Jukka Torvisen juhlat Vermossa – Bansky kohti kovempia tehtäviä

Julkaistu:

Toto65
Suosikit olivat illan kierroksella vahvoilla.
Vermon raveissa alkaa olla jo harvinaisuus jos ohjastajavirtuoosiveljeksiä Hannu ja Jukka Torvista ei nähdä vähintään kerran voittajakehässä. Tämän illan menestyjä oli Jukka, joka narutteli ensimmäisenä tikulle kolme kertaa.

Voittokimara alkoi huipputamma Peanutsilla, joka piti keulasta niukasti ykköseksi ennen T65-kohteita ajetussa 5-vuotislähdössä.

Torvisen ajokeista eniten odotettiin koko kierroksen pankilta, lähes 70 prosenttia pelatulta Banskylta. Se toistikin muutaman viikon tapaisen temppunsa voittamalla keulasta murskaavaan tyyliin.

Tamma sai vetää maililla ensimmäisen kierroksen maltillisesti ja oli kuin lentoon lähdössä peräti 08,5-kyytisessä lopetuksessa.

–  Lähtöauton kyydissä oli ihmisiä, ja vähän se ihmetteli niitä ja oli hölmönä. Sitten kun pyysin vauhtia, niin helposti saatiin keulat. Pikkuisen oli eri päävehkeet kuin viimeksi, kun ajettiin täällä mailia, ja nyt se pysyikin rauhallisempana. Varaa jäi oikein tosi paljon, Torvinen sanoi Mertsi Bollströmin valmennettavasta.

Pari kuukautta Suomessa ollut Bansky nähdään seuraavan kerran radoilla kuninkuusraviviikonloppuna ja taustajoukot väläyttelivät myös mahdollisuutta osallistua Ruotsin Tammaderbyyn.

Lämminveristen enintään 8000 euroa tienanneiden ryhmäajossa Bwt Ellospankia juhlittiin jo toisen kerran viikon sisään T65-voittajana, sillä ruuna oli paras myös viime torstain Porin kierroksella.

Torvinen tarjosi Helena Granqvistin valmennettavalle hyvän reissun toisessa ulkona, josta se kiri helpon oloisesti kärkeen. Bwt Ellospankin statistiikka kirjoitetaan nyt lukemin 11 7-0-2.

–  Tosi mielenkiintoisen ja lahjakkaan oloinen hevonen, Torvinen sanoi ensi kertaa ajamastaan ruunasta.

T65-kierroksen suosikkipitoisuudesta kertoo olennaisen, että 17 prosenttia pelattu Bwt Ellospank oli rivin suurin yllättäjä.

Frankenstein hurjana

Avauskohteen suosikki Valiant Dream pelästytti kannattajiaan laukkaamalla lyhyesti lähtöön. Ari Moilanen sai kuitenkin taiteiltua hevosen raville ja ensimmäisellä takasuoralla ruuna eteni keulaan. Ensimmäinen kierros paineltiin 12,5-kyytiä ja selvä ykköshaastaja Selene Lune eteni toiselle ilman vetoapua

Valiant Dream ei ollut kovasta matkavauhdista moksiskaan vaan irrotteli jo loppukurvissa karkuteille voittaen 11-vauhtisessa lopetuksessa varmoin ottein ennen Golden Elevenia ja kolmanneksi kestänyttä Selene Lunea.

–  Hevosella oli tänään kaikki kengät jalassa, ja se on niillä vähän kömpelö tuohon lähtöön. Onneksi se kuitenkin pudotti raville. Matkavauhdista en ollut huolissani, tämä menee noita vauhteja helposti ja tuntui kuin hölkältä. Helposti voitti, Moilanen kehui.

Hiljattain Kevin Hedmanin ja Petri Lahti-Luopan omistukseen siirtynyt Valiant Dream on juossut Kimmo Taipaleen treenistä kaksi starttia, ja molemmilla kerroilla ruuna on palannut varikolle voittajaringin kautta.

Päätöskohteessa Frankenstein Am jyräsi niin vakuuttavalla tyylillä ykköseksi, että Tapio Perttusen suojatista tulee olemaan taustajoukoilleen vielä paljon iloa.

Ruuna ostettiin Suomeen suurhevosenomistaja Stall Courantin nettihuutokaupasta huhtikuun lopussa.

–  Kävi tuuri, kun päätettiin huutaa 220 000 kruunuun asti, ja se jäi juuri siihen, Perttunen sanoi.

Illan suurimmmat setelit jaettiin jo ennen T65-kohteita. Ravit aloittaneessa 4-vuotislähdössä oli mukana vain neljä hevosta, mutta laatu korvasi määrän. Juha Utalan ajama Morris ohitti maalisuoran taistossa suursuosikki Always Readyn noteeraten tuloksellaan 14,3kp 4-vuotiaiden orien ja ruunien uudet SE-numerot yli 2500 metrin volttilähdössä.

Derbyyn tähtäävä Morris palkittiin voitosta Vermon SE-bonuksen myötä yhteensä 4500 eurolla.

Erkki Tuomaalan upea päivä

Kylmäveristen kovimmassa sarjassa Juha Länsimäen ohjastama Lakuri joutui keulaan päästäkseen avaamaan 20-vauhteja, mutta piti silti maalisuoralla varmoin ottein haastajansa kurissa. Kuninkuuskilpailuun osallistuva Pauhis oli johtavan rinnalta toinen.

–  Se oli tänään vähän liiankin menopäällä lämmityksessä sekä esittelyn ja startin välissä. Ajattelin, että ajetaan eteenpäin, kun on hyvä paikka ja hevonen menopäällä. Lopussa ei ollut hätää, laput ja kaikki jäi vielä vetämättä. Se on kehittynyt koko ajan ja iso hevonen alkaa kantaa jo kroppaansa, Länsimäki sanoi.

Jos Lakurilla ei ollut hätää, niin Länsimäelle tuli Seinäjoen kuninkuusravien tiedotustilaisuudesta kiire ajamaan illan ainoaa ajokkiaan.

–  Junalla tulin ja aika minuuttipeliä oli. Just ja just ehti ajamaan lämmityksen, Länsimäki paljasti.

Lakurin valmentajalla, lapualaisella Erkki Tuomaalalla oli hieno päivä, sillä orin pikkusisko Lakan Leija valittiin aiemmin päivällä kuningatarkilpailuun. Tuomaala on molempien kasvattaja, omistaja ja valmentaja.

Kylmäveristen alemmassa sarjassa Vietävän Viesker puristi johtavan rinnalta ykköseksi. Lähes kolme vuotta sivussa ollut ruuna on tehnyt hienon paluun radoille kypsässä 13 vuoden iässä.

Oikea Toto65-rivi Vermo 22.7.

Toto65-1: 3 Valiant Dream

Toto65-2: 9 Vietävän Viesker

Toto65-3: 9 Bwt Ellospank

Toto65-4: 2 Lakuri

Toto65-5: 4 Bansky

Toto65-6: 9 Frankenstein Am

Kuusi oikein -tuloksille: 21,40 euroa

Viisi oikein: ei voitto-osuutta.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt