Valmentaja luottaa sairastauolta palaavaan suomenhevoseen: ”Ori on ollut ihan elämänsä kunnossa”

Julkaistu:

TOTO65
Olavi Nisonen uskoo Pauhikseen kovasti Vermon Toto65-kierroksella, vaikka alla on terveyshuolia.
Taipalsaarelaisori Pauhis on jatkanut 10-vuotiaana nousua sarjoissaan. Olavi Nisosen silmäterä on palasi toukokuussa uuteen kauteen kovassa vireessä suunnitellulta talvitauolta ja oli heti kesäkuun alussa valmis voittamaan.

Suur-Hollola-ajon karsinnassa hevonen rutisti johtavan rinnalta komeasti kolmanneksi ja edessä piti olla mielenkiintoinen finaali, mutta sen jälkeen alkoivat terveysmurheet.

– Pauhis on ollut tänä kesänä ihan elämänsä kunnossa, mutta Lahden karsinnan jälkeen tuli hengitystieoireita. Kurkunpää tulehtui ja siinä oli varmaan samalla jotain virusta, kun tallilla oli muitakin hevosia kipeänä, Nisonen huokaa.

Valmentaja uskoo kuitenkin, ettei nopeasti ohi mennyt tauti jättänyt kovinkaan isoja jälkiä huippukuntoiseen hevoseen ja miehellä on kova luotto, että Pauhis tekee Vermossa keskiviikkona sairastauoltakin vahvan suorituksen.

– Hevonen tähystettiin viime maanantaina puhtaaksi ja ajoin sillä heti tiistaina kunnon vetoharjoituksen. Päästettiin vielä lauantaina toinen mokoma perään. Ori palautui hienosti ja tuntui käteen aivan yhtä hyvältä kuin mitä se on tässä kesän korvalla ollut. Uskon, että se on aika hyvällä tasolla heti.

Lähtöpaikka ahdistaa

Pauhista ei tunneta kovinkaan nopeana avaajana ja itse rattailla istuva valmentaja tunnustaa, että mieluummin olisi otettu rata sisempääkin kuin 7-kaistalta, mutta muistuttaa myös, että hevosen lähtönopeus on kehittynyt vuosien saatossa.

– Eihän ori ole koskaan mikään starttiraketti ollut, mutta on se silläkin saralla kehittynyt. Yritän olla aktiivinen ensi metreistä alkaen ja luulisi, että meidän selkä kelpaa sen verran, että päästään edes johtavan rinnalle. Tämä jaksaa kyllä tehdä siitäkin töitä, vaikka onhan se sellainen paikka, mihin ei nyt ihan joka kerta haluaisi pyrkimällä pyrkiä, Nisonen arvioi.

Pauhis starttaa Toto65-pelin neljännessä kohteessa kakkossuosikkina. Sarja on viimeksi avoimia hevosia vastaan mitelleelle oriille varsin sattuva, sillä se on ansainnut 71640 euroa ja lähtö on rajattu 75000 euroa ravanneille.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt