Cameron Evo Joensuu-Ajon sankari – ”Tuntuu niin mahtavan hyvältä”

Julkaistu:

Toto75
Vixelista kuusivuotiskunkku
Perinteinen Joensuu-Ajo käynnistyi tulisella kiihdytyksellä, kun Big Headache ja T. Rex ottivat kiivaasti yhteen. Suosikiksi pelattu Big Headache onnistui pitämään niukalla marginaalilla keulat, ja vaikka vauhtia otettiin pois jo ensimmäisessä kurvissa, niin avauspuolikkaan väliajaksi kellotettiin 08,5.

Viimeisessä kurvissa Iikka Nurmonen yritti Big Headachen kanssa irtiottoa ja ruuna vaikuttikin pitkään voittajalta, mutta toisesta ulkoa sen rinnalle kiertänyt Cameron Evo oli toista mieltä ja purjehti maalisuoralla lopulta hallittuun voittoon. T. Rex kiri johtavan takaa toiseksi ennen Com Miltonia.

–  Tuntuu niin mahtavan hyvältä, kun viimeinen vuosi on mennyt niin penkin alle tämän hevosen kanssa. Viimeisessä kurvissa pelkäsin eniten meitä seurannutta Com Miltonia, kun Big Headachen ensimmäiset 300 metriä menivät niin kovaksi. Vetolaput jäivät vetämättä ja muitakin oljenkorsia jäi käyttämättä. Tämä oli parasta Cameron Evoa tällä kaudella, ja nyt se oli siihen suuntaan kuin tämän hevosen kuuluukin olla, oria ohjastanut Olli Koivunen sanoi.

Harri Koivusen valmentaman Cameron Evon omistajajoukkoon kuuluvat Kari Lähdekorpi, Iivo Niskanen ja Jethro Rostedt. Voitto palkittiin 10 000 eurolla.

Lämminveristen kakkossarjan vei nimiinsä toisesta ulkoa vahvasti kirinyt Martti Pellikan ohjastama ja valmentama Orlando Knick, jonka voittoaika 12,0aly oli päivän kovin.

Vixeli 6-vuotiaiden kunkku

Päivän toisessa suurkilpailussa, Kuusivuotiskunkussa, 60 metrin takamatkalta startannut Vixeli lähti tarkkaillen matkaan ja vielä ensimmäisellä takasuoralla kierroksen eniten pelatuinen hevonen oli kaukana kärjestä. Tapio Perttunen ajoi suojatillaan hiljalleen muut kiinni ja porukan saavutettuaan käänsi 1100 metriä ennen maalia kolmannelle.

Ori jyräsi pitkän kirin päätteeksi selvään voittoon ennen Hissun Feeniksia ja Vokkenia.

–  Jälleen hieno esitys hevoselta. Vähän tuo alku on vielä vaikea. Kun on hyvästä ja vahvasta hevosesta kysymys, niin sitä ottaa varman päälle, ettei laukkaa tulisi, Perttunen kommentoi.

Hirmusukuisella Vixelilla oli harkinnassa hieman tämänpäiväistä isommatkin karkelot.

–  Omistaja antoi sataprosenttisen päätäntävallan ilmoitetaanko kuninkuusraveihin. Oli se mietinnässä, mutta olisi pitänyt alkaa auton takaa trimmaamaan, että pääsisi paremmin matkaan, mutta sitä en halunnut tehdä. Ensi vuonna sitten, Perttunen totesi.

Vixelin täysveljet Vixus ja Vixen osallistuvat ensi viikolla kuninkuuskilpailuun.

Perttuselle toisen T75-kohteen voiton toi keulasta murskaavaan tyyliin vienyt Might Be Romeo.

–  Derbyyn tähdätään seuraavaksi, Perttunen sanoi.

Effronte Photo vauhdissa

Lämminveristen enintään 50 000 euroa tienanneiden lähdössä Effronte Photo haki kovassa avauksessa keulat, mutta se ei näkynyt missään, sillä ruuna irrotteli peräti 08,5-vauhtisen lopetuksen voittaen näytöstyyliin.

–  Tuntuu, että se on petrannut joka vuosi ja nyt ruuna näyttää mihin se pystyy. Yllättävän paljon jäi vielä varaa ja se oli ihan superhyvä tänään, Jukka Torvinen totesi ajokistaan.

Lämminveritammojen volttilähdössä selväksi suosikiksi pelattu Imakeituptothesky jäi suljetulta lähtöradalta koko matkaksi pussiin ja kenttä oli avoin yllättäjille. Tilanteen käytti parhaiten hyödyksi Tuomo Määttäsen omistama, valmentama ja ohjastama Jasmine Zon, joka antoi välillä keulat pois ja kiri lopussa johtavan takaa kärkeen.

T75-kohteiden toisessa kylmäverilähdössä kysyttiin voimaa, sillä matka oli 3140 metriä. Vahvimmaksi osoittautui Teemu Keskitalon ohjastama Meren Maininki, joka veti keulassa kiihtyvällä tempolla ja piti lopussa niukkaan voittoon.

Oikea Toto75-rivi Joensuu 25.7.

Toto75-1: 4 Orlando Knick

Toto75-2: 4 Might Be Romeo

Toto75-3: 7 Jasmine Zon

Toto75-4: 1 Meren Maininki

Toto75-5: 6 Effronte Photo

Toto75-6: 8 Vixeli

Toto75-7: 2 Cameron Evo

Seitsemän oikein -tuloksille 4778,62 euroa

Kuusi oikein: 85,39 euroa

Viisi oikein: 7,64 euroa

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt