Italialaisella kohuvieraalla pahat mielessä Mikkelissä – tähtää tosissaan rataennätykseen

Julkaistu:

ST. MICHEL
Varennen vuonna 2002 ravaama Mikkelin rataennätys 09,3 on sunnuntaina vaarassa Vernissage Grifin käsittelyssä.
Italialainen Alessandro Gocciadoro on viihtynyt otsikoissa niin positiivisessa kuin negatiivisessa mielessä. Hänen hevoset ovat voittaneet lähtöjä kovalla prosentilla, mutta onpa mukaan mahunut skandaalejakin. Tuoreimpana kevään tuomio piiskan käytöstä, joka myöhemmin kumottiin.

Mielipiteitä jakavan hahmon käsistä starttaa 70 000 euron ykköspalkinnolla ajettavan St. Michel -ajon suosikki Vernissage Grif.

Keltaisessa ajopuvussa ajavan Gocciadoron suojatti Vernissage Grif matkusti 2700 kilometriä Italiasta Suomen Mikkeliin ja on illalla tulessa huippulähdössä, jossa lähtöviivalla odottavat Makethemark, Missle Hill ja Moni Viking.

- Matka meni ihan ok. Vernissage Grif oli ollut suhteellisen rauhallinen vaikka onkin omanlainen otus olemassaan. Se ei ole mikään helppo kaveri reissun päällä, Gocciadorolla työskentelevä Anu Niskanen valotti.

Hyvät hevoset saavat anteeksi heikkouksiaan. Niin myös Vernissage Grif, kun sen sisällä on kapasiteettia jonka varaan on hyvä laskea. Ei haittaa vaikka käyttäytymisessä on joskus sanomista reissun päällä.

Vernissage Grif on tällä hetkellä huippuvireessä ja saattaa olla illalla pitelemätön, mikäli ori pystyy suorittamaan samalla tasolla kuin tuoreimmassa kisassaan Italiassa. Hevonen paineli kuolemanpaikalta hurjan tuloksen 09,4a/1600m eikä kaikki ollut edes pelissä.

- Ori paransi selvästi kun saimme otettua siltä kengät pois. Aikaisemmin hevosella oli sekkiä ja päätankoa ja oli ikään kuin lukittu juoksemaan. Ne otettiin kaikki pois ja tällä hetkellä ori juoksee vapaammin. Varustus pitäisi olla sama kuin viime kisoissa.

Gennaro Riccion omistama kuusivuotias on startannut kolmesti Gocciadorolta käsin ja tuloksena on ollut yhtä monta voittoa. Kaikki kolme kisaansa hevonen on juossut kengittä.

Koko uran ansiosumma on tämän kauden reilun 17 000 euron tienesteillä noussut karvan yli 180 000 euron.

Pehmeä hiekka auttanut

75 startistaan 16 voittanut Vernissage Grif on selvästi nauttinut treenimuutoksesta, kun hevonen on päässyt treenaamaan pehmeässä hiekassa.

- Vernissage Grif on suunnattoman hyvä hevonen ollut aina. Kakkostreenari ajaa hiittiä sillä ja laittelee hevosta tyttöystävänsä kanssa. Vernissage Grifin treenisysteemit vaihtuivat tullessaan meille ja pehmeässä hiekassa juostessaan se on pysynyt terveenä eikä hevosen jalat ole kipeytyneet. Jos hevoset menevät huonosti starteissa niin ne tarkastetaan heti eläinlääkärillä. Italian kuumassa kelissä voi hengitysbakteerit jyllätä, joten hevosia pyritään kontrolloimaan säännöllisesti.

Gocciadoro on Mikkelissä vakavasti ajamassa ajan 09:n pintaan tai ehkä jopa alle.

- Tietenkin pitkä 2700 kilometrin kuljetusmatka mietityttää, kun hevoset voivat kipeytyä reissussa. Toivottavasti hevonen on normaali, jolloin sillä ajetaan tosissaan rataennätyksestä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt