Jättiyllättäjä voittoon SE-tuloksella - "Karvat nousi käsivarsissa pystyyn"

Julkaistu:

Toto65
Por Nie Rock on uusi SE-tuloksen haltija.
Lämminveristen ykkössarjassa, enintään 150 000 euroa voittaneiden 3100 metrin ryhmäajossa, odotettiin ennakkoon Religiousin ja Selene Lunen kaksintaistelua.

Ne ottivatkin tiukasti jo matkalla yhteen, sillä toinen kierros paineltiin peräti 11-kyytiä Selene Lunen antaessa painetta keulassa juosseelle Religiousille.

Takaporukoissa tilannetta seurannut ikiluotettava kilparuuna Por Nie Rock oli jakanut ohjastajansa Hannu Torvisen kanssa voimat viisaimmin ja vain kolme prosenttia pelattu yllättäjä tykitti lopulta ylivoimaiseen voittoon.

–  Ennakkoon oli vähän epätodennäköistä, että pystytään suosikkikaksikkoa lyömään. Toki toivottiin, että tulisi kova matkavauhti, niin tällä on aina sanansa sanottavana näissä lähdöissä. Saatiin ajaa rauhassa siellä perällä eikä meillä ollut mihinkään kiire. Ensimmäisen kierroksen väliaika (17,0) ei miellyttänyt, mutta toisen toki miellytti. Lopulta ruuna voitti tosi helposti. On tästä vaan tullut hieno hevonen, Por Nie Rockia jo uran alkutaipaleella ajanut Torvinen kommentoi.

Voittonoteeraus 14,6api on pitkän matkan uusi vanhempien Suomessa syntyneiden oriiden/ruunien SE-tulos.

–  Hevonen on vähän huono lähtemään, ja riippuvainen siitä mitä muut tekee. Toinen kierros kun mentiin yhtätoista, niin suorastaan karvat nousi pystyyn käsivarsissa, kun aattelin, että nyt tullaan ja lujaa, Por Nie Rockin osaosamistaja sekä -kasvattaja Aki Porhio hehkutti ruunan aina kovaan loppuvetoon viitaten.

Por Nie Rockin omistajatalli on Por Stable Valkeakoskelta ja sitä valmentaa Markku Nieminen. 3500 euron ykköspalkinnon lisäksi kilille kilahtaa 1000 euron bonus, jonka Vermo maksaa uusista SE-tuloksista.

Myös lämminveristen toisessa 3100 metrin koitoksessa nähtiin yllätys. Neljännessä sisällä matkannut Freddy K. sai sujuvasti vapaat etenemisväylät ja kolme prosenttia pelattu ori ehti voittoon ennen vieläkin suurempaa yllätystä havitelleen Mas Bellan.

- Hevonen on nyt parempi kuin koskaan. Juoksu meni ihan nappiin, kun saatiin kiritilaa aina kun niitä tarvittiin. Loppusuoran alussa tuntui, että ohi tullaan, hevosta ajanut Jere Kiveinen sanoi.

Hetviina sooloili

Suomenhevostammat antoivat stayer-matkalla näyttöjä kahden ja puolen viikon koittavaan Seinäjoen kuningatarkilpailuun. Hevosia oli ilmoitettu yhteensä 18 kappaletta, joten Vermo oli jakanut urheilullisesti sarjat kahteen eri lähtöön.

Niissä ensimmäisessä Tähtituula sai vetää ensimmäisen kierroksen maltillisesti 35,5-kyytiä. Lähdön suosikki Sävel-Taika sai unelmareissun, mutta Antti Teivaisen ajama Tähtituula kontrasi sille loppusuoralla varmasti.

–  Vauhti oli kyllä todella hiljaista avauskierroksella, harvoin näissä lähdöissä saadaan noin rauhassa vetää. Alettiin sitten laittaa koksia uuniin. Koko ajan ajan oli hyvä tunne ohjissa ja tamma vastaili varmasti kavereille. Toivottavasti päästään mukaan (kuningatarkilpailuun), sellainen yllättäjän rooli tälle on tarjolla, ja tämä pitkä matka on varmasti sen vahvuus, Teivainen sanoi Jussi Suomisen tallin sukutammasta.

Sarjan toisessa lähdössä odotettiin jo ennakkoon rivin pankin Hetviinan juhlia, mutta ylivoima oli suorastaan mykistävää luokkaa.

Antti Tupamäen suojatti veti keulassa koko matkan useiden kymmenien metrien erolla pääjoukkoon nähden. Reippaasta temposta huolimatta Hetviina jatkoi murskaavaan voittoon ja alleviivasi asemaansa suurimpana etukäteissuosikkina kuningatarkilpailuun.

–  Hevonen määräsi vauhdin, se oli aikalailla menollaan. En ollut kuitenkaan huolestunut, kun kuulin väliajat. Tasaista kahtakuutta mentiin, ja kyllä tämä sen pitäisi jaksaa mennä. Hevonen on ollut niin hyvä, että kyllä sen pitäisi siellä (kuningatarkilpailu) pärjätä ilman mitään epäonnea, Tupamäki sanoi.

Yksi T65-kohde oli rajattu myös lämminveritammoille. Siinä parhaimmaksi osoittautui vastustajansa takamatkasta huolimatta kiertänyt Her Royal Highness. Lähdön suosikiksi pelatun Gillian Comeryn ohjastaja Olli Koivunen sai nopean revanssin heti seuraavassa koitoksessa Minecraftin kiriessä selvään voittoon.

Oikea Toto65-rivi Vermo 15.7.

Toto65-1 7 Por Nie Rock

Toto65-2: 4 Tähtituula

Toto65-3: 10 Her Royal Highness

Toto65-4: 10 Minecraft

Toto65-5: 7 Hetviina

Toto65-6: 6 Freddy K.

Kuusi oikein -tuloksille: 9696,39 euroa

Viisi oikein: 116,18 euroa

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt