erityishuomiota, mutta viilipyttymäinen Utala ei myöntänyt Piece Of Gloryn ajamisen ja valmentamisen tuovan erityisiä paineita tekemiseen.

–  Ei se sen kummempaa ole, mutta pitää sitä täälläkin yrittää tehdä jotain oikein, niin jospa ne tekisivät siellä Liigassakin, Utala hauskuutti.

Vuonna 2009 Derbyn Tammasuosikki-lähdön voittaneen Piece By Piecen tyttären tilipussi kasvoi 4 000 eurolla.

Dream Girl on tähti

Lämminveristen Tammatähdessä suosikeiksi pelatut hevoset täyttivät matkalla kärkipaikat, eikä reippaasta temposta huolimatta takaporukoista pitänyt olla asiaa kärkikahinoihin.

Toisin kävi, sillä kaukana viidennessä ulkona matkannut Dream Girl pyssytti Tapio Perttusen kipparoimana selvään voittoon.

- Sisäpuolella oli nopeita aukaisijoita, niin otettiin vaan alku varman päälle ja jouduttiin pakittamaan viimeiseen ulos. Tälle tuli Härmän startin jälkeen matkakuume tullessa ja arvelutti onko se ihan parhaimmillaan, enkä uskonut, että noista asemista ehditään ihan voittoon asti, Perttunen sanoi valmennettavastaan.

Ilkka Tyynelän tanskalaisesta huutokaupasta ostaman Dream Girlin voitto oli ensimmäinen Suomen kamaralla.

- Tämä on tosi mielenkiintoinen hevonen, se on voittanut Tanskan Derbyn ja sillä on vielä vähän startteja. Ei kovin iso tamma, mutta tosi juoksija, Perttunen sanoi.

Vain 4,4 prosenttia pelatun Dream Girlin voitto tiesi myös sitä, että kuusi oikein-tuloksia löytyi vain yksi kappale.

Vielä suurempi yllätys nähtiin T65-kohteiden ainoassa kylmäverilähdössä, kun vain 4,1 prosenttia luotettu Diori kiri keulassa juosseen suursuosikki Heporixin takaa lopulta ylivoimaiseen voittoon.

–  Ruunan mieliala vaihtelee, ja se on aina arvoitus myös kuskille ja treenarille miten se kunakin päivänä suorittaa. Tänään se suoritti hyvin ja lopulta oikein helposti voitti, Jukka Torvinen sanoi ajokistaan.

Por Nie Rock jälleen Vermon valtias

Kolmannessa kohteessa nähtiin varsinainen kotivoittaja, kun Vermossa ravikoulua vetävän Hanna Lepistön valmentama Crossfire Annie työntyi niukasti ykköseksi, vaikka lähti matkaan takamatkan takarivistä eikä ollut ohjastaja Ari Moilasen mukaan parhaimmillaan

–  Pitkä on ollut tie (Crossfire Annien kanssa), mutta nyt se palkitsee. Olen maksanut sen niin monta kertaa sakkomaksulla mukaan Tammaderbyyn, että katsotaan nyt tähdätäänkö sinne, Lepistö sanoi kahdeksannen voiton 11 startista ottaneesta suojatistaan.

Pari viikkoa sitten Vermossa 3100 metrillä uuden SE-tuloksen tehtaillut Por Nie Rock oli jälleen paras stayer-matkalla. Voimaliigassa 40 metrin takamatkalta lähtenyt Hannu Torvisen ajokki sai asemat kolmannesta ulkoa, josta ruuna kiri todella hiljaisesta matkavauhdista huolimatta varmaan voittoon.

–  "Pornien" kanssa on vähän sellainen, että pitää tarkkailla mitä muut tekee ja iskeä sitten loppuun. Kuten tänään nähtiin, niin se on superhienossa kunnossa ja voitti helposti, Torvinen sanoi.

T65-kohteissa nähtiin harvinaisesti vain yksi keulavoittaja. Sekin tuli hieman yllättävällä tavalla, sillä Esa Holopaisen ajama Knows Everything pääsi radasta 11 huolimatta tuulenhalkojaksi ensimmäisellä takasuoralla ja lopussa ori piti varmoin ottein muut takanaan.

Oikea Toto65-rivi Vermo 29.7.

Toto65-1: 7 Piece Of Glory

Toto65-2: 5 Diori

Toto65-3: 16 Crossfire Annie

Toto65-4: 11 Knows Everything

Toto65-5: 11 Por Nie Rock

Toto65-6: 6 Dream Girl

Kuusi oikein tuloksille: 62833,19 euroa

Viisi oikein: 242,85 euroa

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt