Varustemuutos tuotti heti voiton – paluu vanhoihin kisavermeisiin on silti edessä

Julkaistu:

TOTO65
Outlanderin varustemuutokset jatkuvat keskiviikkona Vermossa.
Kesäkuun alussa tauolta palannut Outlander laukkasi kahdessa ensimmäisessä kisassaan ennen kuin hevonen nappasi voiton kolmannessa kisassaan.

Valmentaja Jukka-Pekka Hukkanen ja ohjastaja Tommi Kylliäinen eivät olleet täysin tyytyväisiä hevosen esiintymiseen, vaikka voitto tulikin.

– Kahteen ekaan kisaan hevonen oli parempi. Yleensä Outlander on terävä, mutta viimeksi se oli puolilapuilla laiskan tuntuinen. Lämmityksessä mentiin toisilla ja kisassa toisilla päävehkeillä. Hevonen meni liiankin rauhalliseksi, Hukkanen taustoittaa.

Nelivuotias Outlander on startannut urallaan 11 kertaa ja voittanut näistä neljä lähtöä. Voittosumma on viiskymppistä vaille 7000 euroa.

Noista yhdestätoista kisasta viidessä Outlander on ottanut laukan. Rutiinia on vielä vähän ja iän sekä kokemuksen myötä turhat hypyt yleensä vähenevät ravihevosilla.

Kahdessa ensimmäisessä kisassa tauluun tulleisiin x-merkinöihin ei löytynyt selvää selitystä.

– Kuopiossa käkkänä hevonen laukkasi kiinniottoon. Mikkelin laukat olivat mystisempiä. Kokonaisuutena laukat olivat monien asioiden summa.

Illalla Vermossa Hukkasen itsensä sekä Lasse ja Mikko Talsin omistama Outlander starttaa takarivistä matkaan mailin matkalle.

– Yleensä Outlander kilpailee kokolapuilla ja niihin palataan Vermossa. Keulasta hevonen menee puolilapuilla jotenkin, mutta toisten takaa ohjastajan tehtävä saattaisi olla mahdoton, jos ruuna olisi yhtä laiska kuin viimeksi.

Hukkanen pitää suojattiaan kelpo hevosena omiin sarjoihinsa. Sillä on hänen mukaan takarivistäkin aseita nousta kärkisijsoille.

– Riippuu toki toisista ja matkavauhdista, mutta muuten Outlander on nopea hevonen olemassaan. Luulen, että sillä on näistäkin asemista saumat totoon, sillä Outlander on sarjoihinsa hyvä hevonen. Voittoon vaadittaisiin muilta hieman apuja.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt