Toto65-pankki palaa huoltotauolta: ”Hevosesta saattaa puuttua se ihan paras terävyys”

Julkaistu:

TOTO65
Heporix on kerännyt keskiviikon Toto65-kierroksella selvästi suurimman peliosuuden.
Hurjalla 35:n voittoprosentilla tämän kauden operoineesta Mika Mäkelän valmennustallista Vermoon saapuva Heporix on keskiviikon Toto65-kierroksen selvästi luotetuin hevonen.

6-vuotiaan kauden oma saldo on kuusi voittoa ja kolme kakkosta kahdestatoista startista ja koronatauon jälkeen on tullut neljästä yrittämästä pelkkiä kaksarisijoituksia.

Valmentaja kuitenkin huomauttaa, ettei suuri suosikki ole juuri tänä keskiviikkona välttämättä ihan terävimmillään. Kesän tiukan neljän startin ryppään jälkeen hevosta huollettiin ja se sai pitää hetken ihan lomaakin.

– Oriille tehtiin sellaista perushuoltoa. Ei sillä mitään vakavaa ongelmaa ollut, mutta hyvä näitä on välillä hoitaakin. Siinä samassa oltiin viikko tosi helpolla, jonka jälkeen jatkettiin sitten taas normaalikuvioin.

– Hevosen pitäisi olla keskiviikkona heti aivan hyvä, mutta kyllä tuollaisen breikin jälkeen saattaa sen yhden startin ottaa, että terävyys on samaa luokkaa kuin säännöllisessä rytmissä, Mäkelä perustelee.

Kesäkuussa Heporix ravasi heti ennätystuloksensa, palatessaan kolmen kuukauden koronatauoltaan, joten nyt alla oleva kolmen viikon paussi tuskin aiheuttaa ehdotonta estettä voittohaaveille. Voitokas hevonen on tottunut tällä kaudella kovempaankin vastukseen kuin keskiviikon haastajat.

Heporixilta saattaa keskiviikkona uupua ihan paras terävyys, mutta vakio-ohjastaja Antti Teivaisella sitä riittää. Miestä ei turhaan tituleerata Suomen nopeimmaksi avaajaksi ja hänen tehtävänään on lennättää suosikki tälläkin kertaa ulkoa vauhdikkaasti kohti keulapaikkaa.

– Anttihan on aina terävänä, varsinkin kiihdytyksissä. Olemme tehneet kauan yhteistyötä ja se on toiminut hyvin. Taktiikoista ei juuri keskustella. Kuski toimii meillä aina tilanteen mukaan ja miten parhaaksi näkee, Mäkelä siirtää taktista vastuuta.